Ulubione wokalistki

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Ulubione wokalistki

Postprzez Magdalena » 06-09-2010, 18:21

Peter napisał(a):Mówisz o jakim mieście: o mieście Włókniarzy? :p Sam Fox nagrywa dalej ostatnio zaliczyła duet z Sabriną Salerno.

Nie, o mieście samochodów, których już nie produkują :)
Nie śledziłam kariery Samanthy Fox, może jakis link do jej aktualnych nagrań?
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Sex: Petshopgirl

Postprzez Peter » 06-09-2010, 20:15

~Nemesis~ napisał(a):Samantha Fox? nie można podziwiać wokalistki, która zasłynęła jedną piosenką i to jeszcze bardzo średnią...
Można posłuchać, ale zdecydowanie lepsza jest Kylie czy Sandra nie wspominając o Madonnie.

Mówi się, ze zawdzięcza karierę dwom atutom, ale uważam, ze każdy trzy jej piosenki powinien znać, na Madonnę mam osobiście alergię, bo jest mało kobieca, mało urodziwa z kiepskim głosem. Maało tego, w latach 80 tych miała kiczowaty wygląd i kiczowate piosenki, a początek lat 90 tych jeszcze gorszy, bo wiało od niej nudą.....
Co do nowych piosenek Fox polecam tą;
http://www.youtube.com/watch?v=i3enBgAZx98
Peter

Postprzez ralph » 06-09-2010, 20:22

1. Beyonce - to może być diva na miarę Arethy Franklin, można o niej mówić wiele, ale głos Beyonce jest potezny!
Reszta:
Tori Amos, Dido - ("No Angel" - jeden z lepszych albumów w muzyce POP! ), Madonna, Aretha Franklin, Natasha Atlas, Tracey Thorn - to kiedyś, Justyna Steczkowska - ale tylko na jednym albumie - "Naga",

Aktualnie: Katty Perry ;)
ralph
Home And Dry

Sex: Petshopboy

Postprzez verybilingual » 06-09-2010, 20:38

Bez konkretnej kolejności.

Shirley Manson (Garbage)
Pj Harvey
Alison Goldfrapp (Goldfrapp)
Martina Topley-Bird (Tricky band)
Elizabeth Fraser (Cocteau Twins)
Toni Haliday (Curve)
Kasia Nosowska (Hey)
Beth Gibbons (Portishead)
Sarah Cracknell (St. Etienne)
Anna Matronic (Scissor Sisters)
Edyta Bartosiewicz

Nie ukrywam natomiast, że niestety niektóre wymienione tu panie są u mnie na zupełnie przeciwnym biegunie...
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez Peter » 06-09-2010, 21:15

Dla mnie jest tak że numerem 1 jest CC Catch a dwójka exequo to Kylie i Sandra.
Peter

Postprzez eliks » 06-09-2010, 21:30

0. Julee Cruise (poza wszelką kolejnością)
1. Bjork
2. Liz Fraser (Cocteau Twins)
3. Lisa Gerrard (Dead Can Dance)

a dalej Claudia Brucken (Propaganda), Alison Moyet (Yazoo), Cyndi Lauper, Beth Gibbons (Portishead), Rose McDowall (Strawberry Switchblade i wiele innych), Anja Huwe (X Mal Deutschland), a także ostatnio Sandra - ale bardziej za całokształt płyty niźli sam głos.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez ralph » 06-09-2010, 23:42

Byłbym zapomniał: Tina Turner i Jennifer Rush(ta druga z czasów głębokiego dzieciństwa :) )
ralph
Home And Dry

Postprzez Magdalena » 07-09-2010, 8:51

Do swojej listy dopisuje też Kasię Nosowską i Tinę Turner :)
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Sex: Petshopgirl

Postprzez Peter » 07-09-2010, 17:00

To ja dodaję oczywiście cudowną Sophie Ellis - Bextor, i jako, że lubię po jednej płycie Madonny i Donny Summer więc mimo wszystko te dwie. Z Madonny lubię tylko "Confessions on a dance Floor" a Donny płytę nagraną z trio producenckim (uwielbianym przeze mnie na maxa) S.A.W. Brzmi to jak wczesna Kylie Minogue z potężnym głosem. Płyta nazywa się "Another time and place". Pozostał dokonania obu artystek mi nie odpowiadają.
nie wiem co myślicie o Keshy, sam nie wiem co o niej sądzić, bo ona jest śliczna, ma rewelacyjną barwę głosu, ale jakoś piosenki nie wszystkie lubię, może poczekam na kolejne jej albumy, ale jestem jak najbardziej na tak dla niej.
Peter

Postprzez jack » 07-09-2010, 21:13

Kolejność przypadkowa...

Róisín Murphy - znakomity, charyzmatyczny głos, niesamowita osobowość muzyczna, sceniczna... nowatorstwo... wręcz awangarda...
Alison Goldfrapp - za specyficzny styl bycia w muzyce i na scenie, charyzma... myślę, że temperament też... chyba ironia - widzę to w jej oczach, a nawet w muzyce Goldfrappu... zdecydowanie jest postacią godną uwagi.
Madonna - ikona muzyki pop, jest ważną osobowością, stworzyła parę kultowych wizerunków... to niemal bezdyskusyjne... urodziła też wspólnie ze znakomitymi producentami mnóstwo dobrych, popowych wydawnictw... jest niezastąpiona na scenie i z pewnością nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa... wierzę w Madonnę i bardzo ją szanuję.
Grace Jones - legenda czarnej muzyki... kultowe kawałki powodujące ciary na plecach... temperament... żałuję, że nie udało mi się jej zobaczyć na scenie w tym roku (a okazja była).

Mógłbym wymienić z pewnością jeszcze kilka znakomitych wokalistek, ale nie będę się już rozpisywał... bardzo cenię Annie Lennox, Björk, Dido, Tracey Thorn, Skye (Morcheeba), Erykah Badu, Edytę Bartosiewicz.
05.12.09, Pandemonium @ O2 World, Berlin
19.7.10, Pandemonium @ Brighton Centre, Brighton
18.6.13, Electric @ O2 Arena, London
04.9.13, Electric @ Ergo Arena, Gdańsk
06.9.13, Electric @ Tempelhof, Berlin Festival
13.8.14, Electric @ Forum Karlin, Praha
jack
Domino Dancing

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka