Wasze początki z PSB

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Wasze początki z PSB

Postprzez Greg1986 » 04-11-2017, 13:19

Moja przygoda się zaczęła w latach 91/92. Brat kiedyś miał pełno kaset i w śród pewnych kawałków znalazł się tam utwór In The Night którego kocham do tej pory i słucham bez znudzenia. Później PSB, królowało na starym dobrym kanale MTV wtedy zacząłem ich słuchać stopniowo o ile pamiętam pierwszy klip jaki obejrzałem był It's All Right. Neil ma anielski/magiczny głos nie ma czego ukrywać i cały czas trzymają się na bardzo dobrym klimacie :)
Greg1986
Love Comes Quickly

Sex: Petshopboy

Postprzez Anju » 09-11-2017, 14:25

Około roku 2000 pierwszy raz usłyszałam ich piosenkę- świadomie (później okazało się, że znam jeszcze parę, ale do tego trzeba było czasu i doświadczenia, hehe). Pół podstawówki i gimnazjum upłynęło pod dźwiękami PSB. W liceum miałam lekki zastój, ale pamiętam jak dostałam na urodziny Fundamental i szaleństwo odżyło- to był chyba ostatni moment, kiedy o PSB się pisało, były w rożnego rodzaju gazetach notatki o nadchodzącym albumie, recenzje a nawet pamiętam dośc obszerny artykuł w jakimś dodatku do GW. Wycinałam wszystkie notki i naklejałam na kartki A4, co za czasy :)
Dziś moja wiedza na temat ich twórczości jest dużo dalej niż wtedy, ale nadal jest jeszcze tyle ich twórczości przeze mnie niezbadanych, co rusz odnajduję coś nowego. Tak jakby byli nieskończeni :) to jest chyba w nich najfajniejsze.
Sooner or later, it happens to everyone.
Anju
West End Girls

Sex: Petshopgirl

Postprzez Behaviour » 19-11-2017, 19:34

ok roku 1986/87 nieodżałowany Tomek Beksiński w II Pr. Polskiego Radia prezentował płytę Disco nagrywaliśmy audycje z kolegą na szpul-owca ZK 140 T.
Ech parę lat zleciało
Behaviour
Love Comes Quickly

Postprzez ChrisLove » 14-11-2021, 2:45

Moja pierwsza styczność z Pet Shop Boys to było jak miałem kilka lat i zobaczyłem właściwie to chyba jeden z pierwszych klipów muzycznych w telewizji Go West ( i Haddaway What is Love to co najbardziej pamiętam z dzieciństwa) i pamiętam jakie zrobił na mnie wrażenie to było jak coś nie z tej ziemi niebiańska muzyka te schody w niebie :D . Później nie miałem okazji słyszeć ich muzyki aż do 2009 roku i płyty Yes całkiem niezła mi sie wydawała ale w tym okresie wolałem słuchać Depeche Mode aż tu w zeszłym roku naszła mnie nagła myśl bo przypomniałem sobie o tym Go West aby sprawdzić płyte z której była ta piosenka kupiłem album VERY i byłem zachwycony do tego stopnia że kupiłem pierwsze 7 płyt Pet Shop Boys i chyba kupie wszystkie ich płyty. Nie wiedziałem ze znajde mój ulubiony zespół i nie myślałem że kiedyś nawet to napisze że lepszy od Depeche Mode.
ChrisLove
West End Girls

Postprzez kajus44 » 31-07-2022, 21:39

Słuchałem ich przebojów, które leciały w telewizji w latach 80/90, ale o dziwo nie pamiętam z tamtych lat utworu "Left to My Own Devices". Odkryłem go dwa lata temu i jest to jeden z moich ulubionych utworów ever. Szczególnie w wersji live z Londynu. Tak mi "siadł" że założyłem tu konto.
kajus44
West End Girls

Poprzednia strona

Powrót do Pet Shop Boys