Z archiwum x

Wasze niemuzyczne fascynacje.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Z archiwum x

Postprzez ralph » 19-04-2009, 17:26

miharu:
Namiętnie oglądałam "Lost".. w jeden dzień udało mi się raz obejrzeć 6 odcinków.. nie mogłam się powstrzymać. Ale te długie przerwy w emisji szkodzą "Lostowi". Zapomina się całą tę porąbaną fabułę.

Ja kiedys ogladalem LOST (pierwsze dwa sezony) od 19.00 do 4.00 :D Moj najdluzszy wyczyn ;)

Co do The X files - filmow kinowych to pierwsza czesc byla OK (swietny plakat!), drugiej nie widzialem m.in. ze wzgledu na wiele opinii podobnych do Twojej, miharu.
ralph
Home And Dry

Sex: Petshopboy

Postprzez miharu » 19-04-2009, 17:52

ralph napisał(a):Ja kiedys ogladalem LOST (pierwsze dwa sezony) od 19.00 do 4.00 :D Moj najdluzszy wyczyn ;)
:shock: :shock: O kurcze.. faktycznie nieźle. Ale powiem Ci, że wcale mnie to nie dziwi, doskonale to rozumiem. :mrgreen:
Nie oglądając drugiej części kinowego X-files nic nie straciłeś, wierz mi. Ja to nawet żałuję, że obejrzałam. Film pozostawił taki niesmak i trochę żalu do twórców.. po co było to robić? :| Nawet może nie jest to zły film jako taki, ale.. z X-files nie ma nic wspólnego i to jest jego największa wada.
miharu
Domino Dancing

Sex: Petshopgirl

Postprzez piotr_1ofthecrowd » 19-04-2009, 22:03

W Archiwum lubię wątki spiskowe, w głowie czasem mam myśli że "obserwują cię i trust no 1" :) kiedyś nawet słuchałem specjalnie audycji w radiu maryja by być na bieżąco z różnymi teoriami spisku :lol:
Obok wątków spiskowych wysoko cenię wątki parodystyczne w Archiwum. Pojawiały się takie odcinki ale nie pomnę już w tej chwili. Fajnie było jak występowali w epizodach wolni strzelcy. Teraz w TV chyba pojawiają się podobne konstrukcyjnie seriale - ale już nie oglądam.
piotr_1ofthecrowd
Rent

Postprzez Wiewiórka » 20-04-2009, 17:31

Jeżeli wam ,chodzi o to jak zakończył się z archiwum x .To trudna sprawa na pewno nie czas jeszcze na to. Za wcześnie, bo wiele ciekawych spraw wydarzyło się po drodze .Powiem tylko tyle ze 9 sezon nie był emitowany w Polsce. Został wydany tylko na DVD.
Załączniki
x files.jpg
Wszystkie sezony .
x files.jpg (127.68 KiB) Przeglądane 6639 razy
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Wiewiórka » 20-04-2009, 21:00

W czwartki na polsacie jest emitowany szósty sezon o godz 23:05
W tym tygodniu dwa odcinki 128 two fathers 129 one son .
Film wraca do podstawowego wątku . Warto go obejrzeć.
Dowiadujemy się ze palacz ma nazwisko i ze zna , bardzo dobrze ojca Muldera.

Zachęcam choć trochę późno.

Ciekawostką jest to ze w niektórych odcinkach z archiwum x powtarzają się aktorzy.
Odgrywają oni inne role w następnych odcinkach i inne postacie.

Jednym z takich przykładów jest z pewnością 1 sezonu odc 16 E.B.E.
Aktor ,który jest kierowca ciężarówki w innym odcinku Ascension (odc 6 sezon drugi).jest już operatorem koleiki górskiej. Ten aktor nazywa sie Peter Lacroix .

pozdr .
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Wiewiórka » 27-04-2009, 17:53

W czwartki na polsacie jest emitowany szósty sezon o godz 23:05
W tym tygodniu dwa odcinki 130 Arcadia 131 Agua mala .

130 Arcadia Wrócę do tego odcinka .Na początku odcinka gdy Mulder wprowadza się do domu na zegarku widnieje data 07 .A gdy scully włącza kamerę aby udokumentować zdarzenie mówi ze jest 18:01 24 lutego. Pewna nieścisłość a może to ja cos nie rozumiem.
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Re: Z archiwum x (monday )

Postprzez Wiewiórka » 01-05-2009, 17:25

Za tydzień odcinek 132 zatytułowany ,,Monday”
Do banku wchodzi Bernard(gra go Darren E. Burrows) znany z kultowego serialu ,,Przystanek alaska” ( jako Ed Chigliak) w jednej ręce trzyma bron a w drugiej detonator.
(co się wydarzy sami zobaczcie ) Ten odcinek jest porównywany do filmu Dzień świstaka.

ALPHA odc 133 Agenci rozwiązują tajemnicę morderstw popełnionych po przypłynięciu statku z tajemniczym zwierzęciem z Azji na pokładzie.
Załączniki
klatka filowa z Monday.jpg
klatka filowa z Monday.jpg (25.48 KiB) Przeglądane 6590 razy
Darren E. Burrows.jpg
Darren E. Burrows.jpg (9.41 KiB) Przeglądane 6586 razy
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Magdalena » 05-05-2009, 13:12

ralph napisał(a):Poczucie humoru Muldera (D. Duchowny juz chyba w zadnej roli tak dobrze sie nie sprawdzi),

A "Californication"? Tam wypadł dobrze chyba z każdej strony :lol: Choć przez druga serię ciężko przebrnąć...
Archiwum X nie lubię, Miateczko Twin Peaks oglądałam z zapartym tchem w podstawówce, ale tylko pierwsza serię, bo dalej było juz zbyt strasznie :shock:
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Sex: Petshopgirl

Postprzez Wiewiórka » 09-05-2009, 13:45

Witam serdecznie miłośników z archiwum x

W czwartek 14 maja na polsacie o 23:05 kolejne odcinki Trevor 134 i Milagro 135

Trevor 134
Odcinek opowiada o więźniu Pinkerze Rawlsie, którzy przy pomocy tornada posiadł moc przechodzenia przez ściany. Jedyną rzeczą, która go zatrzymywała było szkło lub guma. Więzień szukał swojego syna i zabijał każdego kto stał mu na drodze. Bezwzględny morderca posiadał kawałek dobrego serca i chciał aby jego syn miał lepsze życie niż u ciotki.
Milagro 135
Milagro –Cud (z hiszpański)

pozdr.
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez eliks » 29-05-2009, 0:10

wiedzieliście że Don S. Davis nie żyje?? nie miałem o tym zielonego pojęcia

nie wiem jak istotną postać odgrywał w Archiwum X, ale dla fanów Twin Peaks jest niezbędny. to właśnie jego słowa są najczęściej samplowanymi fragmentami tego serialu.

bardzo, bardzo smutno... :(
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport, sztuka, filmy i inne