słyszałem że zespół odebrał ostatnio nagrodę w Niemczech Echo 2010r. Za co to była nagroda?
Echo Awards w Berlinie w kategorii "Najlepszy zespół pop/rock". I oczywiście, jak najbardziej zasłużenie! Jestem dumny z DM, jestem dumny, że jestem Depeszowcem!
Wspaniała trasa! btw: Alan w jednym z wywiadów ostatnio wspomniał ze niewykluczony jest jego powrót do DM. Pozyjemy zobaczymy - ja na razie nie spekuluje, ale cholera...chciałbym uslyszec ich nowy album z Alanem w skladzie!
Właśnie teraz, w MTV (PL), w ramach World Stage - Depeche Mode live in Milan 2006!
Przyjemnej zabawy!
Dobranoc...
Świetny koncert, szkoda tylko, że taki... okrojony.
Re: Depeche Mode
30-07-2010, 19:43
Hmm zespół legenda, kocham tą grupę, dzielę ich twórczość na 3 okresy: prewilderowski gdzie bardzo ciekawe dźwięki tworzyli Vince Clarke i M. Gore, Vince napisał jeszcze dla DM "Unmarked" jednak z nie wiadomych przyczyn Dave go nigdy nie dostał, a dostała go dopiero Alison Moyet. Później kultowy okres wilderowski i moja ulubiona płyta CTA, ile tam smaczków. Cudowne. No i niestety wszystko co dobre kiedyś się kończy Alan odchodzi z zespołu w 1994 i nawet wychodzi niezły album "Ultra", a później to najciekawszą płytą dla mnie jest SOTU, jakoś nie znoszę "Excitera", który wcale nie jest exciting....
ralph napisał(a):Wspaniała trasa! btw: Alan w jednym z wywiadów ostatnio wspomniał ze niewykluczony jest jego powrót do DM. Pozyjemy zobaczymy - ja na razie nie spekuluje, ale cholera...chciałbym uslyszec ich nowy album z Alanem w skladzie!
Tak jak bardzo kocham Alana - tak jego powrót zrobi z jego gęby szmatę, przyszła koza do woza. A tak się zapierał...