New Order

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: New Order

Postprzez verybilingual » 29-05-2009, 23:13

Ja ostatnio dużo Electronic słuchałem, nawet w swojej audycji puszczałem....oczywiście ''Disappointed'' to pewniak był :D W ogóle, ten utwór gdyby był podpisany jako PSB, pewnie byłby w top 10 moich ulubionych utworów chłopaków...
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Sex: Petshopboy

Postprzez Jacek73 » 30-05-2009, 7:55

verybilingual napisał(a):Ja ostatnio dużo Electronic słuchałem, nawet w swojej audycji puszczałem....oczywiście ''Disappointed'' to pewniak był :D W ogóle, ten utwór gdyby był podpisany jako PSB, pewnie byłby w top 10 moich ulubionych utworów chłopaków...

To prawda, świetny utwór :!: Pamiętam jak zobaczyłem pierwszy raz teledysk ''Disappointed'' w MTV, a nie wiedziałem jeszcze o współpracy Neila Tennanta i Bernarda Sumnera, prawie się popłakałem, bo myślałem, że PSB się rozpadło! :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Jacek73
Left To My Own Devices

Postprzez balshoy » 31-05-2009, 14:10

a były wtedy takie pogłoski o tym rozpadnięciu..co dementowałem
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez ralph » 03-06-2009, 15:22

Po tym, jak zobaczyłem ta dyskusję odkurzyłem swoje zasoby New Order i muszę się przyznać, ze oprócz True Faith nic mnie w muzyce NO nie rusza. Coś w sobie ma, ale kompletnie nie podchodzi mi brzmienie.
ralph
Home And Dry

Postprzez Dx2 » 09-06-2009, 10:36

Trafiłem na wywiad z Peterem Hookiem. Miłej lektury.
Pzdr
Dx2
Dx2
Administrator

Postprzez verybilingual » 09-06-2009, 23:22

Ja właśnie dostałem i obejrzałem DVD ''A Collection'' ze zbiorem wszystkich klipów. Cieszy mnie jako pozycja nabyta, natomiast uczciwie muszę przyznać, że klipy są raczej słabe. NO nigdy nie lubiło się pojawiać przed kamerą i w ostatnich 12 klipach (z lat 90) pojawią się tylko w 5, w tym w jednym w rolach raczej statystów. O latach 80 lepiej nie wspominać....bo wtedy było tragicznie.

Polecam wszystkim przede wszystkim jednak dwa, moim zdaniem genialne klipy:

Spooky (1993) - co za idea, co za aktorstwo! Cała trójka znakomita ;), a Pani bardzo apetyczna :P

Ruined In A Day (1993) - pomysł z kalamburami znakomity, NO jako turyści, chyba jedyny ich klip z fabułą, w którym zespół występuje. I ci mnisi!

Brakuje mi New Order :( Niech się reaktywują, jak na razie zostaje nam czekać na album ''Bad Lietuenant'' :( Eh, jestem w stanie poczekać nie 3, a 4 lata na nową płytę PSB, aby tylko NO wróciło. Oj tak :P
verybilingual
Administrator

Postprzez Petek » 18-06-2009, 20:27

Witam!

Darek (DX2) - jeżeli lubisz koncertowe wydawnictwa New Order, to polecam Ci DVD "3 16"! 8-) W/w płyta składa się z trzech części:
- New Order live in New York '81 (Taras Shevchenko). To "ciężki" koncert - mroczny, momentami "agresywny" wokal Bernard'a Sumner'a połączony z mroczną muzyką - to brzmienia znane z twórczości Joy Division. Pewnie podczas tego koncertu w myślach muzyków był Ian Curtis (na początku maja minęło 29 lat od śmierci lidera Joy Division). :(
Utwory: 1.ICB. 2.Dreams Never End. 3.Everything's Gone Green. 4.Truth 5.Senses. 6.Procession. 7.Ceremony. 8.Denial. 9.Temptation.
- występ New Order na Reading Festival '98.
Utwory: 1.Regret. 2.Touched By The Hand Of God. 3.Isolation. 4.Atmosphere. 5.Heart And Soul. 6.Paradise. 7.Bizarre Love Triangle. 8.True Faith. 9.Temptation. 10.Blue Monday. 11.World In Motion.
- oraz wywiad z artystami.

Paweł (Verybilingual) - mnie również podoba się klip do świetnego kawałka New Order "Spooky"! 8-)

Do następnego!
Petek
Yesterday, When I Was Mad

Postprzez Wiewiórka » 16-10-2009, 17:45

Hejka witam serdecznie

Nie wiem od czego zacząć ani jak ,bardzo proszę o poprawki bo informacje mogą być w niektórych momentach nie wiarygodne.
Powstał pewien odłam New Order wydali płytę chyba miesiąc temu. Grupa nazywa się
Bad Lieutenant
W skład drużyny wchodzą :
Bernard Sumner (guitar and vocals) alongside
Phil Cunningham (guitar)
Jake Evans (guitar and vocals).

Wiadome że Bernard Sumner to ten z lewej ale ci dawaj to nie wiem, który to który ?
http://www.youtube.com/watch?v=WQxdkvkPSuY
pozdr ;)
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez verybilingual » 16-10-2009, 22:07

Sumner to ten co śpiewa, na lewo od niego jest Cunningham. Po prawej Evans i na perkusji Morris.
verybilingual
Administrator

Postprzez eliks » 17-10-2009, 11:04

fajny kawałek. nie wiedziałem że Morris też jest w Bad L. jeśli tak, to to jest w zasadzie pełen skład obecnego New Order ;)
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka