Fajny film widziałam/em..

Wasze niemuzyczne fascynacje.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Fajny film widziałam/em..

Postprzez dok7 » 11-08-2010, 21:15

"Incepcja" jest ciekawym filmem, jednak to nie to ... :( S.Spielberg jak ma sceny popisowe to nigdy nie mam pytań... No, oprócz tego jak oni to zrobili:) Sceny są pociągnięte dłużej, wyraźniej i efekciarsko... Tutaj montaż jest tak szybki że nie wiadomo na czym się skupić oglądając te teoretycznie najciekawsze sceny. Pomysł fajny, jednak wykonanie średnie... 7/10 buźki :)
"All the way back home at midnight
You were sleeping on my shoulder..."
dok7
Left To My Own Devices

Sex: Petshopboy

DUEL 1971r reż Steven Spielberg

Postprzez Wiewiórka » 14-08-2010, 13:18

Hejka

Bardzo lubię film Duel (pojedynek) na szosie) film z roku 1971.
Otworzyło to bramę do kariery i do sławy Stevenowi Spielbergowi.
Film trochę banalny jak na dzisiejsze czasy ,gdzie jest pełno efektów specjalnych.
Np. Avatar.
Facet sobie jedzie spokojnie bez pośpiechu drogą gdzieś na pustynnych bezdrożach Ameryki.
I nagle napotyka wielką przeszkodę ,którą nie sposób ominąć. Tak naprawdę do końca nie wiadomo było ,dlaczego ten kierowca Ciężarówki chciał zepchnąć z drogi ten mały czerwony samochodzik. Podobało mi się te przemyślenia tego kierowcy samochodu. Jak wchodzi do baru i tak zastanawia się ,który to z tych ludzi to ten osobnik. To niczym jak walka Dawida z Goliatem. Albo jak wielki rekin chce zjeść małą rybkę. .

Ja mam nagrany ten film na kasecie VHS i to nagrane z kanału Canal + Ale co ciekawe to że była tam scena jak wielka ciężarówka, chcę zepchnąć z drogi autobus z dziećmi i ta scena była wycięta –ciekawe dlaczego.
Tutaj ten fragment:
http://www.youtube.com/watch?v=l0xr5v3hNPA
opis filmu:
http://www.filmweb.pl/film/Pojedynek+na ... -1971-8753

Uważam że to klasyka kina niczym Ptaki albo Psychoza.

Obrazek
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

The Hurt Locker

Postprzez j.wojak » 26-08-2010, 9:22

Kupiłem DVD z Wyborczą za 13 zl. Bardzo mi się spodobał. Zupełnie nie rozumiem, czemu niektórzy twierdzili, że to nudy albo szmira. Opowieść wydaje się bardzo autentyczna, bez wielkich słów czy nieprawdopodobnych wyczynów ale jednocześnie bomby i strzelaniny nie pozwalają się nudzić! Być może nie jest aż tak genialny, by zagarnąć sporo Oskarów ale to ciekawa, wciągająca historia.
Love comes quickly...
j.wojak
Domino Dancing

Postprzez verybilingual » 26-08-2010, 11:38

Incepcja to trudny, ale bardzo dobry film. Kropka :)

PS - wyżej przyłączyłem post Wiewiórki o filmie ''Pojedynek na szosie''.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez Wiewiórka » 26-08-2010, 13:33

verybilingual napisał(a):Incepcja to trudny, ale bardzo dobry film. Kropka :)

PS - wyżej przyłączyłem post Wiewiórki o filmie ''Pojedynek na szosie''.

No tak faktycznie zrobiłem oddzielny wątek o filmie ale dobrze że przeniesiono go tutaj. ;)
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Magdalena » 30-08-2010, 14:16

"Ghostwriter" reż. Polański - świetne zdjęcia. Przyjemnie ogląda się film, którego akcja rozwija się powoli, a napięcie narasta.

"Święty interes" reż. M. Wojtyszko. Jak na komedię - mało śmieszny (nie wierzę, że na seans przyszły same smutasy bez poczucia humoru...).
Mimo to warto obejrzeć - trafne obserwacje na temat opatrznie rozumianej religijności i tego, że wiara często góry przenosi ;)
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Sex: Petshopgirl

Postprzez Wiewiórka » 17-09-2010, 11:07

Hejka

Wczoraj obejrzałem ten filmik The Ghost Writer(Autor Widmo)dlatego że do kin już od bardzo dawna nie chodzę .
Ja osobiście przyznam się że jakoś ten film dla mnie był zbyt zawiły. Jakoś mnie nie leżał ,można by było dopatrywać się podobieństwa do filmu Dziewiąte Wrota(Roman Polański)
Ale tak nie jest. chociaż i tam chodzi o książkę i tutaj tak samo.
Ale oglądając ten film niektóre sceny przypominały mi Dziewiąte Wrota ale to tylko takie moje wrażenie nic więcej. Jeżeli chodzi o postacie to Ewan McGregor zagrał dobrze.
Ale Pierce Brosnan jako premier jakoś nie pasuje. Oczywiście dla niektórych widzów film może wydawać się długi i nudny jak flaki z olejem.
Daje tylko 4/10 .
Obrazek
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Wiewiórka » 19-09-2010, 11:48

Hejka ;)

Obejrzałem film Przypadek 39(case 39 ) i na samym początku pojawiła się
Renée Zellweger kojarzyłem sobie tą aktorkę ale nie wiedziałem w jakim filmie wystąpiła. Oczywiście że Bridget Jones :idea: . Ta aktorka nie cieszy się zbytnio dużym uznaniem wśród widzów. Do tej roli mogła by trochę schudnąc bo wygląda tutaj niczym pyza.
Ale Thriller trzymający w napięciu i dość ciekawy. Chociaż na samym początku domyśliłem się co będzie dalej, to że ta mała dziewczynka kryje w sobie zło i dlatego ta rodzina chciała ja zabić. :roll:

Ocena 7/10
Obrazek
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Wiewiórka » 21-09-2010, 16:58

Hejka

Obejrzałem kolejną już cześć Oszukać przeznaczenie 4 Nawet nie wiedziałem że wyszła kolejna szmira. Nie przepadam za kolejnymi częściami ,bo następna jest gorsza od pierwotnej. moja ocena to 4/10.

Przypomniał mi się film Zodiak oparty na autentycznych wydarzeniach.
Który to w latach 60 i 70 zabił ponad 40 osób. Film trzyma w napięciu i tak jak w przypadku Kuby rozpruwacza nie udało się do końca złapać tajemniczego Zodiaka.
Moja ocena 9/10. Film z roku 2007.
Obrazek
artykuł :
http://www.film.org.pl/prace/zodiak_artykul/roz1.html
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Dexter » 24-09-2010, 12:08

Przedwczoraj oglądałem nawet dobry film "Simone" w roli głównej z Al Pacino. Widział ktoś? Film ten opowiada historię pewnego ambitnego producenta z Hollywood, który po odejściu aktorki grającej główną rolę w realizowanym właśnie przez niego filmie decyduje się na zastąpienie jej przez wykreowaną cyfrowo aktorkę, która ma zastąpić dotychczasową gwiazdę. Nikt jednak nie może się dowiedzieć o prawdziwym pochodzeniu Simone, gdyż wszyscy myślą, że jest prawdziwym człowiekiem i w przeciwnym razie wyszło by na jaw wielkie oszustwo.
Obrazek
Dexter
Love Comes Quickly

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport, sztuka, filmy i inne