Depeche Mode

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Depeche Mode

Postprzez balshoy » 31-03-2013, 20:37

Peter napisał(a):Nie jest to może brzmienie melodyjne, al czy kiedykolwiek ich muzyka takową była? Wątpię. Ta muzyka zawsze była kwadratowa.

Zupełnie się z tym nie zgadzam.W moim odczuciu bardzo często ich muza była bardzo melodyjną...chyba nie muszę podawać przykładów?
z nową się przegryzam; jednak dla mnie nawet do poziomu PTA nie sięga i właśnie chodzi o tę melodyjność;
ale wyróżniam już kilka wyraźnych, bardzo dobrych piosenek
Soothe My Soul, Broken, Should Be Higher - co jest już o niebo lepiej jak z SOTU!

na plus też Heaven - wspominałem, że przypomina mi PSB
dalej może Alone, Secret To The End
ogólnie jednak mam takie wrażenia jakbym słuchał jakichś remixów...
( zawsze lubiłem remixy, ale w tym przypadku to jest jednak trochę rażące, bo zbyt wtórne)
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Sex: Petshopboy

Postprzez Genesis » 01-04-2013, 0:10

Peter napisał(a):Nie jest to może brzmienie melodyjne, al czy kiedykolwiek ich muzyka takową była? Wątpię. Ta muzyka zawsze była kwadratowa.

Kwadratowo to ty chyba masz pod deklem. Już na pewno kwadratowa jest ta cała dance-sieczka, której słuchasz.
http://depechemode.forumowisko.net/
Genesis
Where The Streets Have No Name

Postprzez Peter » 01-04-2013, 9:55

To było bardzo miłe, Astiz. Według mnie muzyka DM melodyjna była tylko na samym początku. A później była nieco mniej melodyjna.
Peter

Postprzez yarek37 » 01-04-2013, 10:17

Peter napisał(a):To było bardzo miłe, Astiz. Według mnie muzyka DM melodyjna była tylko na samym początku. A później była nieco mniej melodyjna.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to prima aprillis ?
yarek37
DJ Culture

Postprzez verybilingual » 01-04-2013, 11:47

astiz P- Orridge napisał(a):Kwadratowo to ty chyba masz pod deklem. Już na pewno kwadratowa jest ta cała dance-sieczka, której słuchasz.

Myślę, że nie tylko ja, ale i inni użytkownicy tego forum nie życzymy sobie tego typu komentarzy w odniesieniu do żadnej z osób. Nie rozumiem dlaczego w takim tonie odnosisz się do wypowiedzi, która jedynie wyraża czyjąś opinie i w żaden sposób nie jest ani agresywna, ani złośliwa czy też podszyta jakąś nieporządną dwuznacznością. Wiem, że wiele komentarzy Petera jest dla kontrowersyjnych, często sam się z nimi nie zgadzam, uważam je za nieco absurdalne (gdy dotyczą przeinaczania pewnych faktów) lub też zahaczające o niepotrzebny spam, ale w tym wypadku nie ma żadnych podstaw do takiej kontr-odpowiedzi jak powyżej. Zresztą - w żadnym wypadku nie ma podstaw do pisania w ten sposób, podobnie jak do złośliwych uwag na temat gustu. Peter już raz był ukarany za swoją "działalność" na forum. Chyba nikt nie chce na siłę do niego dołączyć, prawda? Oczywiście nikogo niczym nie straszę, spokojnie :) Po prostu unikajmy języka jak nie z tego forum.

Pod rozwagę.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez dafio-cat » 01-04-2013, 19:11

Peter napisał(a):Dafio, uwielbiam Cię, kontynuuj, gdyż Twoje posty są solą tego forum.

Dziękuję za uznanie, ale nie jestem solą tego forum.
Paweł VeryBilingual to jest Ten człowiek, który jest najbardziej odpowiedni na tym forum. Choć często się z Nim nie zgadzam. Bez Niego TO miejsce by upadło na wieki wieków... AMEN ;)
dafio-cat

Postprzez Genesis » 03-04-2013, 21:59

verybilingual napisał(a): Nie rozumiem dlaczego w takim tonie odnosisz się do wypowiedzi, która jedynie wyraża czyjąś opinie i w żaden sposób nie jest ani agresywna, ani złośliwa czy też podszyta jakąś nieporządną dwuznacznością.
Pod rozwagę.

@verybilingual - wypowiedź Petera była jak najbardziej prowokacyjna i złośliwa. Ja w ogóle nie mam żadnej ochoty wchodzić z nim w dyskusje.
To nie ma nic wspólnego z gustem, czy też poglądami. etc. Zresztą ja nie wchodzę w jego wątki o Aca of Base, Modern Talking, Bohlena i całą resztę - nie lubię takiej muzy i jej nie komentuję.
Tego samego nie można powiedzieć niestety o Peterze; nie lubi Depeche Mode (co wielokrotnie dał do zrozumienia), to uprzejmie powinien powstrzymać się od komentarzy.
pozDM ;)
http://depechemode.forumowisko.net/
Genesis
Where The Streets Have No Name

Postprzez yarek37 » 04-04-2013, 14:10

astiz P- Orridge napisał(a):
verybilingual napisał(a): Nie rozumiem dlaczego w takim tonie odnosisz się do wypowiedzi, która jedynie wyraża czyjąś opinie i w żaden sposób nie jest ani agresywna, ani złośliwa czy też podszyta jakąś nieporządną dwuznacznością.
Pod rozwagę.

@verybilingual - wypowiedź Petera była jak najbardziej prowokacyjna i złośliwa. Ja w ogóle nie mam żadnej ochoty wchodzić z nim w dyskusje.
To nie ma nic wspólnego z gustem, czy też poglądami. etc. Zresztą ja nie wchodzę w jego wątki o Aca of Base, Modern Talking, Bohlena i całą resztę - nie lubię takiej muzy i jej nie komentuję.
Tego samego nie można powiedzieć niestety o Peterze; nie lubi Depeche Mode (co wielokrotnie dał do zrozumienia), to uprzejmie powinien powstrzymać się od komentarzy.
pozDM ;)

akurat kiedy kupił płytę to lubił DM, pewnie dzis juz nie lubi :)
yarek37
DJ Culture

Postprzez eliks » 04-04-2013, 14:56

Wracając do Depeche Mode,

zapytam prowokacyjnie: czy nie sądzicie, że "Delta Machine" stara się dogonić współczesne trendy w elektronice, przez co jest coraz dalsza od brzmienia, które uznajemy za klasyczne DM?
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Peter » 04-04-2013, 15:03

Nie była złośliwa, po prostu ich brzmienie zawsze było takie specyficzne, a że kwadratowe - tak piszą fani na forum MT. Mieli kilka melodyjnych kawałków, ale ta muzyka była specyficzna? Czy lubię Dm? Nawet bardzo, ale głównie albumy 1-7 a z nowych SOTU i DM. Nie bardzo lubię tylko PTAka.
Peter

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka