Depeche Mode

Muzyka, którą polecacie. Wykonawcy, których warto poznać.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Depeche Mode

Postprzez Peter » 26-01-2013, 22:44

Ja też mam już ochotę dobrać się do tego wydawnictwa, okładka mnie nie zniechęci. :) Już się nie mogę doczekać odsłuchów. Ale najpierw się będziemy cieszyli singielkiem. ;)Wedlug mnie powinien już być klip do niego.
Peter

Postprzez eliks » 26-01-2013, 23:02

Ciekawostka o okładce - w tle część kompleksu zakładów mięsnych w Rawie Mazowieckiej.

Sama okładka moim zdaniem wpisuje się, niestety, w coraz bardziej negatywny trend.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Sex: Petshopboy

Postprzez dafio-cat » 27-01-2013, 18:06

@eliks - skąd masz takie dane o okładce DM z Rawy Mazowieckiej ? :lol:
A tak na poważnie. Zastanawiam się, czy nowy materiał DM jest naprawdę dobry. Sprzedają już nowe single Heaven(nawet w empik pl za 11,99), bez nawet 1 sekundy odsłuchu. Tak to wszystko ukrywa DM, iż mam duże wrażenie - że ta płyta to będzie pod względem muzycznym słabizna na poziomie SOTU. Jak na razie jadą tylko na "sensacyjnie dobrej 13 płycie DM propagandowo - połączenie Violator z SOFAD". Chciałbym się mylić. ;)
dafio-cat

Postprzez eliks » 27-01-2013, 19:09

dafio-cat napisał(a):@eliks - skąd masz takie dane o okładce DM z Rawy Mazowieckiej ? :lol:

Tako rzecze Piotr Stelmach. Ufam że wie co mówi.

Co do płyty - nie rwę się jakoś specjalnie - przyjdzie czas, posłucham, zobaczymy. Żadnych wyroków z góry. Na koncercie i tak będę.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez verybilingual » 27-01-2013, 23:08

Rozumiem, że to żart z tą Rawą? Okładka została zmontowana ze zdjęcia zrobionego w NY, więc nie mam pojęcia skąd takie kuriozalne wiadomości ma Piotr Stelmach :)
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez Peter » 28-01-2013, 15:49

Słuchałem sampli "Heaven". Takie sobie, brzmi jak odrzut z SOFAD.
Peter

Postprzez dafio-cat » 28-01-2013, 19:22

Jak na razie nie ma sampli Heaven. Jak na razie jest kilka sekund wokalu, gitary i perkusji. Ale się niektórzy nakręcają. DM o to chodzi... :lol:
dafio-cat

Postprzez Peter » 28-01-2013, 20:48

Według mnie ta piosenka nie ma tego czegoś, ale poczekajmy na pełną wersję. Jest zbyt SOFADowa.....
Peter

Postprzez verybilingual » 30-01-2013, 14:07

Peter - co Ty piszesz :D Nie pierwszy raz, kiedy wynajdujesz takie niestworzone informację :D Pewnie słuchałeś fake'a, bo 28 stycznia nie było nic wiadomo jeszcze :)

Ale numer już jest. I jest ok. Zwrotki lepsze od refrenu, jest dosyć wolno, piosenka snuje się niczym "Condemnation", brzmi jak kolejny kawałek z albumu Soulsavers.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez dafio-cat » 30-01-2013, 15:04

Niedawno wszedłem na forum DM pl, no i faktycznie niezłe tam zamieszanie z wyciekiem Nieba(to chyba dziś przed południem wreszcie nastąpiło). Ale Heaven nie słyszałem, także na razie nie mogę się wypowiedzieć...
dafio-cat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka