05-04-2013, 0:55
Peter napisał(a):Nie była złośliwa, po prostu ich brzmienie zawsze było takie specyficzne, a że kwadratowe - tak piszą fani na forum MT.

05-04-2013, 7:49
05-04-2013, 16:41
eliks napisał(a):Wracając do Depeche Mode,
zapytam prowokacyjnie: czy nie sądzicie, że "Delta Machine" stara się dogonić współczesne trendy w elektronice, przez co jest coraz dalsza od brzmienia, które uznajemy za klasyczne DM?

05-04-2013, 20:38

05-04-2013, 21:48
 Każda kolejna płyta była nieco inna, ale to typowe DM i stylistyka typowa dla Wildera, dopiero jak dla mnie od SOFAD zespół zaczął grać ostrzej. Ale SOFAD i "Ultrę" lubię. "Ultra" to płyta, od której zaczynałem, pamiętam jak wielkie wrażenie wywołały na mnie singlowe hity zespołu. To poziom Wilderowy ale muzyka nieco inna już. Z kolejnymi płytami było już dużo gorzej, nie wiem kto Fletchowi kazał dodawać coś od siebie w "Pain That I'm Used To"? Koszmarek. A z płyty bardzo lubię "Precious" czy "Lilian". To pierwsza płyta z Benem Hillerem? Bardzo specyficzne brzmienie i po słabym "Exciterem" pierwsza płyta, która już bardzo się oddaliła od tego za co kocham ten zespół. SOTU bardzo lubię i cenię, szczególnie za takie piosenki jak "Peace",  czy "Corrupt", trochę zbliżyli się nim do "World In My Eyes" a kolejna też niezła, choć minimalnie wolę SOTU. Ale ta płyta "Delta Machine" mi się prawie cała podoba i momentami jej blisko do Violka.
 Każda kolejna płyta była nieco inna, ale to typowe DM i stylistyka typowa dla Wildera, dopiero jak dla mnie od SOFAD zespół zaczął grać ostrzej. Ale SOFAD i "Ultrę" lubię. "Ultra" to płyta, od której zaczynałem, pamiętam jak wielkie wrażenie wywołały na mnie singlowe hity zespołu. To poziom Wilderowy ale muzyka nieco inna już. Z kolejnymi płytami było już dużo gorzej, nie wiem kto Fletchowi kazał dodawać coś od siebie w "Pain That I'm Used To"? Koszmarek. A z płyty bardzo lubię "Precious" czy "Lilian". To pierwsza płyta z Benem Hillerem? Bardzo specyficzne brzmienie i po słabym "Exciterem" pierwsza płyta, która już bardzo się oddaliła od tego za co kocham ten zespół. SOTU bardzo lubię i cenię, szczególnie za takie piosenki jak "Peace",  czy "Corrupt", trochę zbliżyli się nim do "World In My Eyes" a kolejna też niezła, choć minimalnie wolę SOTU. Ale ta płyta "Delta Machine" mi się prawie cała podoba i momentami jej blisko do Violka.

06-04-2013, 18:49
06-04-2013, 19:05
 Mam już pierwsze 7 albumów DM i Deltę i się bardzo cieszę. Delta jest albumem może mało melodyjnym ale ja się łapie na nuceniu kawałków, znam już kilka tekstów w znacznym stopniu, najmniej melodyjne jest chyba "Broken".
 Mam już pierwsze 7 albumów DM i Deltę i się bardzo cieszę. Delta jest albumem może mało melodyjnym ale ja się łapie na nuceniu kawałków, znam już kilka tekstów w znacznym stopniu, najmniej melodyjne jest chyba "Broken".19-04-2013, 19:20
21-04-2013, 1:07
Peter napisał(a):Coś mnie wzięło na kolekcjonowanie albumów. Nie mam tylko SOFAD, "Excitera" i PTA. Któryś z tych albumów warto mieć?
 48 minut ekstazy i niesamowitego klimatu.
  48 minut ekstazy i niesamowitego klimatu. 

21-04-2013, 17:18