Moderatorzy: verybilingual, Dx2
miharu napisał(a):A ja czytałam fajny wywiad z Kayah.. zdaje się nie tylko ja, teraz robi on furorę wśród satyryków i jest znany jako Wywiad z "Artystką Tej Klasy".
da house n-gineer napisał(a):miharu napisał(a):A ja czytałam fajny wywiad z Kayah.. zdaje się nie tylko ja, teraz robi on furorę wśród satyryków i jest znany jako Wywiad z "Artystką Tej Klasy".
tak, chodzi o niezbyt trafiony wywiad w Wysokich Obcasach. rzeczywiście, straszne rzeczy tam Kayah powiedziała odnosząc sie do ciągłych durnych plotek i komentarzy na jej temat - Jej a nie jej twórczości: nie mogę sobie pozwolić, by Artystce tej klasy co ja patrzono na usta a nie na to o czym śpiewa.
W Polsce, kraju przecietniactwa i hołdowania gustom plebsu nie przystoi się chwalić tym, ze pisze sie i komponuje dobre, wartościowe piosenki. Najłatwiej kupić piosenkę z publishingu i pójść do programu typu Gwiazdy Robią Loda...
(...)
dafio-cat ma rację: to beznadziejna, nudna jak flaki z olejem płyta.Nie mają racji krytycy chwalac ją za teksty, jazzujące harmonie i piękny glos.napracowali się nad tym wydawnictwem i w studio i graficznie nie wiadomo po co - skoro to TYLKO spokojne smęcenie. Erykah Badu też nagrywa takie nudy - śpiewa tak ze człowiekowi chce sie spac albo iść na jakąś żwawą dyskotekę by odreagować.Używanie fortepianu do akompaniamentu i śpiewanie o swoich emocjach to juz w ogóle przeżytek i śmiech na sali.
zaryzykowałbym stwierdzenie, ze SKAŁA jest tak niemrawą, spokojna i nudną płytą jak dzieła Bacha i Beethovena.Ciągle to samo leci i człowiek nie ma o co ucha zahaczyć. Nuda.Nuda.Nuda. Kayah musi się wiele nauczyć - te kilka albumów które nagrała i Złote Płyty NIC nie znaczą.nawet porównywanie do Osieckiej to jakiś żart okrutny.Ucz sie kaśka - moze od Gosi Andrzejewicz ? (...)
da house n-gineer napisał(a):2. singlem ma być OCEAN SPOKOJNY JUŻ. Tymczasem rozgłośnie graja co chcą: płyta jest bardzoniekomercyjna więc np. Radio Bzdet gra Jka Feniks mimo że oficjalnym singlem jest JAK SKAŁA.
Magdalena napisał(a):Równo za tydzień koncert Kayah w Łodzi, już mam bilet
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości