piłka nożna

Wasze niemuzyczne fascynacje.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: piłka nożna

Postprzez balshoy » 19-10-2010, 16:43

co prawda minęly 2 dni od meczu, ale muszę wspomnieć o derbach
byłem :)
musiałem, bo to ostatnie derby na tym stadionie przed przenosinami na nowy obiekt...
niestety spotkanie piłkarsko bardzo przeciętne...do przerwy po jednym strzale z obu stron :o ( w zasadzie Arka tylko raz strzelała celnie w całym meczu, w doliczonym czasie pierwszej połowy); po przerwie żywiej Lechia,w ciągu 5 minut 3 strzały..ale potem gra się znowu wyrównała; Lechia choć minimalnie przeważała, nie potrafiła sobie wypracować jakiś klarownych sytuacji; Arka dobrze uniemożliwiała im to... zaś sędzia od początku nie stopował zapędów niektórych grajków ( już w pierwszej połowie Budziński powinien dostać kartkę); potem arbiter trochę się pogubił; Wiśniewski już po golu mógł za drugi faul dostać kolejne zółtko, bo właśnie wcześniej jednak Bożoka trochę dziabnął, a ten ostatni potem sam się "ugotował" i od tyłu wyciął Surmę;
nie jestem kibicem szowinistą i nawet na meczu daruję sobie wyzywanie Arki...jestem ponad to, ale niestety trzeba przyznać, ze dla większości "kibicowanie" to ciągłe wyzywanie rywala...i to było z obu stron a przecież o wiele fajniej było, gdy skupaliśmy się na dopingowaniu swojej drużynie - tak więc jestem z wyniku bardzo zadowolony, z atmosfery ...no mam mieszane uczucia,bo gdyby nie te wyzwiska byłoby świetnie
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Sex: Petshopboy

Postprzez Peter » 19-10-2010, 16:46

Szkoda, że byliśmy po przeciwnych stronach w tych derbach. :( Ja jestem ciekawy czy Lech pokona City? powinien wygrać ze 2-0 bo City kompletnie nic nie prezentuje w tym sezonie.....
Peter

Postprzez balshoy » 19-10-2010, 21:27

Peter wcześniej pisałeś ,że Lechia to Twoja ulubiona drużyna w lidze...
teraz piszesz, że w derbach, byliśmy po przeciwnych stronach...nie potrafię tego rozkminić ;)
u mnie nic się nie zmieniło...
z biało-zielonym pozdrowieniem :)
ps. nie śledzę teraz angielskiej, ale nie zapominaj, że Lech też ma regres formy, więc, mimo wszystko to City są faworytem
ps. Lechia jedzie teraz do Wisły, powtórka z zeszłorocznego PP wskazana :)

(Woody Allen)

balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez Peter » 19-10-2010, 22:29

Co tu do zrozumienia? Ty za Arką pewnie, bo z Gdyni, ja za Lechią...... mam sentyment do Gdyni, mam tam mase znajomych i krewnych, ale jakoś w sporcie kibicuję nie bardzo patriotycznie... Pozdrawiam Cię. ;)
Peter

Postprzez gun_boy » 20-10-2010, 16:06

Adam (balshoy) jest co prawda z Gdyni, ale jest kibicem Lechii :) Podobnie jak Darek (Dx2), który jest łodzianinem, a kibicuje Legii :D

Ot, takie tam forumowe anomalia... ;)
With the plane and the lathe
The work never drove you mad
You're a maker, a creator
Not just somebody's Dad
gun_boy
It's Alright

Postprzez Dx2 » 20-10-2010, 16:24

Ciiii, bo sie wyda ;)
W miniony piątek przeżyłem chwile radości na stadionie przy ulicy piłsudskiego.
Podobnie jak Adama denerwuje mnie zachowanie niektórych kibiców na meczach.
Niestety ponownie nasłuchałem się tego i owego o Legii i Widzewie + bezsensowne zachowanie kibiców Legii - świeca dymna.
Szkoda słów....
Dx2
Administrator

Postprzez balshoy » 24-10-2010, 15:44

o Lechu w pucharach nie mówimy? ;)
starali się, początek 2 połowy nawet dobry, grali wtedy nawet, jak równy z równym, ale bramy to Adebayor ładne strzelał..szczególnie ta druga, z główki mi się podobała, piękny wyskok, ułożenie ciała w powietrzu, pyknięcie...Francja-elegancja
co do naeszej ekstraklasy...
wynik wskazuje, że moja Lechijka dostała srogie baty, ale po meczu , de facto tak wysoko przegranym są nawet chwaleni...
druga sprawa...błedy sędziego...
obejrzałem sobie skrót relacji i bramki na ekstraklasa.tv i słyszałem " "na żywo" komentarz Wieszczyckiego, który podobnie się do tego odnosi
jeden z internautów tak to opisał:

"Początkowo także myślałem, że ten sędzia to po prostu niewidoma myszka, ślepy dyletant jakich pełno w naszych ligach.

