Oczywiście zasłużone gratulacje dla LECHA!
No i bardzo dobrze,że tak się skonczyło...niewiele brakowało, a Wisła z 6 porażkami doczłapałaby się do majstra...a Lech miał tylko 3 wtopy; jednej uniknąl w poprzedniej rundzie w Gdańsku, wtedy był remis ze wskazaniem na Lechię; w poznaniu Lechia też zagrała bardzo dobrze...
8 miejsce mojej drużyny, to wykonany plan, ale jest bardzo duży niedosyt ( choć robienie małej tabeli między drużynami z tą samą ilościuą punktów uważam za niesprawiedliwe, bo przecież każdy gra z każdym i tu akurat Lechia miała najlepszy bilans - tak kiedyś była ustalana tabela)
Swoje niezadowolenie wyrazili zresztą kibice w Gdańsku podczas meczu z Jagą.
"Na płocie pojawił się bowiem wielce wymowny transparent "Mourinho z Kaszub i Rycerze Wiosny - dziękujemy za puchar i wspaniałą rundę", adresowany do trenera Tomasza Kafarskiego i jego podopiecznych.
- W taki właśnie sposób wspierając zespół i w takiej atmosferze na pewno daleko zajedziemy - mówił po spotkaniu rozżalony Kafarski. - Nie chciałbym, aby największy sukces klubu w ostatnich latach był odbierany jako porażka moja i mojego zespołu - dodawał. "
co do LECHA, niestety już przesądzają o sprzedaży Lewandowskiego i Peszko...na razie kupują z Korony młodego Kiełba...