Fajny film widziałam/em..

Wasze niemuzyczne fascynacje.

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Fajny film widziałam/em..

Postprzez Magdalena » 26-01-2011, 22:24

"Och Karol 2" to przecież fajny film w swojej klasie, Darku, nie narzekam ;)
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Sex: Petshopgirl

Postprzez gun_boy » 28-01-2011, 16:45

A ja oczywiście reprezentuję podobne gusta co Magdalena & Dx2 i wybieram sie zarówno na "Jak zostać królem' (uwielbiam Collina Firtha) oraz "Och Karol2", który zapewne potraktuję jako film instruktażowy lub poglądowy :lol:
With the plane and the lathe
The work never drove you mad
You're a maker, a creator
Not just somebody's Dad
gun_boy
It's Alright

Sex: Petshopboy

Postprzez Peter » 28-01-2011, 17:14

Podobno strasznie słaby ten "Och Karol 2"? Bo co można kreatywnego wymyślić jak już to samo kiedyś było....
Peter

Postprzez Wiewiórka » 28-01-2011, 21:23

Mnie osobiście nawet pierwsza cześć się nie podobała, a drugiej nie mam zamiaru wspominać z pewnością tego nie obejrzę. Dobra minął już rok 2010 ale kilku filmów nie było żadnej recenzji. Nikt z was nie był na filmie Essential Killing fajny film?
Albo koszmar z ulicy wiązów wersja 2010.
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez ralph » 28-01-2011, 23:15

Ja widzialem. Godny polecenia, choc specyficzny.
ralph
Home And Dry

Postprzez eliks » 28-01-2011, 23:39

Wiewiórka napisał(a):Albo koszmar z ulicy wiązów wersja 2010.

Jeśli jesteś fanem serii - ściągnij z netu i obejrzyj w celu "przyjęcia do wiadomości". to wszystko
Jeśli nie jesteś - omijaj!
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Magdalena » 29-01-2011, 10:39

gun_boy napisał(a):A ja oczywiście reprezentuję podobne gusta co Magdalena & Dx2 i wybieram sie zarówno na "Jak zostać królem' (uwielbiam Collina Firtha) oraz "Och Karol2", który zapewne potraktuję jako film instruktażowy lub poglądowy :lol:

Zostań do końca - osławione striptizy są na samym końcu filmu, obok napisów. Oczywiście nie są to striptizy XXX ;)
Dużo ładnej bielizny :lol:

Ja uwielbiam Colina od czasów "Dumy i uprzedzenia" - serialu, który oglądałam jeszcze w podstawówce.

@Peter - taki czas - zbliża się święto patrona epileptyków (ulubione określenie używane przez moją drugą połowę :lol: )
i będzie więcej takich fajnych filmów ;)
Miracles happen...
Magdalena
Jealousy

Postprzez Wiewiórka » 30-01-2011, 12:16

Ostatnio obejrzałem Resident evil Afterlife Kolejna cześć ,niczym nie odbiega od poprzednich. Oczywiście więcej efektów specjalnych nawiązujących oczywiście do Martixa. :roll:
Znowu pojawiły się psy mutanty -co odcinek. :| Jeżeli poprzednie części podobały się,komuś to warto to obejrzeć .Jeżeli nie ,to warto o tym zapomnieć. :x
Obrazek
Koszmar z ulicy wiązów 2010 Nie ma to co pierwotna wersja. ;) Mówią ,że odgrzewane kotlety ,są niestrawne. Ale uważam ,że ta nowa wersja nie była zła. :roll: Trzymała w napięciu, nawet po tylu latach. ;) Ja osobiście, pozytywnie rozczarowałem się tą nową wersją. :shock: Po tym filmie ,bałem się zasnąć. :lol:
cytat filmu :,,I want to wake up” albo Sweet dreams :lol:
Obrazek
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez Wiewiórka » 28-03-2011, 17:28

Obrazek

Jest taka scena że ten talib w lesie aby przeżyć je mrówki i korę(nikt jemu nie powiedział że korę to się słucha a nie je :lol: )
Kiedyś w jakimś programie pytali się reżysera czy on przypadkiem nie wspiera terroryzmu :?: :roll: On odpowiedział że nie, bo to jest pokazanie człowieka ,który uciekając robi wszystko aby przetrwać. Zmuszony do zabijania ,ale robi to tylko że strachu. Musi zabijać aby przetrwać.
Ja osobiście nie związałem się w jakiś tam sposób z tym bohaterem. Film po jakimś tam czasie staje się monotonny. :| Bohater idzie zabija ,kolejną osobę i robi to oczywiście z paniki i strachu nie ma raczej w nim nienawiści. Jest tam trochę świergotania po Polsku.
Beznadziejna jest scena w przydrożnym barze mlecznym –ohyda jak nic. Powinni to wciąć. :evil:
Ogółem to wiele hałasu o nic. Można by powiedzieć że Skolimowski to taki głośny reżyser. :|

Moja ocena 4/10 Zakończenie jest dziwne.
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez ~Nemesis~ » 28-03-2011, 20:37

Essential Killing - też się rozczarowałam na tym filmie. Rozumiem ogólny zamysł, walka o przetrwanie, kilka scen godnych uwagi, ale poza tym nuda.
Wiewiórka napisał(a):Jest tam trochę świergotania po Polsku.

nic z tego "świergotania" nie zrozumiałam (choć na sali kinowej usłyszałam śmiech kilku osób), poza tym Polacy zostali ukazania w niekorzystnym świetle.
Zakończenia spodziewałam się innego...
~Nemesis~
What Have I Done To Deserve This?

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport, sztuka, filmy i inne