It couldn't happen here na DVD?

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: It couldn't happen here na DVD?

Postprzez acidpet » 27-05-2013, 21:22

bajeczny pomysł, niech ktoś im to podrzuci :D
ja to kupuje!!!
acidpet
It's Alright

Sex: Petshopboy

Postprzez piotr_1ofthecrowd » 03-06-2013, 0:56

bez poł litra nie rozbieriosz,
amen!
:)
filmu znaczy się...
piotr_1ofthecrowd
Rent

Postprzez tomo » 12-06-2013, 18:53

Ja się cieszę z wiadomości o planach wydania ICHH na DVD, mam nadzieję, że dojdą one do skutku. Zdaję sobie sprawę, że nie dla wszystkich jest to rzecz ciekawa i nie przez wszystkich pożądana, ale jak by nie było, jest to jeden z elementów dorobku PSB, który również zasługuje na uwagę. Niewiele jest zespołów, które mogą pochwalić się tak szerokim spektrum twórczości jak PSB, chodzi mi tu o tzw. projekty poboczne, do których niewątpliwie zalicza się wspomniany film. Chyba jedynym zespołem, który stworzył podobną rzecz jest Pink Floyd - mam tu na myśli film "The Wall", oparty na piosenkach z płyty o tym samym tytule z Bobem Geldofem w roli głównej. Oba te obrazy, choć oczywiście bardzo różne, mają wspólny mianownik, a mianowicie surrealistyczny, nieco oniryczny klimat oraz wątki autobiograficzne, o których słusznie wspomniał Darek. Nie wiem czy jest to "ukochane" dziecko Chłopaków, bo sami zainteresowani raczej krytycznie wypowiadają się na temat swoich "aktorskich" kreacji, ale jest to niewątpliwie perełka dla fanów, których ten film zachwycił i do których ja się zaliczam. Byłem pod wielkim wrażeniem tego filmu od momentu kiedy obejrzałem go po raz pierwszy. Oczywiście nie starałem się zrozumieć o co w nim tak naprawdę chodzi (tu odsyłam do postu Piotrka ;) ), ale warstwa wizualna w połączeniu z utworami PSB pochłonęła mnie bez reszty. Wszedłem w ten klimat i siedziałem w nim tak długo, aż stał się on dla mnie inspiracją do stworzenia wspólnie z Sebastianem vel Gun Boy pamiątkowego teledysku na dziesiąty zlot fanów.
Zatem w pełni rozumiem tych, dla których wydanie ICHH na DVD nie ma większego znaczenia, bo nawet sami zainteresowani przejawiają różne opinie na temat tego czy wszystkie aspekty twórczości są jednakowo ważne. Pamiętam jak Chris zapytany na planie teledysku do "Before", czy równie istotna jest dla niego oprawa wizualna piosenek, odpowiedział: "No, just the music". Natomiast Neil w słynnym Popumentary tak odniósł się do wspomnianej kwestii: "Every aspect of everything you do is equally important".
I ja się podpisuję pod jego słowami.
Bury the past, empty the shelf
Decide it's time to reinvent yourself
tomo
Where The Streets Have No Name

Postprzez Wiewiórka » 23-08-2013, 14:08

Obrazek ObrazekObrazek

Czy ktoś wie co z tym filmem?
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez adam70 » 29-01-2016, 21:44

Aktualizuje wątek z filmem i dodaje linka bo nikt nie dodał ;)
https://vimeo.com/93065049
Love comes quickly
adam70
Suburbia

Poprzednia strona

Powrót do Pet Shop Boys