Szwedzki band z lat 80 tych, grali pop/dance i zasłynęli "Flash in the night". Warto wspomnieć też "When the night closes in". Po zakończeniu kariery Ola Hakansson zajął się produkcją piosenek. W moim odczuciu jeden z dwóch obok ABBY najlepszych projektów muzycznych ze Szwecji. Ciekaw jestem jak odbieracie taką muzykę?
Niestety ale pierwsze co słyszę o tym zespole. Secret Service ,kojarzy mi się z gazetą komputerową (wydawana w latach 90). Nawet mam kilka gazet i wychodziła gazeta Top Secret. A zespół mógłbym wrzucić do jednego worka razem z Sandra i zespołem Moder Talking. Chociaż nie zgadzam się z samym sobą że Sandra =Moder Talking.
Mam jedynie kupioną wieki temu kasetę Greatest Hits. Nawet miło posłuchać jest czasem Flash In The Night, Oh Susie i Ye-Si-Ca - dla poprawy nastroju. Podobno śpiewający blondyn, to jedynie figurant...
Pamiętam jak byli w Sopocie, choć data mi się nie utrwaliła.Polacy dobrze ich przyjęli.Gościu śpiewał na boso Muza łatwa, choć ciekawa, nieprostacka.Taka "przemyślana". Osobiście lubię ten styl.Istnieją jeszcze
Czuję obeznanie w temacie, to może napisz jakie gwiazdy czy gwiazdeczki korzystają z jego utworów ? Z góry dzięki. Ja po 60tce będę skakał... pod sceną
Słabe są te pierwsze płyty, chyba, że ktoś lubi muzykę disco lat 70 tych, nawet Cutting Corners jest nie szczególne, za to polecam każdy album wydany po nich.....