Fajny film widziałam/em..

Wasze niemuzyczne fascynacje.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Fajny film widziałam/em..

Postprzez dafio-cat » 30-01-2010, 15:29

verybilingual napisał(a):Ja też miałem (nie)przyjemność oglądać ten film. Niestety ''Ciacho'' pozostawię lepiej bez komentarza :?

Czyli Jesteś VB na nie...
A szkoda...
Nie zauważyłeś świeżego powiewu który ten film przynosi - który to powiew dla Innych( w tym i Ciebie) jest czymś zupełnie innym... ;)
Pozdrawiam.
dafio-cat

Postprzez mackon75 » 31-01-2010, 23:23

"Ciacho" Myślę że nie trzeba pisać jakiś bezsensownych,nikomu nie potrzebnych,nudnych opisów.Po prostu,każdego śmieszy coś innego.Film jest prosty,jasny,pozbawiony hamulców,naszpikowany momentami bawiącymi do łez(jak widać nie wszystkich)a przy tym z super obsadą i podkładem muzycznym.Obsadzenie w rolach tzw.gwiazd internetu to również coś innego.
mackon75
West End Girls

Sex: Petshopboy

Postprzez ralph » 02-02-2010, 15:56

Ogłoszono nominacje do OSCARA:
9 nominacji Avatar i Hurt Locker (nie bedzie w dystrybucji kinowej w naszym wiejskim kraju :evil: )
8 nominacji Inglorious Basterds.

Polsko - niemiecki "Królik po Berlinsku" Bartosza Konopki ma nominacje za Najlepszy Krotkometrazowy Film Dokumentalny.
ralph
Home And Dry

Postprzez dafio-cat » 02-02-2010, 16:32

SUPER!
jak dla mnie AVATAR i BĘKARTY WOJNY to dwa najlepsze filmy 2009 roku. :)
A o tym trzecim nie słyszałem...
I że jeszcze nie będzie w dystrybucji kinowej - mając tyle nominacji... Coś nie tak z naszymi, polskimi specami... ;)
dafio-cat

Postprzez ralph » 02-02-2010, 16:36

Hurt Locker to film ktory zbiera jak dotąd zdecydowanie najwiecej nagrod w tym sezonie- i wg mnie jest najpowazniejszym kandydatem do zwycięstwa w głównej kategorii. Avatar powinien wygrac 6,7 statuetek zasluguje w pelni na nagrody w kilku kategoriach - byc moze nawet za rezyserie. Ciekawostka jest ze rezyserem Hurt locker jest Kathryn Bigelow - była zona Jamesa Camerona! Jak dotąd ona jest w tym roku bardziej doceniana. Milo ze Q.Tarantino znow blysnal - Oscara juz w swym dorobku ma. Ja sie ciesze z nominacji dla Sandry Bullock - wreszcie znalazla sie w pierwszej lidze, Hellen Mirren i G. Clooneya.
ralph
Home And Dry

Postprzez dok7 » 03-02-2010, 11:06

Fajnie że ktoś zaczął temat Oscarów:) Z 10 filmów nominowanych widziałem 7:) Mam nadzieję że wygra jednak kino ambitne, a nie komercyjne:) Dlatego trzymam kciuki za "Blind Side" i "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire".
"Bękarty wojny" są tu totalnym nieporozumieniem.

Bardzo mnie cieszy dostrzeżenie filmu "The Messenger", choć myślałem że jak będzie 10nominowanych najlepszych filmów to się znajdzie na te dzieło miejsce. Mam nadzieje Woody Harrelson dostanie nagrodę, ale przy Christoph Waltz z "Bękartów wojny" pewnie mu się nie uda (obym się mylił! :) ).
"All the way back home at midnight
You were sleeping on my shoulder..."
dok7
Left To My Own Devices

Postprzez da house n-gineer » 05-02-2010, 12:27

Dla mnie najlepsze filmy ub. roku to:

VICKY CHRISTINA BARCELONA
WOJNA POLSKO-RUSKA
REWERS

wszystkie są powalające, choć każdy inny.I "Wojna" kontrowersyjna (uprzedzam, ze nei bedę sie tu kłócił z "hejterami")

wczoraj obejrzałem przedpremierowo TO SKOMPLIKOWANE z meryl Streep. jak na aktorkę tej klasy, to film zaledwie poprawny :(
da house n-gineer
Left To My Own Devices

Postprzez dafio-cat » 05-02-2010, 16:54

Żadnego z tych 3 filmów "da-house..."nie widziałem. ;)
A czy Ty widziałeś AVATAR i INGLOURIOUS BASTERDS ?
;)
A tak między nami, fajna robota - ocenianie filmów... :)
dafio-cat

Postprzez balshoy » 06-02-2010, 17:35

widziałem wczoraj " Bękart wojny"...nie jestem zachwycony
początek fajny, intrygujący...potem jazda bez trzymanki, wzloty i upadki
he,he ..no tak, kilka razy się zaśmiałem, ale krótko..kilka rzeczy fajnych, ale to za słabo, jak dla mnie
najbardziej podobał mi się aktor grający oficera SS, no i Brad
nie spodziewałęm sie lekcji historii,bo wiadomo, nie temu ten film służy, ale...
lubie filmy Allena, angielski humor..a tu czekałem aż coś się rozkręci, bo pierwsza godzina bardzo taka "na siłę'
czarny humor już mniej bawi...choć "wściekłe psy" czy "pulp fiction" uważam za bardzo dobre, no ten drugi to nawet za wybitny...ale BW do wspomnianych filmów bardzo daleko

ps. po BW włączyłem tv...jakić erotyk , klasy b leciał, był fajniejszy..i momenty były ;)
( no tak, w BW był jeden moment :o )
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez dafio-cat » 06-02-2010, 18:03

Balshoy...
Przykro, że nie zrozumiałeś Bękartów... I wolałeś podrzędny erotyk... ;)
No cóż, Twoja to opinia, wg mnie niezbyt przemyślana... :)
Pozdrawiam Cię .
A "TEN" oficer SS to rola którą zagrał CHRISTOPHER WALTZ . Wg mnie powinien być OSCAR dla Niego... :!:
dafio-cat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport, sztuka, filmy i inne