No nie bardzo bo Spodek jest... wiekszy od Ergo Areny.
Polecam
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_hal_sportowych_i_widowiskowych_w_PolsceJesli juz to Torwar w Warszawie, hala Mosir w Lodzi albo Plock czy Rzeszow (moze trudno w to uwierzyc, ale w obydwu tych miastach wystepowal Jean Michel Jarre!).Z pojemnoscia hal widowiskowych jest roznie ze wzgledu na rozne konfiguracje, miejsca wysuwane, dostawiane itd.
W konfiguracji koncertowej Ergo Arena moze pomiescic ponad 12 000 widzow. Polecam sprawdzic liste artystow ktorzy w niej grali:
Ozzy Osbourne
Rammstein
Lady Gaga
Roxette - ich mozna traktowac jako relikt lat 80'.ostatni hit mieli chyba w 1998.
Erykah Badu
Jean-Michel Jarre
Sting
José Carreras - az tylu fanow muzyki operowej mamy w PL?
Michael Bublé
Chris Botti - lubie go, ale nigdy nie powiedzialbym ze jest w stanie wypelnic taka hale w PL.
Lady Pank
Ja jestem spokojny o ten koncert. Mysle ze doswiadczony organizator robi badania rynku i symulacje tego gdzie jaki koncert oplaca sie robic. Zapelnienie hali, stopa zwrotu, ew. minimalny zysk, koszty itd itd. Jesli podjeli sie organizacji w Ergo to raczej wiedza co robia. Poza tym paradoksalnie Ergo moze byc latwiej zapelnic niz jakas mniejsza hale w mniejszymm miescie ze wzgledu na range obiektu. Ja pojechalbym na PSB wszedzie, ale wielu ludziom mogloby sie nie chciec jechac do wspomnianego np. Plocka. Za to Gdansk? "Ciekawe miejsce i ta nowa duza hala - mozna sie przejechac." - mysle ze wielu moze tak pomyslec.