Kylie Minogue - Princess Of Pop

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Kylie Minogue

Postprzez Petek » 15-11-2010, 11:56

Witam!

Wiewiórka napisał(a):Wczoraj i już wielokrotnie na VH1 Classic leciał klip Kylie Minogue ,,Got to be Certain”
Kylie występuje tutaj na dachu budynku podobnie jak Sandra w klipie Around my heart .
Ciekawe ,kto się na kim wzorował. albo jest to czysty przypadek.

Klip Kylie Minogue do utworu "Got To Be Certain", nagrywano w maju 1988 roku, w rodzinnym mieście mojej ulubionej wokalistki, czyli w Melbourne.

Kylie Minogue "Got To Be Certain"

Peter napisał(a):Ty wszędzie widzisz Sandrę, a prawda jest taka, że Sandra już niczego nie tworzy godnego uwagi a Kylie jest na topie i ma się nieźle, a są w podobnym wieku.

Przepraszam Pana, ale Kylie jest o sześć wiosenek młodsza! :)

Pozdrawiam!
Petek
Yesterday, When I Was Mad

Sex: Petshopboy

Postprzez ~Nemesis~ » 15-11-2010, 14:22

A propos Kylie i podobieństwa do innych wokalistek.
Nie da się nie zauważyć wspólnych punktów w dwóch poniższych teledyskach, a sama Kylie przyznała:"Mylène Farmer, it's pretty amazing !"
Jednakże panie mają wspólnego projektanta (Jean Paul Gaultier) i być może stąd te zbieżności.

a tu notatka z francuskiej strony Mylene dotycząca sprawy, ze zdjęciami: http://www.mylene.net/modules/index.php?r=4&z=2584
~Nemesis~
What Have I Done To Deserve This?

Sex: Petshopgirl

Postprzez Peter » 15-11-2010, 15:13

Teledyski Kylie z tego albumu to jakaś porażka, pierwszy, w którym widać całujących się gejów uważam za żenujący, drugi po prostu słaby, mam nadzieję, że trzeci będzie o wiele lepszy, uwielbiam BTT nie wiem czemu tak słaby utwór jak "Get Out My Way' został wybrany na singla?
Peter

Postprzez Wiewiórka » 16-11-2010, 11:54

Peter napisał(a):Ty wszędzie widzisz Sandrę, a prawda jest taka, że Sandra już niczego nie tworzy godnego uwagi a Kylie jest na topie i ma się nieźle, a są w podobnym wieku.

Tak zgadzam się z Tobą ;) wszędzie widzę Sandre : tv w gazetach piszą o Sandrze w radio mówią o Sandrze. Otwieram szafę widzę Sandre. Zaglądam pod łóżko Sandra. Otwieram lodówkę biorę konserwę aż boje się otworzyć. :lol: :D

Sandra Anna Lauer ur. 18 maja 1962 -48.
Kylie Ann Minogue ur. 28 maja 1968- 42. młodsza o te 6 wiosenek (wiosek :lol: ) :D
Ale faktycznie jak spojrzymy na te dwie postaci Muzyki POP to Sandra bardzo się zmieniła nie do poznania (albo nawet do Krakowa :lol: ) W latach 80 super a teraz przypomina mi ona Gessler. Ale nadal bardzo lubię posłuchać jej piosenki. Sandra powinna zejść ze sceny :oops: ,dlatego ze głos jej się zmienił i na żywo brzmi jakoś nie tak. Po prostu jej głos jakiś zachrypły.
Ja osobiście wolałbym żeby ludzie pamiętali Sandrę młodą i piękną z lat 80.
Kylie u niej to coś super tak jak by czas u niej się zatrzymał. Wiecznie młoda. Nie to że nie lubię Minogue ale nie słucham jakoś jej piosenek nawet nie wiem ,dlaczego ? :roll:

Wracając do klipów i nie tylko ale i ubrań to Ja przynajmniej widzę jakieś tam podobieństwo.
Weźmy pod rozpatrywanie taki klip jak :Got to be certaintak jak napisał Peter Klip nakręcony - fragmenty Melbourne . Sandra tak samo na dachu hotelu Chaton Maman ale w Los Angeles. Around my heart Klip The locomotion (1987r) jest nawiązaniem do (albo odwrotnie Sandra wzorowała się na klipach Kylie) Everlasting Love.
numer postu 997 :lol:
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Peter » 16-11-2010, 12:06

Gessler to nie Sandra tylko Allison Goldfrapp. ;) Ja stawiam mniej więcej na równi Sandrę i Kylie, Kylie miała genialne piosenki z lat 80/90 a potem nudy (jedna demówka od PSB to mało) dopiero LY się da słuchać w całości, a otem koszmarne albumy BL i X (tylko "The one' brzmi fajnie, tak Bextorowato) i fajna Afrodyta. Ja jeszcze obie zdradzam z Bextorką. ;)
Peter

Postprzez Wiewiórka » 24-11-2010, 21:22

Niedawno na VH1 classic poleciał taki fajny bloczek Kylie Minogue tzw.classic kylie
m.i.n Especially for you (razem z Jasonem Donovanem), Tears on my pillow,
Locomotion , I should be so lucky. :)
Obrazek
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Petek » 01-12-2010, 13:02

Witam Was!

Taio Cruz i gościnny występ Kylie Minogue...
Taio Cruz feat. Kylie Minogue "Higher"*:
http://www.kylieminogue.com.pl/newsroom ... ysk-higher

Po znakomitych hitach: "All The Lovers" i "Get Outta My Way", przyszedł czas na najnowszy singiel Kylie "Better Than Today", który ukaże się na początku grudnia... A tutaj teledysk, promujący nowe wydawnictwo Księżniczki Pop...
Kylie Minogue "Better Than Today"*:
http://www.kylieminogue.com.pl/newsroom ... than-today

* "Lubię to!" 8-)

Przyjemnych wrażeń, podczas oglądania klipów! ;)
Petek

Postprzez Petek » 12-12-2010, 12:44

Witajcie!

Kylie Minogue "Aphrodite Tour - prolog": Premios 40 Principales 2010 - Performance Kylie Minogue*

* "Lubię to!" 8-)

Życzę Wam przyjemnych wrażeń, podczas oglądania video! ;)
Petek

Postprzez Peter » 18-01-2011, 14:16

Kylie to artystka obdarzona bardzo dobrym mocnym głosem, gdzie właściwie wszystko co nagrała jest wspaniałe i przyjmuję bez opopru, nawet na słabszych albumach: Impossible Princess i Body Language można coś dla siebie znaleźć, a dla nas artystka ważna z pewnego względu, znanego tylko fanom PSB....
Peter

Postprzez yarek37 » 18-01-2011, 17:24

nie tylko fanom PSB :) fanom Kylie tez :)
yarek37
DJ Culture

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka