Porcys's Guide To Pop: 150 wykonawców muzyki rozrywkowej...

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Porcys's Guide To Pop: 150 wykonawców muzyki rozrywkowej...

Postprzez Petek » 06-09-2009, 15:18

Witam Was!

Przedstawiam Wam - Porcys's Guide To Pop: 150 esencjonalnych wykonawców muzyki rozrywkowej: http://www.porcys.com. W w/w rankingu - Nasi najwięksi Idole - Pet Shop Boys, znajdują się na pozycji #126, natomiast inny przedstawiciel electro-/synth-popu 80's - Depeche Mode na miejscu #150 - to bardzo dziwny i niesprawiedliwy ranking! :? Komentarz dot. Pet Shop Boys - jest OK, natomiast w przypadku Depeche Mode - trochę krzywdzący (chodzi mi o tekst znajdujący się w "Dziura w stogu siana")! To, co oczywiste - gatunek muzyczny electro-/synth-pop - nie ma sobie równych!!! 8-)

Jędrzej Michalak (Porcys - niezależny serwis muzyczny): "Moje własne badania potwierdziły, że dziewczyny kumające fajność Pet Shop Boys są przynajmniej 15% fajniejsze od tych niekumających." :)

Pozdrawiam!
Ostatnio edytowano 07-09-2009, 8:18 przez Petek, łącznie edytowano 2 razy
Petek
Yesterday, When I Was Mad

Sex: Petshopboy

Re: Porcys's Guide To Pop: 150 wykonawców muzyki rozrywkowej...

Postprzez miharu » 06-09-2009, 19:23

Dziura - teledysk do GW? Ten, który przyczynił się do szalonej popularności piosenki? Nieee.. zwycięzców się nie ocenia.
Boysbandowe Please? Nie przyszło mi to do głowy.. :lol: Czy ja wiem, może trochę.. :twisted:
miharu
Domino Dancing

Sex: Petshopgirl

Postprzez Wiewiórka » 06-09-2009, 19:34

Tak naprawdę to nie wiadomą czy ta lista jest jakaś prestiżowa czy raczej nie.
Ja tak samo mogę sobie taka stworzyć .Zaraz Depeche mode jest na 150 miejscu ,czyli ostatnim. Jak tak to nich ten facet co stworzył tą listę spada na kosmos tam jego miejsce.

U2- 121 Ciekawa fotka
YES –117 Kupa fajnych hipisów. :lol:
BJÖRK –112 Teraz kojarzy mnie się z Emiliana Torrini. (pisenka Jungle Drum)
Genesis -106 na tej fotce wyglądają jak małpy :lol:
Police- 85
Blur -81 No tego zespołu to się nie spodziewałem wielki rywal oasis .
BEASTIE BOYS 78
STEVIE WONDER 51
MICHAEL JACKSON 41 król POP by się wywrócił w trumnie jak by wiedział że tak nisko jego cenią.

JOY DIVISION 36 Jacy młodzi na tym zdjęciu są .
MADONNA 35 Królowa POP tak samo nie była by tym zachwycona
ABBA 33 –Za takie miejsce na tej liście to tylko potop szwedzki grozi nam. :lol:
TALK TALK 27 za wysoko

JIMI HENDRIX 18
ROLLING STONES 8
KRAFTWERK 7
DAVID BOWIE 4
A na miejscu pierwszy wiadome kto ;)
pozdr :)
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez verybilingual » 06-09-2009, 20:15

Widać, że nie łapiecie tematu. To jest strona poświęcona muzyce alternatywnej! Serwis tworzą osoby 20 kilku letnie z zupełnie innym poglądem na świat. To, że znalazło się tam PSB czy DM należy uznać za sukces, no może nie w przypadku DM, ale PSB? Super, że są! 150 miejsce DM wcale nie oznacza, że tam ich ktoś nie lubi. W tym rankingu nie ma przegranych. Pytania w stylu ''czy ta lista jest prestiżowa czy nie'' nie mają chyba sensu. Ranking jak ranking i na pewno nie jest dziwny i niesprawiedliwy, jak na kategorie którymi kieruje się PORCYS jest bardzo ok.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez ralph » 06-09-2009, 21:37

