piłka nożna

Wasze niemuzyczne fascynacje.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: piłka nożna

Postprzez eliks » 26-04-2009, 17:57

przerwa. do tej pory mecz na wysokim poziomie. cieszę się z efektownego gola Chinyamy ale także aktywności całego zespołu (L) no i kibiców:)

zwracam uwagę na roboty budowlane w tle - to dobry sygnał dla wszystkich sympatyków muzyki na żywo, bo może dzięki temu Ł3 ma szansę być częściej wykorzystywanym obiektem koncertowym.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Sex: Petshopboy

Postprzez gun_boy » 26-04-2009, 21:54

Skoro Lech potrafi grac z Legia tak jak w drugiej polowie to znaczy, ze potencjal ma. Pytanie dlaczego go nie wykorzystuje..?! Kibice (L) - podziekujcie Stilicowi, ze w 93' strzelal prawa (slabsza) noga, a nie podawal np. do Arboledy... Ja dziekuje Chinyamie, ze w 84' nie przewidzial bledu "Bosego" :D
Remis 1:1 to w dwumeczu zwyciestwo Lecha - ma lepszy bilans i z Legia i z Wiselka, ale zobaczymy kto na koncu bedzie mial wiecej punktow, bo to najwazniejsze.
To byl niezly mecz.
Ostatnio edytowano 26-04-2009, 21:58 przez gun_boy, łącznie edytowano 3 razy
With the plane and the lathe
The work never drove you mad
You're a maker, a creator
Not just somebody's Dad
gun_boy
It's Alright

Postprzez eliks » 26-04-2009, 21:56

no i po meczu.

uważam że spotkanie stało do końca na b. wysokim poziomie, zaskakująco wysokim jak na ekstraklasę, chociaż to widać jak na dłoni że jest w ludziach, piłkarzach, inwestorach, kibicach, działaczach, itd. wola aby to dno wreszcie podnieść. i efekty widać! brawo, tak trzymać.

wynik sprawiedliwy. Legia dominowała w pierwszej połowie, szkoda że pięta Rogera nie weszła, a z kolei Lech w swoim stylu trzymał napięcie do końca. szkoda tylko że na wyniku najbardziej skorzysta Wisła, ale jeszcze dużo przed nami.
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Dx2 » 26-04-2009, 21:59

Tak już po. Po bramce na 1:1 przypomniały mi się dwa pamiętne mecze z Widzewem na Ł3, ale całe szczęście koszmar nie wrócił....
Dx2
Administrator

Postprzez eliks » 26-04-2009, 22:09

Dx2 napisał(a):Tak już po. Po bramce na 1:1 przypomniały mi się dwa pamiętne mecze z Widzewem na Ł3, ale całe szczęście koszmar nie wrócił....

to był duży ból; większy niż Howard Webb... ojciec klął na czym świat stał, aż się bać zacząłem. do dziś nie oglądałem tych bramek na yt.
eliks
Single / Discoteca

Postprzez gun_boy » 26-04-2009, 22:23

Dx2 napisał(a):Tak już po. Po bramce na 1:1 przypomniały mi się dwa pamiętne mecze z Widzewem na Ł3, ale całe szczęście koszmar nie wrócił....

A dlaczego "na szczescie"..?:) nie mialbym nic przeciwko, zeby "mit Smudy" powrocil i na Lazienkowskiej :D
Not just somebody's Dad
gun_boy
It's Alright

Postprzez dafio-cat » 26-04-2009, 22:25

Zazdroszczę Wam TAKICH dyskusji... ;)
Szkoda, że w Radomiu nie ma piłki i ogólnie sportu na wysokim poziomie...( JADAR obronił w barażach miejsce w PLUS- Lidze w siatkówce mężczyzn..., ale sukces... :( ).
Kiedyś Radomiak byl przez sezon w ekstraklasie( wtedy to była 1 liga), ale o 1 sprzedany mecz było chyba za dużo... :(
A teraz w Radomiu jeśli chodzi o nogę, to obraz nędzy i rozpaczy... :!:
dafio-cat

