04.09.2013 Ergo Arena (Gdańsk)

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: 04.09.2013 Ergo Arena (Gdańsk)

Postprzez verybilingual » 23-08-2013, 16:06

Takie ręczne wycinanie i dopasowywanie każdej kreski może skończyć się niezbyt fajnym efektem. Z drugiej strony odbicie na koszulce całej grafiki, łącznie z tłem pozwoli na dostrzeżenie pewnej selektywności elementów, będzie to wyglądało bardziej jak okładka - tym bardziej, że całość jest symetryczna i nie będzie to źle wyglądało. Pytanie - jaki kontrast z tkaniną stworzy takie połączenie.

Na stronie wykonawcy znalazłem jedynie informację:

Jak będzie wyglądał nadruk na zamówionej koszulce?
Będzie fantastyczny! :) Drukujemy w najnowocześniejszej technologii druku cyfrowego, bezpośrednio na tkaninie, następnie wydruk jest wygrzewany dla zapewnienia najlepszej możliwej żywotności.

Wiadomo - jakoś jest ważna. Sam jest bardzo zadowolony z koszulek, które kiedyś zamówiłem przez wspomniany już mistyf.pl - to nadruki wprasowane, ale są fantastycznej jakości i do dzisiaj nie ma z nimi żadnego problemu. Z kolei nie wiem czy stać mnie (czas, pieniądze), aby szukać (tym bardziej, że wszystkie operację wykonuję z oddalonej od świat wsi :P) wspomnianych przez Ciebie na samym końcu alternatyw. Chyba jednak aż tak istotną kwestią ta koszulka nie jest ;)

W każdym razie pierwsze zapytanie związane z pewnymi parametrami i kwestiami technicznymi już poszło. Spytałem się też dla pewności o gramaturę, chociaż widzę, że użyczają im koszulek renomowane firmy. W kolejnym mailu zapytam o możliwości nadruku i jakby to wyglądało.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Sex: Petshopboy

Postprzez odd » 23-08-2013, 19:41

A może napiszecie z jakich rejonów Polski i nie tylko wybieracie się na koncert :D
odd
It's A Sin

Postprzez raulek » 23-08-2013, 21:15

Witam.
Od razu na początku przyznaję się bez bicia , że jestem laikiem w tych sprawach tzn. na koncert jadę po raz pierwszy w życiu . Jestem szczęśliwym posiadaczem dwóch biletów ( tych , o których dużo się tu pisało , czyli Diamond Circle ) , bowiem na koncert wybieram się z moją małżonką . Oboje słuchamy PSB . Ja jestem fanem od około 1987 roku . Pierwszych utworów słuchałem jeszcze w radiowym programie II PR . W zasadzie odkąd znamy się z żoną , ona również lubi ich słuchać . Kiedy wysłuchaliśmy po raz pierwszy "Pandemonium" na DVD , od tego momentu zapragnąłem pojechać na koncert mojej ulubionej grupy . To przecież z nią się wychowałem ... ale wrócę do meritum .
Otóż przeczytałem wszystkie zawarte "tu"wątki i posty dotyczące wrześniowego koncertu i mam taką prośbę . Otóż czy ktoś "z Was" mógłby podpowiedzieć jak się wybrac na taki koncert . Chciałbym być dobrze przygotowany , żeby nie być zaskoczonym .
Chodzi mi o takie sprawy , jak : o której zjawić się przed bramkami wejściowymi , co można zabrać ze sobą na taki koncert ( czy można mieć aparat fotograficzny , jakąś wodę do picia ) , czy rzeczywiście przed wejściem można kupić jakieś "gadżety" związane z występującym zespołem . Prosiłbym o odpowiedź - z góry DZIĘKI .
A propos samego wyjazdu - jesteśmy ze Szczecinka ( 190 km od Gadńska ) . Jeśli jest jakiś FAN z mojego miasta , to chętnie możemy jechać razem .
Z góry jeszcze raz Dziękuję za odpowiedź na moje wątpliwości .
Pozdrawiam . ;)
raulek
West End Girls

Postprzez eliks » 23-08-2013, 23:48

raulek napisał(a):Chodzi mi o takie sprawy , jak : o której zjawić się przed bramkami wejściowymi , co można zabrać ze sobą na taki koncert ( czy można mieć aparat fotograficzny , jakąś wodę do picia ) , czy rzeczywiście przed wejściem można kupić jakieś "gadżety" związane z występującym zespołem .