Ale dzisiaj sędzia może przecież skonsultować się z asystentami, obejrzeć zapis video, zastanowić się, wyjaśnić kontrowersyjną sytuację. Marciniak tego nie zrobił. On w ogóle NIE MIAŁ ŻADNYCH WĄTPLIWOŚCI. Decydował szybko i konsekwentnie. Moim zdaniem dlatego, że z góry wiedział, jak ma decydować.

Pierwszy karny dla Lechii - uniemożliwienie strzału na bramkę z kilku metrów celowym faulem. To nie tylko brak karnego dla Lechii - to także brak czerwonej kartki dla obrońcy Wisły. Zupełnie kluczowa decyzja w istotnym momencie meczu.

Drugi karny dla Lechii - zawodnik minąwszy bramkarza jest koszony od strony, gdzie nie ma piłki. Oczywiście nie może strzelić do pustej bramki. Również nie ma kartki dla Małeckiego i nie ma karnego. Gdyby wyrzucił Małeckiego z boiska to niewiele by to zmieniło - był koniec meczu. Ale byłby karny.

Druga bramka dla Wisły - wystarczyło zgodnie z przepisami odgwizdać spalonego i koniec akcji. Nie ma bramki na 2:1. Ale co tam przepisy...

Karny dla Wisły - znowu kluczowy moment spotkania, bramkarz Lechii - nietykalny w polu bramkowym jak każdy bramkarz - łapie piłkę - bo on przecież łapie piłkę, a nie nogi Kirma, jak bramkarz Korony łapał Radovicia. Kirm przewraca się wdzięcznie. I co? I jest karny.
(...)"

Nie podejrzewam, żeby Wisła coś w tym sezonie zdziałała, nie wszyscy sędziowie będą ich tak "ciągnąć za uszy" ;)

(Woody Allen)

balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez dafio-cat » 06-11-2010, 17:31

LECH POZNAŃ wygrał w LIDZE EUROPEJSKIEJ z MANCHESTER CITY 3:1 , i Poznaniak o tym nie napisał?

Źle się dzieje w państwie duńskim... ;)

MC to jeden z 4 najbogatszych klubów na Świecie...
dafio-cat

Postprzez Peter » 06-11-2010, 18:01

Ale City to nie United, więc nie róbmy z tego wielkiej drużyny. gwiazd tam nie ma za wiele.
Peter

Postprzez ralph » 06-11-2010, 18:27

1. Brawa dla Lecha
2. MC to dziś w dużej mierze klub - wydmuszka pełny wielkich pieniędzy szejków którzy postanowili sobie zainwestować w klub piłkarski dla urozmaicenia. Jak się to może skończyć pokazuje przykład Leeds United, wcześniej jeszcze Fiorentiny czy obecnie Liverpoolu - jednego dnia masa kasy, drugiego złe zarządzanie, długi i smutny cień dawnej klasy.

Pieniądze to dziś ogromnie ważna rzecz w sporcie i nikt kto ich nie ma, nie może na serio myśleć o osiągnięciu czegokolwiek poza pojedynczymi wyskokami ale liczy się również proces tworzenia drużyny. Wizja trenera i władz klubu w jakim kierunku ów klub ma podążać. Proces na zasadzie: Przeciętny klub + wielka kasa z dnia na dzień = wielki klub to marketingowy trik, który na szczęście na boisku nie do końca się sprawdza. Co nie zmienia faktu że MC to klub z historią i tradycjami których nie przekreśla jedna inwestycja ale zgadzam się zdecydowanie - na wielkość pracuje się na boisku i to latami.

Co do Lecha, nasuwa się pytanie (choć przyznam z drugiej strony, że nie wiele mnie to obchodzi): dlaczego się tak nie dało ze Spartą Praga itp? :roll: Dziś zamiast rozgrywek pocieszenia dla słabych, (którym nie wyszło w lidze albo w el. do Ligi Mistrzów) mogłaby być Liga Mistrzów. Niech odpowiedzą sobie sami piłkarze i władze klubu.
ralph
Home And Dry

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport, sztuka, filmy i inne