PSB - Off Festival

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

PSB - Off Festival

Postprzez tomo » 02-08-2014, 18:32

Miejmy nadzieję, że kiedyś do tego dojdzie.

(zasłyszane we wczorajszej Offensywie)

https://soundcloud.com/tomo_75/rojek-psb
Ostatnio edytowano 10-08-2017, 22:07 przez tomo, łącznie edytowano 1 raz
Bury the past, empty the shelf
Decide it's time to reinvent yourself
tomo
Where The Streets Have No Name

Sex: Petshopboy

Re: PSB - Off Festival

Postprzez jack » 03-08-2014, 16:18

Wow, cieszę się, że ten pomysł został odkopany. Może Artur w końcu zostanie zachęcony do ich ściągnięcia z jakimś specjalnym projektem. :geek:
05.12.09, Pandemonium @ O2 World, Berlin
19.7.10, Pandemonium @ Brighton Centre, Brighton
18.6.13, Electric @ O2 Arena, London
04.9.13, Electric @ Ergo Arena, Gdańsk
06.9.13, Electric @ Tempelhof, Berlin Festival
13.8.14, Electric @ Forum Karlin, Praha
jack
Domino Dancing

Postprzez acidpet » 04-08-2014, 9:53

kurcze, super słyszeć takie słowa " mega rasowy zespół" tym bardziej że to PRAWDA :D
acidpet
It's Alright

Postprzez eliks » 04-08-2014, 22:38

Właśnie wróciłem z tegorocznego Offa i prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie jakim CUDEM mieliby tam kiedykolwiek zagrać PSB. Kompletnie nie ten target - bez brody i okularów nie podchodź - tam cokolwiek co stało obok popu nie ma wstępu.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez verybilingual » 06-08-2014, 10:43

Ja też "właśnie wróciłem" z OFF-a i myślę, że Kuba trochę przesadza. Ostatnie dwie edycje faktycznie są mocno rockowe, ale to nie jest tak, że OFF=antypopowy. Oczywiście PSB ze swoim standardowym repertuarem wybijaliby się tam w dosyć znaczący sposób, ale np. pomysł zagrania "Behaviour" na żywo z żywą sekcją instrumentalną nie jest taki głupi. PSB inspirowali i inspirują wielu OFF-owych artystów, oczywiście przede wszystkim elektronicznych, a jak widać również sam szef festiwalu ich bardzo lubi :) Dla mnie większym problemem od zaproszenia PSB na ten festiwal jest raczej zgoda chłopców na taki show. I dobrze, bo taka powinna być kolei rzeczy w sumie :) Walczmy o nich w Polsce, walczmy o taki wyjątkowy spektakl. Sam mam trzydniową brodę, może to ja tak przestraszyłem eliksa, ale słucham PSB i cenię :)
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez jack » 06-08-2014, 11:38

eliks napisał(a):Właśnie wróciłem z tegorocznego Offa i prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie jakim CUDEM mieliby tam kiedykolwiek zagrać PSB. Kompletnie nie ten target - bez brody i okularów nie podchodź - tam cokolwiek co stało obok popu nie ma wstępu.

eliks. Ci z brodą i okularami właśnie w szczególności kochają pop i elektronikę :D
OFF jest pełny popu mimo, że rzeczywiście na scenie głównej rok w rok dominują gitary. Ale posłuchaj sobie takich artystów jak AlunaGeorge, Austra, Perfume Genius, Fuck Buttons czy Julia Holter - oni byli na OFFie i byli przyjęci świetnie, a daleko im do nurtów gitarowych :)

Trzeba też zaznaczyć, że to jest publiczność wbrew pozorom bardzo otwarta na różne eksperymenty muzyczne. Ci ludzie wiedzą, że jeśli Artur Rojek zaprosiłby PSB, to nie jest to przypadkowe zaproszenie. W zeszłym roku ogólnie była "beka" z tego, że zaproszony został Zbigniew Wodecki. Tymczasem projekt z Mitch & Mitch został niesamowicie pozytywnie przyjęty - ludzie byli zachwyceni. A wracając do naszych, Pet Shop Boys chyba po raz pierwszy w historii swojej działalności, zagrali w ostatnich dwóch latach na tak dużej ilości "hipsterskich" festiwali. Chociażby z pozoru nie pasowali do Berlin Festivalu, na którym jest pełno niemieckiej hipsteriady, a tymczasem zostali mega dobrze przyjęci.
05.12.09, Pandemonium @ O2 World, Berlin
19.7.10, Pandemonium @ Brighton Centre, Brighton
18.6.13, Electric @ O2 Arena, London
04.9.13, Electric @ Ergo Arena, Gdańsk
06.9.13, Electric @ Tempelhof, Berlin Festival
13.8.14, Electric @ Forum Karlin, Praha
jack
Domino Dancing

Postprzez acidpet » 06-08-2014, 13:11

też wrzucę kilka kamyczków do toczącej się dyskusji.
Nie byłem, nie znam tego festiwalu, myślę jednak że PSB ze swoim ostatnim projektem "A Man From The Future" wpasowali by się tam idealnie.
Wczoraj ponownie obejrzalem Performence. Mialbyc tylko fragment, skończyło się jak zwykle na całości. To show, pełne symboli, zamierzonych lub nie zamierzonych podtekstów wsparte instrumentami, mini orkiestrą mogło by i tam zaistnieć. Tak jak napisal Verybilingual o koncercie Behaviour (przecież ten sam okres).
Ok na potrzeby festiwlu na bis nie zagrali by Go West :D , chociaż z drugiej strony wierzę że jak by chcieli to i ten song by "udziwnili" :lol:
A tak poważnie to przecież panowie z PSB mają kilka projektów z szufladki OFF: muzyka do pancernika, balet The Most Incredible Thing czy ostatni A Man From The Future.
Ale ja sie nieznam, pozdrawiam
acidpet
It's Alright

Powrót do Pet Shop Boys