Postprzez gun_boy » 27-04-2009, 0:32

Dafio, ja jeszcze niedawno (kilka lat temu) bylem na meczu w Pucharze Polski Lech-Radomiak (gracie na zielono-bialo, prawda..?) Nie bylo wcale latwo, ale Lech wygral 2:0 - chyba tylko dzieki publicznosci, bo "rente" grali nieziemska :lol:
Not just somebody's Dad
gun_boy
It's Alright

Postprzez balshoy » 27-04-2009, 10:41

Radomiak zielono-białe-zielone barwy, podobne do Lechii :)
pamiętam tego Radomiaka z 1984/85 roku, mieli chyba nawet dobrą końcówkę, ale trochę zabrakło
Co do derbów...niestety nie miałem okazji zobaczyć na żywo; znowu robota - musiałem tak zamienić się na sobotę, żeby móc jechać na zlot :) i tak jeszcze nie zdążyłem nawet na relację od początku :(
wiadomo, że to nie poziom Arsenal -Liverpool, ale jak sięnie ma co się lubi, to sięlubi co się ma :)
mnie cieszy, że zagrali moi ulubieńcy Wiśniewski i Rybski
Wiśnia wie o co chodzi w tej zabawie, ma dobrą kiwkę, rozumie ,zeby zdobyć gola trzeba choć próbować strzelić
piłka taka jest, bo w pewnym momencie, gdy LG prowadziła 2-0 mogło się zrobić nagle nawet 4-0 a przecież długo zanosiło się tylko na remis ..ale 2-1 też dobre :)
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez ralph » 27-04-2009, 11:53

Ja w swoim stylu cos w temacie Holandii. ;)

Mistrzem Holandii pierwszy raz od 1980-81 został ktoś spoza "Wielkiej Trójki" (Ajax, PSV, Feyenoord)! Ponownie jest to AZ Alkmaar. Trenuje ich nie kto inny, jak Louis Van Gaal (ojciec sukcesów Ajaxu w latach 90ych). Na wczorajszym meczu obu druzyn (Ajax-AZ 1:1) zaslugujacym na przynajmniej oddzielny wpis jesli nie topic ;) otrzymal od kibicow Ajaxu tradycyjną owacje na stojaco!

AZ Alkmaar przez cały sezon prezentowało wysoką formę i niestety okazali się byc poza zasięgiem mojego Ajaxu... :cry: Cały czas mieli ogromną, ponad 10cio punktowa przewagę na drugim miejscem( którym jest klub również spoza Wielkej 3ki, a mianowicie Twente Enschede.)

Oprócz tego faktu, jako ciekawostki, warto spojrzeć na to, jak wyrównuje się poziom w dzisiejszej piłce. Kiedy powtarza się ten, powiedzmy wprost - banał, o wyrównujacym się poziomie, ma sie na mysli głownie to, ze do wysoko rozwiniętych piłkarsko krajów dołączją dawni outsiderzy. Moim zdaniem warto zwrócić uwage na to, że nawet u gigantów (choć może liga holenderska nie jest najlepszym przykladem) na ich własnym podwórku zaczynają się dziać fascynujące rzeczy. W Hiszpanii niedawno na wynurzyła się "Żółta łódź podwodna" ;) czyli Villareal, we włoszech znakomity sezon przed rokiem bodajże rozgrywał beniaminek Chievo Werona, w Niemczech w tym sezonie absolutna rewelacją było TSG Hoffenheim -również beniaminek, z malego miasteczka. Teraz mamy nowego mistrza Holandii! Czekam na to co pokażą w CL w przyszłym sezonie! Choć moim klubem #1 jest Ajax (obok Barcy) cieszę się ze w holenderskiej lidze dzieja sie emocjonujace rzeczy i byc moze rodza sie nowe potegi, ktore podniosa poziom Eredivisie, a przy okazji zasila reprezentację ORANJE wartosciowymi zawodnikami!
ralph
Home And Dry

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport, sztuka, filmy i inne