Playlista przeciętnego fana.

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Playlista przeciętnego fana.

Postprzez Wiewiórka » 13-04-2011, 12:03

Kurka wieiórka. Ralph ma racje Ja tak samo myślę .Jak ktoś planuje przez cały czas pisać o tym samym zespole to nich założy oddziel temat na forum i tam sobie pisze.

Tutaj chciałem poznać inne zespoły a nie tylko te same. Jest tyle zespołu na świecie.
Dziwne ze nikt nie wspomniał o takim zespole kultowym jak Nirvana (Ja tego zespołu nie lubię :oops: )
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Sex: Petshopboy

Postprzez Wiewiórka » 13-04-2011, 12:16

eliks napisał(a):Ultravox

Jeżeli chodzi o zespól Ultravox to ich największy hit ,,Dancing with tears in my eyes”
Czy ta piosenka nie jest właśnie nawiązaniem do wybuch elektrowni atomowej i jakie niesie z tym zagrożenia. :| Słyszałem że to nie jest nawiązaniem do wybuchy w Czarnobylu.
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez eliks » 13-04-2011, 12:48

Wiewiórka napisał(a):Jeżeli chodzi o zespól Ultravox to ich największy hit ,,Dancing with tears in my eyes”
Czy ta piosenka nie jest właśnie nawiązaniem do wybuch elektrowni atomowej i jakie niesie z tym zagrożenia. :| Słyszałem że to nie jest nawiązaniem do wybuchy w Czarnobylu.

To bardzo zabawna teoria :)
Gdyby była prawdziwa, wówczas oznaczałoby że Ultravox nagrali utwór-przepowiednię. "Dancing..." powstało przed wybuchem w Czarnobylu.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez verybilingual » 13-04-2011, 14:24

Ty też Wiewiórko masz czasem pomysły....hehehe ;)

Co do Ultravox, to sądzę, że mieli ważniejszych i bardziej znanych numerów - ''Rape the Wild Wind'', ''Hymn'' czy chociażby ''Vienna'', której jednak zbytnim fanem nie jestem.

PS - bardzo ładne to Guillemots :D PSB spokojnie przed nimi mogliby grać jako support ;P
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez Petek » 13-04-2011, 19:05

Witam ponownie!

ralph napisał(a):Wiesz Petek, chodzi o to zeby pochwalic sie czyms nowym, zwrocic uwage innych na cos wartosciowego, wymienic czyms mniej znanym ;) Szalenie cenie Depeche Mode, a i kawalki Kylie maja miejsce w mojej playliscie. Nie obraz sie, ale dla mnie to rowniez troche bez sensu przedzierac sie w kolko przez te wszystkie teledyski Kylie i DM ktore wszyscy juz chyba znaja ;) Moze zalóz odzdielny topic o Kylie tak jak Wiewiorka o Sandrze ;)

Rafale, nie gniewam się! ;) Nie kupuję płyt wschodzących pseudogwiazdeczek (czyt. celebrytów), które kochają czerwone dywany! :!: :P Jeżeli mam kupić nowy album, to tylko moich ulubionych - od wielu, wielu lat - Artystów! Mogliście omijać moje nowe posty w "Playlista przeciętnego fana."... i dzięki temu nie byłoby problemu! :!: OK, za niecały tydzień, założę nowy temat: "Playlista Petka (klasyka, klasyka i... od czasu do czasu nowości)"... :D

Na razie!
Petek
Yesterday, When I Was Mad

Postprzez Wiewiórka » 15-04-2011, 15:22

Zakładanie oddzielnego tematu na temat Kylie .M mija się ,dlatego że już istniej.
viewtopic.php?f=16&t=261

Chyba że to będzie coś innego i wyjątkowego. Albo autor tego pomysłu ponownie wyjaśni co należy zamieszczać itp.
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Wiewiórka » 15-04-2011, 16:02

eliks napisał(a):
Wiewiórka napisał(a):Jeżeli chodzi o zespól Ultravox to ich największy hit ,,Dancing with tears in my eyes”

To bardzo zabawna teoria :)
Gdyby była prawdziwa, wówczas oznaczałoby że Ultravox nagrali utwór-przepowiednię. "Dancing..." powstało przed wybuchem w Czarnobylu.

Wrócę do tego tematu jeszcze ,dlatego że żyjecie na tej planecie już tyle wiosenek i pewnie coś tam słyszeliście itp. ;) Piosenkę inspirowana wybuchem w Czarnobylu napisała Sandra Don't Cry w roku 1986 z płyty Mirrors . Ale zespół Ultravox tak samo inspirował się awarią w Wielkie Brytanii. Windscale rok 1957 pożar reaktora na skutek zapalenia się grafitu.

Czy ,ktoś może coś o tym słyszał czy raczej jestem w błędzie. :roll: :mrgreen:
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez eliks » 17-04-2011, 16:20

"Dancing..." jest opatrzony klipem który niejako ostrzega przed zagrożeniem nuklearnym. Coś jednak w tym było z profetyzmu...
Natomiast dodatkowo słynny kawałek Kraftwerk "Radio-activity" to ostrzeżenie przed zabawami z atomem...
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Wiewiórka » 17-04-2011, 17:17

Przyznam się ze znam ten zespól tylko z płyty Moon safari wydanej 1998r I single z tej płyty
Sexy Boy , All I Need ,Kelly watch the stars. Następni przestałem jakoś śledzić ich karierę a wielka szkoda ,uważam ze bardzo ciekawy zespół. Podkreślam ze nie jestem żadnym tam sympatykiem tego zespołu i słucham go wiewiórczo :lol: .
ostatnia płyta wydana to Love 2 5 październik 2009r piosenka to sing sang sung klip przypomina trochę Love .etc :roll: .
Bardzo fajny utwór All i Need albo Kelly watch the stars :)
:arrow:

W tym tygodniu słucham:
Mr.Mister –Kyrie
Ultravox-love’s great adventure
West End Girls Shopping
Ters for fears-Shout
Mike & The Mechanics-Over My Shoulder
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez verybilingual » 17-04-2011, 23:37

Fani śmiesznego, gejowskiego zespoliku Pet Shop Boys! Bijcie pokłony nowemu singlowi królowej!

:mrgreen: :mrgreen:
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka