Nowa Płyta A-ha

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Nowa Płyta A-ha

Postprzez Peter » 30-07-2010, 19:36

Niestety zespół schodzi ze sceny, pozostają projekty solowe, jak solowy album Mortena, grupa Apparatijk i Savoy, ale to już nie to co kiedyś, w sierpniu pojawi się album "25" z nową piosenką "Butterfly" i to by było na tle, śledzę na bieżąco ich forum, niedawno uraczyli nas megararytasami - reedycjami dwóch pierwszych albumów, wspaniały jest zwłaszcza ten pierwszy, tylko tam nie ma 1 dema "The sun always shines on TV" - wyszło tylko na płycie z dcemówkami, ale jest za to drugie demo "Never, never". ;)
Peter

Postprzez Peter » 13-08-2010, 14:37

Peter

Postprzez Wiewiórka » 14-08-2010, 9:08

No proszę nawet nie wiedziałem że wyszła składanka. Wielkim entuzjastom tego Norweskiego zespołu nie byłem. To już strzeliło im 25 lecie ? Wyczytałem że zespół powstał w roku 1982 = 28 lat Czyli musieli powstać w roku 1985. Trzeba liczyć powstanie zespołu od pierwszego albumu Hunting High and Low.

25 Years Anniversary

Obrazek
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Sex: Petshopboy

Postprzez Peter » 14-01-2011, 0:21

Myślicie, że wrócą? Solo nigdy nie osiągną tego co razem.... Ja teraz czekam na solowego Mortena, pokazał już, że solo ma sporo do zaoferowania, a z 3 projektów jego jest najciekawszy.
Peter

Postprzez Wiewiórka » 15-12-2011, 15:39

Hejka

Musze przyznać że nie widziałem pierwszego klipu tej piosenki a wy?
Najpierw wydali pierwszą wersje i klip, który to prawdopodobnie nie odniósł sukcesu a następnie powstała druga wersja ,ta bardziej znana.
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Dx2 » 15-12-2011, 16:48

Pierwsza wersja rozeszła się w ilości ok. 300 sztuk, a "przełomowe video" chyba promowało trzecią wersję tego utworu.
Dx2
Administrator

Postprzez Peter » 25-10-2012, 22:03

Mam większość ich albumów, ale najlepsze to 3 pierwsze + kilka nowszych. Mam wrażenie, że od "Stay On These Road" zespół oddalał się od komercyjnego brzmienia. Nowa płyta Mortena jest dobra, ale po piosence napisanej przez PSB spodziewałem się czegoś więcej a tu taki przeciętny numer. Najlepszy kawałek to "Scared of Heights". Pozostałych projektów panów z A-ha nie słucham.
Peter

Poprzednia strona

Powrót do Muzyka