piłka nożna

Wasze niemuzyczne fascynacje.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: piłka nożna

Postprzez Dx2 » 01-04-2009, 23:38

Zdążyłem na 3 bramki. Bramki tak, ale niestety na pierwszym miejscu punkty, a tych troche uciekło....
Dx2
Administrator

Sex: Petshopboy

Postprzez eliks » 02-04-2009, 0:09

Balshoy - i Ty mi wmawiasz wiedzę o piłce? :) Wiedzę kompendiową masz Ty, ja tylko pamiętam rzeczy z telewizora :)

niestety mistrzostw 84 nie pamiętam - trzy lata miałem:) trochę za wcześnie. w zasadzie 88 też jak przez mgłę (bardziej mnie wtedy obchodziła muzyka i gry na Atari!), ale od Italii 90 pamiętam wszystko, może poza 96 kiedy nie obejrzałem ani jednego meczu nie wiedzieć czemu, a finał tylko przez radio (i dobrze).

San Marino! - nie myślałem że są aż tak słabi, żeby nasi grali z nimi jak Harlem Globtrotters i wystukali rekord narodowy.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Dx2 » 02-04-2009, 6:57

Zwykle takie drużyny jak San Marino grają do utraty pierwszej bramki. Tym razem nastąpiło to bardzo szybko i stąd ten wynik. Oglądałem potem Boliwia - Argentyna. Wynik niestety wypaczony przez wysokość na jakiej rozgrywane było spotkanie, aż żal było patrzeć jak Argentyńczycy męczyli się. Brawo dla Bośni i Hercegowiny potwierdzili, że nie było przypadku w sobotę.
Dx2
Administrator

Postprzez ralph » 02-04-2009, 14:00

Rzeczywiscie to co robi B&H jest niesamowite! :shock: :shock: Jeszcze niedawno to byla druzyna klasy Gruzji, Armenii a teraz maja wielka szanse wejsc do barazy! W ostanich latch rownie pozytywne wrazenie zrobila na mnie Islandia, ktora z absolutnych dolow potrafila wyjsc na pozycje druzyny - średniaka, który potrafi sprawic problemy nawet Francji! W sumie to temat rzeka, bo ostatnio poziom niewiarygodnie sie wyrownal.

No i HOLANDIA jest juz prawie w MŚ!! Wystarczy jedno zwyciestwo w czerwcu i HOL moze byc pierwsza druzyna z Europy, ktora awansuje! :D
ralph
Home And Dry

Postprzez balshoy » 02-04-2009, 16:25

10 -0 z San Marino przyjąłem spokojnie..od trzeciej bramki nie ekscytowałem się już tak jak zwylke...pomimo wszystko wynik robi wrażenie, bo u nich było tylko 2-0 dla naszych i pamiętam dobrze,że całkiem ,całkiem SM sobie poczynali...na szczęście wtedy Fabiański obronił karnego, a potem Smolarek otworzył wynik, drugiego gola, w debiucie zresztą, zdobył Robert Lewndowski...
a propos Smolarka, nie bardzo rozumiem koncepcję Leo..Ebi już mu raz coś udowodnił i zamiast grać z Irlandią Płn siedział na trybunie; podobnie Boguski, który miał kapitalny koniec roku, świetny początek ( zwłaszcza te sparingi kadry ) a też nie dostał szansy w poprzednim spotkaniu
w moim uznaniu rehabilitacja naszych piłkarzy nastąpi dopiero w reawnżowym meczu z Irlandczykami..i nie zadowoli mnie skromne 1-0
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez Dx2 » 08-04-2009, 10:42

Balshoy a w Gdańsku jakieś trzęsienie? Zawsze zadaje sobie, to samo pytanie: Czy to pomoże? Chodzi oczywiście o zmiane trenera w Lechii.
Dx2
Administrator

Postprzez gun_boy » 08-04-2009, 11:25

Dx2 napisał(a): Oglądałem potem Boliwia - Argentyna. Wynik niestety wypaczony przez wysokość na jakiej rozgrywane było spotkanie, aż żal było patrzeć jak Argentyńczycy męczyli się.

Zgadzam sie, ze wynik byl wypaczony przez wysokosc - Argentyna grala na stojaco. Argentyna zreszta rzadko wygrywa w La Paz, zwykle sa to raczej wysokie porazki (rzedu 1:4).

