Forum i strona.

Ogłoszenia góry i Wasze opinie o forum.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

skórki

Postprzez miharu » 05-05-2009, 15:48

Mom pomysła. Może komuś się spodoba. Oczywiście graficznego, bo to moja działka. :mrgreen:
Otóż natchnął mnie temat okładek płyt PSB.. jedni chwalą pomarańczowe Very, inni rozpływają się nad kolorowymi paseczkami Introspective, niektórzy wolą białą ascetyczną Discography.. no i tak dalej. Więc jakby tak zrobić kilka skórek forum, i każda skórka kolorystycznie odpowiadałaby którejś płycie? Oczywiście robić z wszystkich płyt to straszna praca, ale choć kilka charakterystycznych: np. żółta Bilingual, biała Behaviour itp. I każdy by sobie wybrał ulubioną, ustawił i miał forum w ukochanych barwach.
Żeby nie było, że tylko wymagam, z chęcią zajęłabym się tematem, w sensie zrobienia jakiegoś banera, przerobienia grafy itp. Kiedyś bawiłam się w przeróbki skórek, więc nieco kojarzę. Piszcie, czy Wam się podoba pomysł, czy też jest beznadziejny. ;)
miharu
Domino Dancing

Sex: Petshopgirl

Re: Forum i strona.

Postprzez Dx2 » 05-05-2009, 16:58

Miharu bardzo dobry pomysł.
Dx2
Administrator

Sex: Petshopboy

Postprzez ralph » 05-05-2009, 18:47

Ciemnoniebieski pasek na górze idealnie nadawałby sie do czegoś takiego! Dobry pomysł! ;)
ralph
Home And Dry

Postprzez miharu » 05-05-2009, 21:19

Dobra.. to jakby to najlepiej zrobić? Chyba najwygodniej byłoby, gdybym.. zainstalowała sobie u siebie testowe forum do sprawdzania skórek.. :lol:
Nie wiem, która tu jest wersja php? 3.0 chyba? Bo tak sobie przeglądam przykładowe style http://www.phpbb.com/styles/demo/3.0/?style_id=95 i niektóre po modyfikacji nadałyby nam się na nasze forum.
miharu
Domino Dancing

Sex: Petshopgirl

Postprzez verybilingual » 05-05-2009, 23:23

Dobry pomysł. Myślę, że główny ''szkielet'' strony mógłby być taki jak teraz (tzn byłoby ono identycznie zbudowane jak teraz) tylko barwy byłyby inne (obecnie są białe + różne odmiany jasno niebieskiego). W nowych skórkach projekty miałyby motywy kolorystyczne związane z płytami. Popatrzcie jak pięknie obecnie wygląda forum oficjalne. Ma motywy z ''Yes'' plus zdjęcie chłopaków i oczywiście nieodłączny cytat z Single-Bilingual.
U nas można by to zrobić w podobny sposób. Np. Very zmieniło ten niebieski pasek na górze w pomarańczowy z tymi charakterystycznymi wypukłościami, a gdzieś na tym zdjęcie wyjęte z czasów promowania tej płyty i nazwa forum. I tak przy okazji każdej płyty...oczywiście też sądzę by wybrać tylko kilka wzorów, a nie robić skórek z każdej płyty. Na pewno ''Very'' jest pewniakiem. Wypadałoby też mieć taki image jak oficjalne forum czyli związany z ''Yes'' i to byłaby strona startowa, pierwotnie ustawiona pod każdego usera. Motyw z Nightlife pewnie też byłby atrakcyjny. Czarny Fundamenetal i Panowie w kapeluszach też...

Może ankietę zrobimy na ten temat :lol: ?

W każdym razie marzy mi się taka profesjonalna grafika jak na OF.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez piotr_1ofthecrowd » 06-05-2009, 1:27

Spróbujmy wyjść najpierw od nowego motywu z Yes?
Pomysł Miharu jest ciekawy - tematyczna grafika pochodząca z płyt.
Mała burza mózgów:
-mi siedzą w głowie te kwadraty... ilość kwadracików to 11. Ilość liter w nazwie Pet Shop Boys też 11. 1 kwadracik 1 litera. To jeden z pomysłów.
- inny to kwadraciki te z Yes - ale 3d. Motyw ten sam, te same kolory, tylko nie kwadraty a tym razem sześciany.
Co mi przyjdzie do głowy to będę pisał - niestety narazie nie mogę realizować tego graficznie.
piotr_1ofthecrowd
Rent

Postprzez balshoy » 06-05-2009, 14:39

VB przedstawił to dość obrazowo, a ja chciałbym to zobaczyć :D
psb mieli zawsze dużo bieli, ale na pewno nie zabraknie nam kolorów, co już było tu opisywane...
miharu czy możesz przygotować jakąś wstępną wersję?
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez verybilingual » 06-05-2009, 15:57

ja sądzę, że ''Yes'' jest w pewnym sensie nieodłącznie związane z kwadracikami, bo to jego motyw główny, więc pomysł ten popieram. Cała trudność tkwi w ładnym zgraniu tego ze sobą, tak jak zrobiło to forum oficjalne.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez ralph » 14-05-2009, 22:41

Powrócę do pytania, ktore zadalem jakis czas temu ;) Czy daloby sie wstawic jakis element graficzny obok paska z adresem? Miharu może Ty, byś cos zaprojektowała? a Dx2 zająłby sie wstawieniem tego na stronę? ;)
ralph
Home And Dry

Postprzez Dx2 » 14-05-2009, 22:55

Trwają prace nad nowym wyglądem strony.
Proszę o cierpliwość.
Dx2
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze i ogłoszenia.