Liza Minnelli

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Liza Minnelli

Postprzez Wiewiórka » 28-04-2010, 20:18

oiwona napisał(a):Hm. Lubię L. Minnelli zwłaszcza za role w filmie Kabaret. Płyta powiedziałabym taka sobie. Przez czały czas mam wrażenie jakby pani Minnelli miała wadę wymowy (mówiąc dokładniej sepleniła) Zwłaszcza w utworze Don't Drop Bombs. Momentami słuchając tej płyty odczuwam ból zebów. Jej głos nijako nie pasuje do wykonywanych utworów.Rezultat Results jest katastrofalny. Cóż moim zdaniem Liza Minelli dużo lepiej brzmi w piosenkach napisanych na długo wcześniej przed jej urodzeniem. Osobiście dużo bardziej podoba mi się Dusty Springfield i album Reputation. W którym PSB są twórcami pieciu genialnych utworów.

Obrazek

:lol:
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Sex: Petshopboy

Postprzez eliks » 29-04-2010, 19:44

oiwona napisał(a):Hm. Lubię L. Minnelli zwłaszcza za role w filmie Kabaret. Płyta powiedziałabym taka sobie. Przez czały czas mam wrażenie jakby pani Minnelli miała wadę wymowy (mówiąc dokładniej sepleniła).

Freddie Mercury też seplenił - miał wyraźną wadę zgryzu.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Magdalena » 29-04-2010, 21:20

Dobrze słucha się tej płyty w samochodzie, dla mnie zyskuje z każdym przesłuchaniem. "Rent" i "Tonight is Forever" zupełnie inne niż oryginały, ale o to chyba w coverach chodzi? Więcej tu ciszy i spokoju, ale swoją silę mają...

Do do wady wymowy - nie słyszę jej..., ale seplenienie House'a usłyszałam chyba w czwartej serii oglądając wersję bez lektora :) więc nie będę się wypowiadać :)
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Sex: Petshopgirl

Postprzez Peter » 10-11-2010, 19:02

Z ciekawości odsłucham, choć nigdy nie byłem fanem jej piosenek, ale jak PSB napisali to co innego. Wokal żadna rewelacja.
Peter

Postprzez Wiewiórka » 19-05-2012, 18:39

Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Poprzednia strona

Powrót do Muzyka