Ja ostatnio dużo Electronic słuchałem, nawet w swojej audycji puszczałem....oczywiście ''Disappointed'' to pewniak był W ogóle, ten utwór gdyby był podpisany jako PSB, pewnie byłby w top 10 moich ulubionych utworów chłopaków...
verybilingual napisał(a):Ja ostatnio dużo Electronic słuchałem, nawet w swojej audycji puszczałem....oczywiście ''Disappointed'' to pewniak był W ogóle, ten utwór gdyby był podpisany jako PSB, pewnie byłby w top 10 moich ulubionych utworów chłopaków...
To prawda, świetny utwór Pamiętam jak zobaczyłem pierwszy raz teledysk ''Disappointed'' w MTV, a nie wiedziałem jeszcze o współpracy Neila Tennanta i Bernarda Sumnera, prawie się popłakałem, bo myślałem, że PSB się rozpadło!
Po tym, jak zobaczyłem ta dyskusję odkurzyłem swoje zasoby New Order i muszę się przyznać, ze oprócz True Faith nic mnie w muzyce NO nie rusza. Coś w sobie ma, ale kompletnie nie podchodzi mi brzmienie.
Ja właśnie dostałem i obejrzałem DVD ''A Collection'' ze zbiorem wszystkich klipów. Cieszy mnie jako pozycja nabyta, natomiast uczciwie muszę przyznać, że klipy są raczej słabe. NO nigdy nie lubiło się pojawiać przed kamerą i w ostatnich 12 klipach (z lat 90) pojawią się tylko w 5, w tym w jednym w rolach raczej statystów. O latach 80 lepiej nie wspominać....bo wtedy było tragicznie.
Polecam wszystkim przede wszystkim jednak dwa, moim zdaniem genialne klipy:
Spooky (1993) - co za idea, co za aktorstwo! Cała trójka znakomita , a Pani bardzo apetyczna
Ruined In A Day (1993) - pomysł z kalamburami znakomity, NO jako turyści, chyba jedyny ich klip z fabułą, w którym zespół występuje. I ci mnisi!
Brakuje mi New Order Niech się reaktywują, jak na razie zostaje nam czekać na album ''Bad Lietuenant'' Eh, jestem w stanie poczekać nie 3, a 4 lata na nową płytę PSB, aby tylko NO wróciło. Oj tak
Darek (DX2) - jeżeli lubisz koncertowe wydawnictwa New Order, to polecam Ci DVD "3 16"! W/w płyta składa się z trzech części: - New Order live in New York '81 (Taras Shevchenko). To "ciężki" koncert - mroczny, momentami "agresywny" wokal Bernard'a Sumner'a połączony z mroczną muzyką - to brzmienia znane z twórczości Joy Division. Pewnie podczas tego koncertu w myślach muzyków był Ian Curtis (na początku maja minęło 29 lat od śmierci lidera Joy Division). Utwory: 1.ICB. 2.Dreams Never End. 3.Everything's Gone Green. 4.Truth 5.Senses. 6.Procession. 7.Ceremony. 8.Denial. 9.Temptation. - występ New Order na Reading Festival '98. Utwory: 1.Regret. 2.Touched By The Hand Of God. 3.Isolation. 4.Atmosphere. 5.Heart And Soul. 6.Paradise. 7.Bizarre Love Triangle. 8.True Faith. 9.Temptation. 10.Blue Monday. 11.World In Motion. - oraz wywiad z artystami.
Paweł (Verybilingual) - mnie również podoba się klip do świetnego kawałka New Order "Spooky"!
Nie wiem od czego zacząć ani jak ,bardzo proszę o poprawki bo informacje mogą być w niektórych momentach nie wiarygodne. Powstał pewien odłam New Order wydali płytę chyba miesiąc temu. Grupa nazywa się Bad Lieutenant W skład drużyny wchodzą : Bernard Sumner (guitar and vocals) alongside Phil Cunningham (guitar) Jake Evans (guitar and vocals).