Depeche Mode

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Depeche Mode

Postprzez Genesis » 05-02-2013, 1:56

Podzielam; Heaven jest świetny. O ile po pierwszym przesłuchaniu potraktowałem go nieco z rezerwą, tak z każdym przesłuchaniem podoba mi się coraz bardziej :) To najlepszy pierwszy singiel o czasu Dream On i zdacydowanie lepszy od Precious i Wrong.
http://depechemode.forumowisko.net/
Genesis
Where The Streets Have No Name

Sex: Petshopboy

Postprzez Peter » 09-02-2013, 15:15

Te co wymieniłeś były lepsze. Dzisiaj zakupiłem biografię Dave'a i czeka mnie pasjonująca lektura. Co do "Heaven" to zespół stracił na komercyjności i lekkości brzmienia.
Peter

Postprzez dafio-cat » 09-02-2013, 19:59

@Peter, co Ty możesz wiedzieć o komercyjności i lekkości brzmienia w dzisiejszych czasach. Czyli gdyby depesze zrobili coś na pokrój gangnam style - to by było teraz OK jako Depeche Mode? Kolejny TWÓJ bardzo dziwny tekst. Trzymaj się ciepło. :)
dafio-cat

Postprzez Peter » 09-02-2013, 20:48

Piosenka nie należy do gatunku lekkich i przyjemnych, posłuchaj "Photographic' ich pierwsze znaczące dzieło.
Peter

Postprzez dafio-cat » 09-02-2013, 21:01

Photographic to nie jest żadne znaczące dzieło DM - to gniot DM. I na tym zakończę na dzień dzisiejszy dyskusję o dziełach... :lol:
dafio-cat

Postprzez Peter » 10-02-2013, 10:22

Według mnie nie było to gniotem, a było fajną piosenką, a poczytaj jakąś książkę o DM to się dowiesz. Oni się przebijali z tą piosenką.
Peter

Postprzez dafio-cat » 10-02-2013, 15:38

Nie muszę czytać żadnej książki, by stwierdzić że Photographic to dla mnie porażka muzyczna. Ogólnie DM z Clarkiem to była porażka dla mnie, nie cierpię tego prostackiego brzmienia DM. Odejście V. Clarke z DM pozwoliło na stworzenie prawdziwego zespołu DM.
dafio-cat

Postprzez Peter » 10-02-2013, 15:48

Ty nie lubisz, a ja kocham takie brzmienie. Dla mnie płyty po "Ultrze" to niestety porażka muzyczna. Dafio powiedz gdyby nie sentyment do starych nagrań kupiłbyś singiel "Heaven"?
Peter

Postprzez dafio-cat » 10-02-2013, 16:23

Kupiłem Heaven przede wszystkim ze względu na znakomity wokal i świetną melodię. Reszta też mi pasuje - nawiązanie do SOFAD. Porażka muzyczna po ULTRA to przede wszystkim SOTU. PTA i Exciter da się całkiem znośnie słuchać, choć to przeciętne pozycje. Ale i tak dla mnie największą porażką jest DM z Clarkiem, nie cierpię takiego DM. Amen... :)
dafio-cat

Postprzez Peter » 10-02-2013, 17:15

SOTU to próba nawiązania do lat 80 tych i według mnie miły wyjątek od równania w dół za jakie uważam albumy "Exciter" i zwłaszcza PTA...
Peter

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka