Bilety są zdecydowanie tańsze niż na DM - trzeba to porównywać strefami. Dzwoniłem dzisiaj do JMJ i powiedzieli, że strefa Diamond Circle to normalna strefa najbliżej sceny, nie żadne early entrance, czyli jak ktoś chce "dotknąć" zespołu, to nie ma innej opcji tylko kupować za 350. Mnie zastanawia jednak ten obiekt i popyt na bilet. Jest moim zdaniem bardzo duże prawdopodobieństwo, że koncert się nie odbędzie w Ergo Arenie. Wystarczy spojrzeć na mapki z eBilet.pl, gdzie widać rozkład miejsc dostępnych do kupienia na sektorach aktywnych i włączonych do sprzedaży. Po czterech godzinach od rozpoczęcia rezerwacji wszystkie miejsca są wolne, wygląda to tak, jakby nikt nie kupił jeszcze biletu
Ja się boję, aby mój bilet za 350 zł miał jakąś wartość (w sensie jego cena oddawała faktyczne usytuowanie na koncercie), kiedy miejsce koncertu zostanie zmienione. Nie chciałbym również, żeby ceny biletów na DC spadły o 50%, kiedy organizator będzie za wszelką cenę chciał wypełnić koncert, a ja będę już o 350 zł do tyłu. Muszę poczytać regulamin zanim zdecyduję się na zakup tej wejściówki, która wydaje mi się jedyną sensowną swoją drogą.
Szansę przeniesienie koncertu w inne miejsce - 65%
Szansę na to, że koncert zostanie odwołany i PSB w ogóle w Polsce nie wystąpią - 20%
Nie chcę straszyć, ale mam takie przeczucia, obawy + stary dobry realizm