Spróbuję odpowiedzieć ale nie mogę zagwarantować, że BĘDZIE tak jak powiem, bo koncerty różnią się w tego typu szczegółach. Ale z reguły jest tak:

- jako posiadacz biletu diamond circle nie musisz się martwić bramkami, gdyż i tak masz zapewnione miejsce u samego frontu sceny. Myślę, że 2 godziny przed wydarzeniem zupełnie wystarczy, ale decyzja jest Twoja
- aparatu bym nie brał. różnie z tym bywa. artyści nienawidzą fleszy, gdyż przeszkadzają w występie i ochrona będzie o tym odpowiednio pouczona. jeśli zobaczą aparat u Ciebie nie będą wnikać czy z fleszem czy nie - po prostu go zabiorą do depozytu i każą zapłacić 50 zł przy odbiorze. aparat w komórce jest OK
- woda - różnie. na pewno nie w szklanej butelce. z reguły zabierają na bramkach po to aby ludzie przepłacali w środku. ale czasami pozwalają zostawić.
- wszelkie oficjalne gadżety zawsze można kupić przed koncertem, ale już za bramką, czyli ktoś bez biletu ich nie kupi.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez ralph » 24-08-2013, 0:26

Aparaty z reguly mozna wnosic, ale bez wymiennych obiektywow. Taki zwykly domowy a nie profesjonalna lustrzanka powinna przejsc bez problemu. Na koncercie lepiej nie blyskac fleszem bedac w pierwszych rzedach, bo jak pisze Eliks artysci tego nie lubia, a Neil juz zwlaszcza nie przepada za ludzmi ktorzy caly koncert stoja i robia zdjecia. Ale wiadomo - cos na pamiatke trzeba sobie zrobic. Tyle ze jesli moge doradzic - bez flesza, a ze zwiekszona czuloscia czy jasnoscia. Flesz sprawi ze obiekt na wprost bedzie oswietlony, a reszta dookola ciemna. ;) Wody raczej nie pozwolą wniesc, a jesli juz to bez zakretek. Ale moze byc tez tak, ze nikt nie bedzie sie przykladal do szkania - to zalezy od firmy jaka wynajmie MJM. Np. na DM w Warszawie moglbym wniesc slonia :D Mam nadzieje ze na koncercie bedzie ochrona Fort a nie debile z firmy Fosa.
Generalnie im mniej rzeczy tym mniejsze ryzyko i na wejsciu i zgubienia czegos oraz wieksza wygoda na koncercie. A wody lepiej za wiele nie pic, bo co zrobisz jak w srodku koncertu bedziesz musial wyjsc do toalety? :)
ralph
Home And Dry

Postprzez odd » 24-08-2013, 10:40

a ja nabyłem koszulkę na allegro za 29 zł plus wysyłka i czekam na dostawę. Mam nadzieję że dojdzie przed konceptem :D
http://allegro.pl/koszulka-pet-shop-boy ... 08347.html
odd
It's A Sin

Postprzez Marta » 24-08-2013, 13:30

Kto jeszcze nie kupił biletu, może spróbować szczęścia w konkursie:
http://www.tvdisco.pl/konkursy/zdobadz- ... -boys.html
Marta
Always On My Mind

Sex: Petshopgirl

Postprzez balshoy » 24-08-2013, 15:54

eliks napisał(a):UWAGA: bilety za 99zł ponownie w sprzedaży - 2 za 1 !

http://imprezyprestige.com/aktualnosci.php?news_id=1105

ha! czyli, tak jak podejrzewałem, że ze sprzedażą będą mieli jednak kłopoty ( a przecież nie tylko chodzi tu o ceny biletów)
jedno słowo o organizatorach, którzy karmią nas głodnymi kawałkami... żeby za bardzo nie rzucać inwektywami - głupcy
a nas mają za idiotów...albo odwrotnie, jak kto woli
aż dziwne, że nie dorzucają do tego zestawu spoconego i podartego t-shirta jakiejś gwiazdeczki
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez mlesniew » 24-08-2013, 16:54

Spodobało mi się zdjecie z tej strony:
http://www.vip-files.net/hq_music_video/en/popular/pet_shop_boys/
Idealnie pasuje na koszulkę. Jadnak jego jakość nie jest wystrarczająco dobra. Może ktoś z Was ma tą fotkę w lepszej rozdzielczości?
Ewentualnie zdjęcie z okładki płyty Actually. Okładka na płycie CD jaką ja posiadam (wydawnictwo Parlphone) jest jakaś taka blada a chhłopaki jak po żółtaczce :D
Albo może ktoś mi wskaże jakąś stronę z fajnymi materiałami na ten cel...
mlesniew
Love Comes Quickly

Postprzez Dx2 » 24-08-2013, 17:24

Dx2
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys