piłka nożna

Wasze niemuzyczne fascynacje.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: piłka nożna

Postprzez Peter » 18-02-2011, 21:03

To widzę, że ktoś lubi także Holandię... ja lubię ale czemu musieli ograć moją ukochaną Brazylię? łatwo im tego nie zapomnę....
Peter

Postprzez Dx2 » 18-02-2011, 22:24

@Ralph Dlaczego Bournemouth Cherries? Jeśli oczywiście to nie tajemnica...

Ja Legia i Milan.
Dx2
Administrator

Sex: Petshopboy

Postprzez eliks » 19-02-2011, 12:16

Dx2 napisał(a):Dlaczego Bournemouth Cherries? Jeśli oczywiście to nie tajemnica...

Pytanie do mnie ;) to tak bardziej żartobliwie. i to chyba jest III liga...
w latach '95-'99 jeździłem do Bournemouth na wakacje. Urocze miasteczko na południowym brzegu Anglii niedaleko Brighton, które dażę wielkim sentymentem i super-wspomnieniami. Byłem wtedy po raz pierwszy za granicą, zupełnie sam. Pierwsza lekcja gospodarowania pieniędzmi, niekoniecznie zdana :) Lokalni mieszkańcy są podzieleni piłkarsko pomiędzy ManU i Everton. Ale mają też własną drużynę o której nasłuchałem się takich opowieści, jakby rok w rok wygrywali Ligę Mistrzów :) A w całym mieście jest tylko jeden sklep z gadżetami klubowymi.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez ralph » 19-02-2011, 17:53

eliks napisał(a): Ralph za Holandią i Barcą :)

Poprawka: Kibicuję (jestem zwolennikiem tezy że kibicuje sie tak naprawdę jednej druzynie, z pozostałymi bardziej bądź mniej się sympatyzuje) :
Holandii - na 100%, całe życie, w każdym meczu, przy każdej okazji,
oraz z klubów: Ajaxowi Amsterdam.
Sympatyzuje z Barceloną i trochę z Romą.
W Polsce nikomu. Choć fajnie byłoby by gdyby mistrzostwo zdobyła Jagiellonia, ale tylko fajnie. ;)

@Peter: Brazylia pokonała Holandię w 1/4 finału MŚ w 1994 i w 1/2 finału MŚ w 1998 więc rachunki wyrównane. 8-) Dla mnie to zwycięstwo (na które dłuuugo czekałem) po części osładza nawet porażkę w finale ostatniego Mundialu.
ralph
Home And Dry

Postprzez Dx2 » 19-02-2011, 18:08

Eliks przepraszam :oops:
Dx2
Administrator

Postprzez Peter » 19-02-2011, 18:21

Ralph gdyby nie ta Barca mielibyśmy te same upodobania piłkarskie co do Italii i Holandii... kiedyś mi się marzył finał LM: Roma- Ajax....... A z UK kogo najbardziej lubisz?
Peter

Postprzez ralph » 19-02-2011, 20:14

hmm..nikogo. Cenie oczywiście tamtejsze druzyny, ale bez wiekszych sympatii, choc kiedys najbardziej lubilem M UTD.
ralph
Home And Dry

Postprzez balshoy » 12-03-2011, 23:44

jako, że jestem wiernym kibicem Lechii muszę tu uradować się wygraną z Jagą na wyjeżdzie!
o yeah! :D
to tak samo emocjonujące dla mnie przeżycie, jak wygrana z Legią czy z Arką :) ( fajnie, żeby w lidze pyknęli też Wisłę, która mam nadzieję, że nie doczłapie do mistrzostwa)
bravo! gra co prawda jeszcze nie jest idealna, na majstra to za mało, ale początek rundy rewanżowej udany ( w sumie to zakładałem, że 4 pierwsze mecze pokażą na co bedzie ich stać - na razie idzie w dobrym kierunku) ;
wczoraj kibicowałem Arce, bo grała też poniekąd trochę pod Lechię, mało brakowało a wygraliby w Zabrzu...acha, nie pisałem o tym, ale oczywiście byłem z synem na otwarciu stadionu w Gdyni, choć aura nie bardzo sprzyjała oglądaniu meczu z Beroe Stara Zagora (ale daliśmy radę, Arka w doliczonym czasie strszeliła bramkę dającą remis)
a wracając do LECHII...teraz PP i znowu z Jagą,więc jestem ciekawy co z tego wyjdzie...
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez Peter » 13-03-2011, 12:48

O to fajnie, że zieloni wygrali, nie znoszę Jagi, ale chyba mają za mało punktów do trzeciego miejsca? Kto trenuje Lechię? Kaczmarek?
Peter

Postprzez balshoy » 13-03-2011, 17:44

:)
Lechia to biało-zieloni
teraz są na czwartym, punkt za Legią...ale do końca ligi jeszcze trochę
trenerem jest Tomasz Kafarski ( rocznikowo 3 lata młodszy ode mnie -)., swego czasu również zawodnik Lechii
Kafarski nazywany jest przez niektórych prześmiewców " kaszubski Mourinho";
Kaczmarek? ale chodzi czy o "Bobo" czy jego syna Marcina? ;) senior znowu w Polonii W-wa jako jakiś tam chyba dyrektor, dopóki znowu nie pokłóci się z Wojciechowskim ;) junior jest trenerem Olimpii Grudziądz ( obaj panowie byli też w przeszłości czynnymi piłkarzami Lechii Gdańsk).

edit...no i masz ;) Wojciechowski wczoraj właśnie pozbył się B.Kaczmarka ( plus wszystkich Holendrów )

edit kolejny po kilku dniach...jedna z przyjemniejszych spraw w tygodniu...Lechia eliminuje Jagę w PP!
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport, sztuka, filmy i inne