Playlista przeciętnego fana.

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Playlista przeciętnego fana.

Postprzez Magdalena » 05-06-2009, 20:46

A ja troszkę z innej bajki i moja muzyka też:
od lat Sting (absolutny hit to dla mnie płyta "Ten Summners Tales" - praktycznie wszystkie piosenki),
Kayah - ulubiona płyta Stereotyp (jeszcze jeden dowód na to, że artysta musi przeżyć coś strasznego, żeby stworzyć fantastyczną muzykę. Czekam niecierpliwie na nową płytę we wrześniu :) choć Kayah prywatnie życzę jak najlepiej ;) )
Katie Melua (jednak ostatnia płyta nawet jak dla mnie za smętna ;) )
Anna Maria Jopek (ulubiona płyta "Nienasycenie")
Phil Collins (mój pierwszy winyl i pierwsza muzyczna miłość)
Michael Buble (taki współczesny Sinatra, choć głos ma moim zdaniem bardziej sexi ;) )
a w ostatnim roku moje odkrycie (dzięki Trójce) Lao Che i absolutnie fantastyczna płyta "Gospel". Wcześniejsze płyty Lao Che też przesłuchałam i robią na mnie duże wrażenie. To ci najważniejsi. A jeszcze fascynacja z liceum Vangelis i m.in. "The City" - naprawdę robi większe wrażenie niż bardziej znane 'Chariots of fire" i "1492".

Teraz wiadomo, dlaczego uwielbiam wszystkie ballady i "smętne" piosenki PSB :)
Pozdrawiam i miłego słuchania ;)
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Sex: Petshopgirl

Postprzez verybilingual » 05-06-2009, 23:30

O ten album Stinga też uwielbiam.

U mnie obecnie głównie U2, bo tworzę ich osobisty top.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Sex: Petshopboy

Postprzez eliks » 06-06-2009, 0:06

a ja wciąż katuję Sol Invictus i całą twórczość Tony'ego Wakeforda. mroczny folk o industrialnych korzeniach - polecam sprawdzić każdemu kto uważa że którakolwiek z piosenek PSB jest dołująca.... ;)
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Magdalena » 06-06-2009, 7:30

verybilingual napisał(a):O ten album Stinga też uwielbiam.

Cieszę się :) a "Songs of the Labirynth" - na długie zimowe wieczory?... Nawet fragment był w serialu "Studio 60".

U mnie obecnie głównie U2, bo tworzę ich osobisty top.

Z U2 mam problem - mam większość ich płyt, cześć jeszcze na kasetach, i od czasu do czasu do nich wracam.
Głównie do "The Joshua Tree " i "Achtung Baby". Chyba tęsknię za czasami liceum :lol:
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Postprzez Wiewiórka » 06-06-2009, 12:20

Ja tak samo lubię U2 (ten samolot szpiegowski) Ale cenie ,sobie ich wcześniejszą karierę .
Tak samo jak ty Magdo . The Joshua Tree & Achtung Baby. Ale ich album POP tak samo im wyszedł ok.

pozdr.
:)
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Magdalena » 06-06-2009, 13:37

Wiewiórka napisał(a):Ja tak samo lubię U2 (ten samolot szpiegowski) Ale cenie ,sobie ich wcześniejszą karierę .
Tak samo jak ty Magdo . The Joshua Tree & Achtung Baby. Ale ich album POP tak samo im wyszedł ok.

Zgadzam się, ale następne albumy już mnie nie powaliły. Z ostatniego podoba mi się tylko "Magnificent". Reszta piosenek jest bardzo U2 i tyle mogę o nich powiedzieć...
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Postprzez miharu » 06-06-2009, 17:00

ralph napisał(a):Potwierdzam! Zwlaszcza kawalki: "The Girl And The Robot" i "Vision One"! ;)
Jestem świeżo po obejrzeniu Royksoppa live.. świetnie wypadli, naprawdę nie spodziewałam się.. Jeśli jeszcze kiedykolwiek przyjadą do Polski, murowane, że rzucam wszystko i jadę ich obejrzeć. :D :twisted:
Co do U2, to robią bardzo dobrą muzykę, której nie lubię. :lol: Zabawne, że można wiedziec o czymś, że jest na poziomie, a mimo to - nie miec do tego serca. Denerwuje mnie trochę barwa głosu Bono i styl śpiewania, ale to pikuś. Jakoś ich nie umiem polubić, choć od wielu lat staram się usilnie. :lol:
miharu
Domino Dancing

Postprzez Wiewiórka » 06-06-2009, 18:09

Magalena napisala;
Zgadzam się, ale następne albumy już mnie nie powaliły. Z ostatniego podoba mi się tylko "Magnificent". Reszta piosenek jest bardzo U2 i tyle mogę o nich powiedzieć...

Zastanawiałem się co to jest to Magnificent, Ale to ,chyba nowa ,piosenka bo nie widziałem jej wcześniej. A może otworzymy wątek z U2 ? ale zapewne potem zadam, sobie pytanie
Was it worth it? A nowy klip U2 przypomina mi ,,Mysterious ways”(tajemnicze sposoby)
Może nawet ,był nagrywany w tym samym mieście. O!!! przypomniało mi się coś z innej beczki - Ale Magdo jest to potwierdzony fakt i prawda.
Ost. Neil Tennant wypowiadał się że ,bardzo lubi piosenkę Phila Collinsa.Wywiad
pozdr.
8-)
Ostatnio edytowano 07-06-2009, 9:57 przez Wiewiórka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez yarek37 » 06-06-2009, 19:24

[Ost. Neil Tennant wypowiadał się że ,bardzo lubi piosenkę Phila Collinsa. ,, Against All Odds” I nie może zrozumieć ,dlaczego to innym się nie podoba.

pozdr.
8-)[/quote]

brdzo fajny utwór mi tez podoba się :) i did tego i groovy kind of love :) z czasów Domino Dancing :)
yarek37
DJ Culture

Postprzez Magdalena » 07-06-2009, 10:13

Też lubię "Against all odds" i wiele wiele innych Phila Collinsa :)
Teraz nadal "męczę" 'Love Songs' kupione w fantastycznej promocji podczas naszego wyjazdu na koncert PSB w Londynie, w klubie Heaven ;)

Wiewiórko - tak, "Magnificent" to nowy singiel U2. Klipu jeszcze nie widziałam.
Pozdrawiam!
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka