Pytania (i odpowiedzi), dotyczące Pet Shop Boys...

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Pytania (i odpowiedzi), dotyczące Pet Shop Boys...

Postprzez verybilingual » 02-11-2009, 20:07

Sytuacja dla mnie jest jasna. Widzę, że wasza wiedza na temat tego nagrania nie wykracza jakoś ponad to co mi udało się ustalić.
W skrócie - Kawałek Beatlesów miał zostać zagrany jako cover na przyjęciu u Darka. Chłopcy wybrali utwór Beatlesów, natomiast Chrisowi coś się odmieniło (podejrzewam, że od początku nie był wielkim zwolennikiem coveru Beatles) i przyniósł Neilowi utwór Village People, zespołu, którego wokalistka PSB nie znał (!!!). Tennant uznał, że piosenka jest mówiąc językiem młodzieży ****ujowa, ale ostatecznie udało się go przekonać, a wpłynął na to podobno czynnik...posiadania przez GW takich samych akordów/harmonii jak w Pachelbel's Canon.
''The Fool'' prawdopodobnie zostałoby później zarejestrowane przez zespół (tak jak zrobili to z GW), tym bardziej, że planowali początkowo wydać stand-alone singla w 1992 roku. Tak więc ranga GW (teoretycznie podstawmy za to ''The Fool'') zmieniała się i raz był to b-sid, potem miał być singiel, skończyło się na umieszczeniu na albumie. Kto wie czy droga ''The Fool On The Hill'' nie byłaby identyczna.

Edit: Dyskusja na temat "Very" przeniesiona tu Dx2
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Sex: Petshopboy

VERY

Postprzez ralph » 03-11-2009, 23:53

Pytanie ode mnie: Czy wiadomo cos w temacie Neil/Chris - zazywanie narkotykow ?
Ostatnio edytowano 05-11-2009, 0:33 przez ralph, łącznie edytowano 1 raz
ralph
Home And Dry

Postprzez eliks » 04-11-2009, 0:25

ralph napisał(a):Najlepiej brzmi na koncertach. ;)

raczej wątpliwe, sądząc po nienawiści obu do głupich papierosów - nie palą innych substancji także; a mocniejsze rzeczy? kto ich tam wie. ale nie wydaje mi się...
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez miharu » 06-11-2009, 10:45

balshoy napisał(a):co do klipu I WOULDN'T NORMALLY DO THIS KIND OF THING
dobra ;) o co idzie zakład? może o 5 l puszeczkę heinekena :lol:
żartuję oczywiście, ale jestem pewien, że mam rację...
tam bankowo jest dubler Neila

O czym wy chłopaki piszecie :?: O co wam chodzi z tym I Wouldn't..?
miharu
Domino Dancing

Sex: Petshopgirl

Postprzez Petek » 06-11-2009, 12:47

eliks napisał(a):
ralph napisał(a):Najlepiej brzmi na koncertach. ;)

raczej wątpliwe, sądząc po nienawiści obu do głupich papierosów - nie palą innych substancji także; a mocniejsze rzeczy? kto ich tam wie. ale nie wydaje mi się...

Wydaje mi się, że Neil jest czysty, ale czy Chris brał/bierze... :?: Próba Pet's przed występem na Trafalgar Square w Londynie (materiał z DVD "Pet Shop Boys - A Life In Pop")... Zwróciliście uwagę na zachowanie Chris'a? :) Albo za dużo wypił, albo za dużo... :?: ;) :)
Petek
Yesterday, When I Was Mad

Postprzez Wiewiórka » 06-11-2009, 15:23

miharu napisał(a):
balshoy napisał(a):co do klipu I WOULDN'T NORMALLY DO THIS KIND OF THING
dobra ;) o co idzie zakład? może o 5 l puszeczkę heinekena :lol:
żartuję oczywiście, ale jestem pewien, że mam rację...
tam bankowo jest dubler Neila

O czym wy chłopaki piszecie :?: O co wam chodzi z tym I Wouldn't..?

No właśnie balshoy twierdzi(podobnie jak Pitagoras)że W klipie grał dubler Neila albo co lepiej kaskader. Ciekawe dlaczego? Nie występują tam trudne elementy ,,ruchowe”
Ja tam uważam że żadnego dublera nie było. Ale nie mam na to żadnych dowodów aby to potwierdzić.
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez miharu » 09-11-2009, 13:51

Hmm.. co tam jest takiego wymyślnego? Obejrzę video, żeby sobie przypomnieć..

..po chwili..
Zapewne chodzi głównie o fragment "nawalankowy"? - bo reszta to nic takiego. Muszę przyznać, że dotąd się nad tym nie zastanawiałam, ale teraz to mnie zaciekawiliście. Zatrzymałam sobie odpowiednie fragmenty i popatrzyłam wnikliwie.. :lol: No więc proste boczne kopnięcia chyba każdy przeciętnie sprawny człowiek umiałby wykonać bez większego problemu.. ale na wysokość głowy przeciwnika, jak na filmiku, to już niekoniecznie. Oczywiście nie jest to niemożliwe.. właśnie sprawdziłam na sobie, da się to zrobić w od biedy zadowalającym stopniu, biorąc pod uwagę, że moja ostatnia aktywność fizyczna to siedzenie przed kompem.. :twisted: Na tyle, na ile się znam (amatorsko jeno), to kopnięcie wygląda mi jednakże na bardzo ładnie wykonane i fachowe, żadna partanina, raczej mało prawdopodobne, by laikowi udało się coś takiego. Owszem, machnąć kończyną koledze w głowę to żaden problem, ale pamiętać przy tym, żeby ręce trzymać blisko tułowia, i zachowywać odpowiednią postawę, to już trzeba mieć jakieś pojęcie o "martial arts". :D BTW, blok też całkiem niezły.. :mrgreen: Co tam następne.. kopnięcie z półobrotu, którego mistrzem jest, jak wiemy, Chuck Norris :lol: - nie jest wcale łatwe, choć wygląda na takie, wiem z doświadczenia. Dalej już trudno wychwycić poszczególne fragmenty, montaż zbyt dynamiczny, ale "na oko" prawie wszystkie pozostałe ciosy są równie profesjonalne. Część z tego to zapewne efekty, ale nie wszystko da się nimi wytłumaczyć.
Nie wiem, czy w 1994 istniała już technika motion-capture. :idea: Chyba jeszcze nie, grafika komputerowa dopiero raczkowała, a już na pewno w teledyskach. W końcu Park Jurajski był wtedy jeszcze wielką nowością. Więc jedynym wyjściem faktycznie było użycie dublerów + efekty. Wątpię szczerze, by Neil i Chris tak zawodowo wymiatali.. chyba że jest coś, o czym nie wiem, i obaj są zaginionymi kuzynami Chucka Norrisa czy Bruce'a Lee.. :lol:
miharu
Domino Dancing

Sex: Petshopgirl

Postprzez verybilingual » 09-11-2009, 15:21

Ale kombinujecie ;)

W klipie nie ma absolutnie żadnych dublerów. Swego czasu widziałem making of do tego video. Nie było słowem wspomniane...ani nic innego nie wskazywałoby na to. Zresztą już dawno takie informacje wyciekłyby. Dla mnie koniec tematu :)
verybilingual
Administrator

Postprzez balshoy » 09-11-2009, 16:26

he, he ... ale "aferę" zrobiłem; niezamierzoną rzecz jasna, bo to miała być tylko ciekawostka;
no i poniekąd analiza miharu, przyznaje mi rację, prawda?
a tam absolutnie jest dubler...ja z kolei making of video też pamiętam, nawet z pierwotnej emisji w MTV, słowem nie wpominali, ale pokazali :lol: ...
przyjrzyjcie się nawet uważnie sylwetce tego "niby" Neila...nie mogę w tej chwili odpalić klipu, ale czy tam nie było jeszcze jakiegoś fikołka w powietrzu? :)
chciałbym tak, ale mam za ciężką d... :D to Neil musiałby być wtedy naprawdę nieźle wygimnastykowany, a z tego co pamiętam nie jest jakimś pasjonatem sportów ;) nawet za piłką nie lubił ganiać
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez verybilingual » 09-11-2009, 17:25

Technika. Chyba nie doceniacie jej stanu na rok 1994 :) Ale ok, snujcie swoje teorie spiskowe dalej :P
verybilingual
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys