Dx2 napisał(a): Oglądałem potem Boliwia - Argentyna. Wynik niestety wypaczony przez wysokość na jakiej rozgrywane było spotkanie, aż żal było patrzeć jak Argentyńczycy męczyli się.
Zgadzam sie, ze wynik byl wypaczony przez wysokosc - Argentyna grala na stojaco. Argentyna zreszta rzadko wygrywa w La Paz, zwykle sa to raczej wysokie porazki (rzedu 1:4).
A odnosnie naszej ekstraklasy:
szlag mnie trafia jak widze, ze Gornik Zabrze walczy jak lew, ŁKS montuje ekipe "z niczego" - a caly czas doluja w tabeli! Marzy mi sie liga z klubami z tradycjami - Gornik, Lechia, ŁKS, Widzew (ktoremu za dzieciaka - czasy W.Smolarka - kibicowalem bardziej niz Lechowi -
ćśśśśś...) A tu punkty zdobywa Piast Gliwice i Polonia Bytom (to tez kluby z tradycjami, ale jakos mi nie pasuja do tej ligi) , nie wspominajac o Odrze Wodzislaw!
(z gory przepraszam Kibicow tych Druzyn, to moja subiektywna opinia)
Balshoy - wiem, ze pomimo, ze jestes Gdynianinem, kibicujesz Lechii - trzymam kciuki za spokoj w szeregach i zapewnienie sobie bytu w ekstraklasie - ta druzyna ma duzy potencjal.
Darku - trzymam kciuki za klub Twoich "wychowankow" z SMS i za sasiadow zza miedzy.
A Obaj o Legie martwic sie nie musicie, Chiniyamie co jakis czas cos spada na glowe we wlasciwym kierunku
Ja poki co patrze z niepokojem jak Lech nie wykorzystuje kolejnych szans na "odskoczenie" reszcie stawki. Mam powazne watpliwosci co do tego "meistra"...
Podobaly mi sie Wasze wypowiedzi o reprezentacjach ze "starych czasow"
Ja pamietam przez mgle Espana'82, bardzo dobrze za to nasza porazke w Mexico'86. Holendrom v.Bastena, Gullita i Rijkarda kibicowalem na Euro'88, w '92 Dunczykom z Flemingiem Poulsenem, pozniej Anglikom z Shearerem na EURO'96 (kapitalna piosenka turniejowa "Footbal's Coming Home"-Three Lions..?).
Moim idolem byl Giuseppe Signori, swietny lewy pomocnik/napastnik Serie A, ktory niestety w reprezentacji "Azzurich" błyskotliwej kariery nie zrobil, bo nie potrafil przekonac do siebie Ariggo Sachciego
W kazdym razie gdyby nie podania Signoriego, to Roberto Baggio nie strzelilby tylu bramek w Mundialu USA'94