Jakby nie bylo DM na 150 miejscu to przesada, a skoro gosc zrobil liste nie po to zeby pokazywac kogo lubie czy nie - bez wartosciowania, powinien byl zrobic liste w porzadku alfabetycznym. Poza tym to co jest napisane o DM, jest dosyc dyskusyjne :|
Co do PSB: Zgadzam sie jednak ze ich obecnosc to niezla rzecz, ale bez przesady, jesli ktos sie zna na muzyce to zna PSB i to calkiem niezle, wiec jesli tworzy liste 150 esencjonalnych wykonawców muzyki rozrywkowej to oni po prostu powinni tam byc! PSB jest ignorowane w Radiu Zet itp, przez polskei EMI, ale jest naprawde rozpoznawalne (glownie za sprawa starych hitow, a ostatnio - Love etc.), wielu ludzi (i to w moim wieku!) ich pamieta i ceni - jak widac chocby po tej liscie ;)
ralph
Home And Dry

Postprzez verybilingual » 06-09-2009, 23:05

Ale piszę, że PORCYS to SPECYFICZNY serwis, wzorują się na Drowne In Sounds, Screengares i przede wszystkim Pitchfork, a nie skupiają ludzi, co są stałymi bywalcami forum lat 80. To jest pewna ALTERNATYWNA subkultura, gdzie pojawienie się PSB traktować należy jako hołd dla mistrzów-inspiratorów. Wątpię by wiele osób stamtąd słuchało ich na co dzień. Po prostu PSB natchnęli współczesny pop, mniej lub bardziej niezależny. W dodatku lista nie jest subiektywna, tylko obiektywna. Tworzy ją wiele osób (jeśli nie zauważyliście) i pewnie kolejność oraz dobór została ustalana przez kilka miesięcy. Zapewniam ponad to, że jest jeszcze dodatkowych 150 artystów, którzy spokojnie mogliby się tam znaleźć, dlatego ja naprawdę byłem zaskoczony tym, że jest tam miejsce dla PSB. A gdzie np. inny zespół z mojej trójki wszech czasów czyli R.E.M.? Jestem fanem PSB, to mój ukochany band, ale jestem też w stanie stwierdzić, że patrząc na grunt ideologii po którym porusza się PORCYS, to właśnie ta ekipa zrobiła o wiele, wiele, wiele więcej niż PSB. W dodatku pewnie porównując te dwie ekipy w kontekście całej popkultury i różnych jej warstw, to właśnie R.E.M. jest bardziej wartościowy i zasługuje na miejsce w top 150 bardziej od PSB. To chyba pomyłka, że się tam nie pojawili.

Piszę to wszystko jako osoba, która bardzo dobrze orientuje się jak tego typu rzeczy ''działają'', bo głównie interesuje się takimi dźwiękami ;) Aha. Osobiście PORCYSA nie czytam. Nie lubię go (co nie znaczy, że nie rozumiem ich postrzegania świata muzyki w pewnych sprawach itd..)
verybilingual
Administrator

Postprzez eliks » 07-09-2009, 0:05

Porcys osobiście uważam za antytezę każdej strony jakkolwiek poświęconej muzyce.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Wiewiórka » 07-09-2009, 12:43

A dalej się z tym nie zgadzam i uważam że numer na liście ma ,bardzo duże znaczenie.

ralph napisał(a):a skoro gosc zrobil liste nie po to zeby pokazywac kogo lubie czy nie - bez wartosciowania, powinien byl zrobic liste w porzadku alfabetycznym. ;)

I z tą teorią się zgadzam ;)
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez verybilingual » 07-09-2009, 19:01

No ok, macie inne spojrzenie i inną wizję ;) Nie będziemy się o takie coś spierali :D
verybilingual
Administrator

Postprzez Wiewiórka » 07-09-2009, 20:36

verybilingual napisał(a):No ok, macie inne spojrzenie i inną wizję ;) Nie będziemy się o takie coś spierali :D

Tak ,bo znowu będziemy darli KOTY .Jak na dziś mam tych osobników trochę dosyć bo znowu chciały mi futro poszarpać. :lol:
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Następna strona

Powrót do Pet Shop Boys