A odnosnie naszej ekstraklasy:

szlag mnie trafia jak widze, ze Gornik Zabrze walczy jak lew, ŁKS montuje ekipe "z niczego" - a caly czas doluja w tabeli! Marzy mi sie liga z klubami z tradycjami - Gornik, Lechia, ŁKS, Widzew (ktoremu za dzieciaka - czasy W.Smolarka - kibicowalem bardziej niz Lechowi - :o ćśśśśś...) A tu punkty zdobywa Piast Gliwice i Polonia Bytom (to tez kluby z tradycjami, ale jakos mi nie pasuja do tej ligi) , nie wspominajac o Odrze Wodzislaw! :? (z gory przepraszam Kibicow tych Druzyn, to moja subiektywna opinia)

Balshoy - wiem, ze pomimo, ze jestes Gdynianinem, kibicujesz Lechii - trzymam kciuki za spokoj w szeregach i zapewnienie sobie bytu w ekstraklasie - ta druzyna ma duzy potencjal.

Darku - trzymam kciuki za klub Twoich "wychowankow" z SMS i za sasiadow zza miedzy.

A Obaj o Legie martwic sie nie musicie, Chiniyamie co jakis czas cos spada na glowe we wlasciwym kierunku ;)

Ja poki co patrze z niepokojem jak Lech nie wykorzystuje kolejnych szans na "odskoczenie" reszcie stawki. Mam powazne watpliwosci co do tego "meistra"... :(

Podobaly mi sie Wasze wypowiedzi o reprezentacjach ze "starych czasow" ;) Ja pamietam przez mgle Espana'82, bardzo dobrze za to nasza porazke w Mexico'86. Holendrom v.Bastena, Gullita i Rijkarda kibicowalem na Euro'88, w '92 Dunczykom z Flemingiem Poulsenem, pozniej Anglikom z Shearerem na EURO'96 (kapitalna piosenka turniejowa "Footbal's Coming Home"-Three Lions..?).
Moim idolem byl Giuseppe Signori, swietny lewy pomocnik/napastnik Serie A, ktory niestety w reprezentacji "Azzurich" błyskotliwej kariery nie zrobil, bo nie potrafil przekonac do siebie Ariggo Sachciego :( W kazdym razie gdyby nie podania Signoriego, to Roberto Baggio nie strzelilby tylu bramek w Mundialu USA'94 :)
With the plane and the lathe
The work never drove you mad
You're a maker, a creator
Not just somebody's Dad
gun_boy
It's Alright

Postprzez Dx2 » 08-04-2009, 12:47

Gun_boy dotknąłeś bardzo trudnego problemu: Dla kogo Liga? Czy dla dużych ośrodków, czy dla małych gdzie nie ma zainteresowania, a są pieniądze vide Odra? Inna sprawa to licencje, które dzięki PZPN nie spełniają swojej roli, bo jak to jest, że klub, który ma ogromne problemy z pieniędzmi, lokalowe i inne, a po raz któryś dostaje licencję warunkowo? Czy nie lepiej zmniejszyć ilość drużyn w Ekstraklasie, ale poprawić jej jakość?
A Legia, ech szkoda gadać zupełnie nie rozumiem polityki kadrowej tego klubu. Konflikt z kibicami, którzy nie dbają o klub, tylko bardziej zależy im na zadymach.

"Ale i tak warto żyć."
Pzdr
Dx2
Dx2
Administrator

Postprzez gun_boy » 08-04-2009, 13:00

Kiedys chyba o tym rozmawialismy i obaj bylismy zgodni, ze na polskie warunki ekstraklasa skladajaca sie z 12 druzyn bylaby pewnie najlepszym rozwiazaniem. Ale tu na przeszkodzie staja interesy terenowych oddzialow PZPN-u, czyli OZPN. Bo jak powiedzial klasyk Janusz W.: "Kasa, misiu, kasa..." :)
With the plane and the lathe
The work never drove you mad
You're a maker, a creator
Not just somebody's Dad
gun_boy
It's Alright

Postprzez eliks » 08-04-2009, 21:38

Barcelona:Bayern - co za mecz! Howard Webb robi co może by pomóc Niemcom, ale Katalończycy grają dziś jak natchnieni. Brawo.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport, sztuka, filmy i inne