ZIO Vancouver 2010

Wasze niemuzyczne fascynacje.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: ZIO Vancouver 2010

Postprzez balshoy » 17-02-2010, 22:25

A no :) za chwilę Justyna pobiegnie....ja tak trochę lukam... oby Justyna wytrzymałą tę presję oczekiwań...
ogólnie preferuję sporty zespołowe...pamiętacie Calgary' 88? ..nasi w hokeja z Kanadą...
i chyba tylko porażka 0-1..to były emocje :D
A jeżeli już indywidualnie..to tylko Adamowi Małyszowi ( bo tylko jego znam i może jeszcze o Ligockich coś wiem) Adam to osobowość sportowa, ikona wręcz.
Naszemu Adasiowi kibicuję zawsze, bardzo mnie ciszy ,że zdobył to srebro...i powiem Wam, że nawet, gdy miał gorszy czas mówiłem "a stań ty, taki jeden z drugim , na tym zeskoku i dawaj"..albo, gdy nie miał miejsca na pudle twierdziłem, że On i tak już zrobił tyle ,że następny Polak przez 30 lat pewnie tego nie powtórzy...ja dobrze pamiętam jeszcze skaczącego Piotra Fijasa i jakie wielkie hallo było, gdy nasz skoczek był choćby w "10"...
Także wszelkiej maści malkontentom, a szczególnie psioczącym na Adasia mówię " idź pan..." 8-)

ps. JEST SREBRO! Bravo Justyna!
Ostatnio edytowano 18-02-2010, 18:23 przez balshoy, łącznie edytowano 2 razy
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Sex: Petshopboy

Postprzez dafio-cat » 18-02-2010, 17:41

Justyna zajęła 2 miejsce w sprincie 1,4 km stylem klasycznym na IO. Jeszcze rok temu nikt by w to nie uwierzył. Ale przez to , że trasy w Vancouver są przeciw Justynie, tym bardziej zawzięła się na sprint... ;)
Majdić - dodatkowy medal za Jej ból i determinację... ;) :(
Dla Kanadyjczyków i dla działaczy FIS-u - nadzorujących Igrzyska - CZERWONA KARTKA. :!: :!: :!:
Bardzo złe przygotowanie tras w różnych konkurencjach.
Mówi się, słyszy, jest takie ogólnoświatowe podejście do Kanady- jako kraju, że to profesjonaliści.
Wg mnie od paru dni w czasie Igrzysk w Vancouver widać, że to są amatorzy... :(
dafio-cat

Postprzez balshoy » 18-02-2010, 18:39

Wybaczcie, nie na temat...
O "profesjonaliźmie" kanadyjskich policjantów z Vancouver właśnie, miał niestety okazję przekonać się nasz rodak, śp.Robert Dziekański.Przepraszam, tak przypomniało mi się to tragiczne wydarzenie.
Oni tj. Kanadyjczycy, mam wrażenie, że są podobni Amerykanom - najważniejsze jest przeświadczenie o własnej nieomylności i wielkości; przykłady dowodzą, że wysokie mniemanie o sobie, wyniosłość to po prostu ich cecha...a widzieliście, jak żyją rdzenni mieszkancy tych ziem? Nie jest to bynajmniej high life...
koniec tej dygresji

(Woody Allen)

balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez yarek37 » 18-02-2010, 19:58

Rdzenni mieszkańcy tych ziem mają większość rzeczy dosłownie za darmo (mieszkania, opieka zdrowotna, edukacja) a mimo to nie potrafią dostosować się do życia uważanego przez Europejczyków za normalne :(
yarek37
DJ Culture

Postprzez ralph » 18-02-2010, 21:19

Prosze was, nie zamieniajcie tego topicu w lament nad Kanadą i jej obywatelami. Stereotypami mozna rzucac na prawo i lewo, ale to droga donikąd. Niedociagniecia - i to powazne sa. Fakt stwierdzony i jasny.

Co do moich wrazen to wczoraj chyba po raz pierwszy obejrzalem w calosci mecz curlingu - to jest ciekawa i wciagajaca dyscyplina! Jest w tym sporo strategii i emocji - zwlaszcza pod koniec kazdej rundy.
ralph
Home And Dry

Postprzez Magdalena » 18-02-2010, 22:34

Dzisiaj z dobrej strony pokazały się polskie biatlonistki - 5,7,15. Gdyby nie jedno pudło, byłby nawet srebrny medal.
Może w sztafecie będzie jeszcze lepiej.
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Sex: Petshopgirl

Postprzez dafio-cat » 19-02-2010, 17:59

Weronika Nowakowska wg mnie wczoraj straciła szansę nie na srebrny medal, ale na złoty w biathlonie.
Gdyby na tym 4 strzelaniu ten 2 strzał był celny... - nie zastanawiała by się te 5 -6 sek. nad ostatnim strzałem... ;)
Po zawodach oglądałem wywiad w TV z Nią - nie była jeszcze przygotowana medialnie na medal IO. ;) :(
P.S.
Szacun dla Petry ... :idea:
4 żebra złamane, uszkodzona opłucna... :(
Wycofana z Igrzysk :shock:
dafio-cat

Postprzez Magdalena » 19-02-2010, 23:56

A propos powyższego - Słowenia rozważa wniesienie pozwu przeciwko organizatorom. No i słusznie...

Cieszmy się - Justyna Kowalczyk trzecia rzutem narty na taśmę :)
Walka o drugie i trzecie miejsce była do końca b. zacięta.
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Postprzez Magdalena » 20-02-2010, 23:25

Brawo Adam :) drugi srebrny medal w Vancouver :)

Simon Ammann niesamowity dzisiaj, wygrał w wielkim stylu.
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Postprzez balshoy » 21-02-2010, 15:01

tak, pięknie :) ...Adam, to zaskoczył nawet sam siebie ;)
ogromny szacunek!
a Justyna faktycznie w niesamowitych okolicznościach zdobyła ten brąz - w sumie byłem zaskoczony, nie wiedziałem, że pomiar jest robiony od stopy; Norweżka po prostu, tak jak biegacze rzuciła się ciałem do przodu a tu okazuje się, że co innego się liczy;
inna sprawa, na pewno dziwna (o czym wspominała sama Justyna), w tym biegu w pierwszej szóstce, wszystkie oprócz Niej to... astmatyczki, które biorą sterydy a te, krótko mówiąc rozszerzając naczynia umożliwiają szybszy transport tlenu we krwi ...???

(Woody Allen)

balshoy
Absolutely Fabulous

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport, sztuka, filmy i inne