04.09.2013 Ergo Arena po koncercie, wrażenia opinie etc.

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: 04.09.2013 Ergo Arena po koncercie, wrażenia opinie etc.

Postprzez piotr_1ofthecrowd » 07-09-2013, 2:12

Oglądać ten Miracles, niech licznik bije! :)
Ciekawe co to za dziewczyna? chyba dziewczyna na końcu z tym telefonem filmowała - to chyba było w goldencircle?
he he, pamiątka:)
piotr_1ofthecrowd
Rent

Sex: Petshopboy

Postprzez MACKON17 » 07-09-2013, 10:26

Witam.Niesamowite przeżycie,momentami czułem się jak w bajce.Oprawa wizualna ,idealnie zgrana z muzyką.Szkoda że w całe to wydarzenie wdała się nerwówka związana z powrotem do domu.Ostatni pociąg do Łodzi miałem o 22.10.Zdążyłem dosłownie w ostatniej chwili. 100% WARTO BYŁO !
MACKON17
West End Girls

Postprzez piotr_1ofthecrowd » 07-09-2013, 21:50

Trochę jest fanów z łódzkiego, jak jest nas tyle to next time wynajmujemy busa i jedziemy na imprezę ;)
piotr_1ofthecrowd
Rent

Postprzez synthesizin » 07-09-2013, 23:16

czy to przypadkiem nie część naszej bandy z forum? :mrgreen:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
synthesizin
What Have I Done To Deserve This?

Sex: Petshopgirl

Postprzez verybilingual » 07-09-2013, 23:26

Super ten filmik z "Miracles", Piotrze. Masz więcej takich smaczków z koncertu?
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez acidpet » 08-09-2013, 8:49

Balshoy no może szkoda, że nie zagadałem, tym bardziej, że coś mi w głowie świtało - ktoś z forum pisał, że ma być w takiej koszulce. Co do koszulek to sporo było w Iron Maiden :D oraz Metallica, ja sam chciałem wjechać w Acid Drinkers ale "skurczyła mi się w praniu" ;) Ciekawe czy to przypadek czy pomylili koncerty. :D
Wiewiórka, rodziny nie zabrałem z wielu powodów, środek tygodnia, dzieciaki pierwsze dni w szkole i w praktycznie dwa by im wypadały, żona praca. Ja sam mimo wcześniejszych planów, firma ma kontrakt w Gdańsku myślałem, że będę miał "kilka kroków", to się tak poukładało, że wszystko na razie robimy w Płocku, może za tydzień będzie Gdańsk, pech. Z drugiej strony ruszyłem tyłek, wypad jak za czasów studenckich i to mnie również cieszy, a koncert nabrał jeszcze większej wratości :)
synthesizin jak skręcona kostka? U mnie na szczęście bez ofiar. Fajnie, że "chłopaki" mają tak młodych fanów. Masz rację, ile by nie grali by było za mało :D, a Oiwona ten niedosyt to chyba normalne, ja po Służewcu miałem niedosyt, teraz po Gdańsku też. Mam nadzieję, że jeszcze będzie dane odczuć to po kolejnym koncercie PSB.
acidpet
It's Alright

Postprzez agakata » 08-09-2013, 14:47

Witam serdecznie!
To był mój pierwszy koncert PSB, nie mam zatem skali porównawczej z innymi koncertami, które dali wcześniej. Powiem krótko KONCERT BYŁ SUPER ZAJEFAJNY :) :D ;) mnie normalnie na stare lata(powiedzmy, mam 4 na plecach) chciało się zerwać koszulkę i rzucić chłopakom w podziękowaniu za show, jakie pokazali. 8-) Byłam przekonana, że ludzi będzie niewiele, ale ku mojej radości się pomyliłam. Nie przypuszczałam też, ze spotkam tylu ludzi z mojego miasta. Właśnie serdecznie pozdrawiam wszystkich fanów, a zwłaszcza włocławskich NORBERTA I SYLWIĘ. Nawet mój mąż dał się ponieść tej cudownej,koncertowej atmosferze :lol:
Co do hali, wydała mi się jakby trochę mała na ten show, no i w pewnym momencie szwankował dźwięk. To jedyny minus tego koncertu. Balshoy odezwij się do mnie,jakie wrażenia z koncertu miał Twój syn.Pozdrawiam ;)
agakata
Love Comes Quickly

Sex: Petshopgirl

Postprzez balshoy » 08-09-2013, 23:00

uzupełnię nieco swoją wypowiedź, bo wreszcie mam dostęp do normalnego netu

koncert...
podobał mi się, bo jakby miało być inaczej, ale wiem, jak odbierałem i słyszałem inne Ich występy...
nie miałem problemów z rozpoznawaniem utworów, ale tu muzyka dochodziła do trybuny z daleka i nie miała odpowiedniej mocy i wyrazistości;
choć miałem tzw.miejsce siedzące (na stronie trójmiasto są tacy co się burzą, że ktoś cały czas skakał i przeszkadzał mu oglądać występ) nie zająłem go ani na chwilę, cały koncert dygałem przy barierce i klaskałem - tak klaskałem, że następnego dnia aż mnie bolała ręka w lewym nagdarstku ;)
co do publiki ( ktoś nawet to wspomniał, że w tych najbliższych strefach pod sceną były chyba osoby, które nie bardzo znały PSB)...Może czasami było ciemno i nie widziałem wszystkiego dobrze, ale nie widziałem od początku tam wielkiego aplauzu; wręcz przeciwnie, choćby przy Fugitive Neil co najmniej dwa razy próbował poderwać tłum, klaszcząc nad głową i niewiele z tego wychodziło ( i było tak, gdy nie było tych wielkich hiciorów, dlatego na bieżąco komentowałem to - ta sala nie żyje; Ale OK -mądrzejsi mi wytłumaczyli,że tak musi być a ludzie bawią się tylko na tych starych, znanych przebojach)
swoją drogą ...z ostatniej płyty - 4 kawałki, z Elysium - 3;a piosenki z lat 80-tych - 10 - ale nie odczuwałem żadnego dysonasu, bo dla mnie PSB to same przeboje;
jeżeli już, zrobiłbym podmiankę z Very - dałbym Can You Forgive Her?

acidpet masz rację, było tam sporo ludzi, którzy byli na zaproszenia, czyli za darmoszkę, więc łazili...ba, zwróciłem uwagę, że po, powiedzmy zasadniczej części
( a raczej każdy z nas chyba się orientuję, że jest coś takiego, jak bisy; zresztą aplauz dla zespołu jest to też przyjętą forma podziękowania) a były takie ludki z płyty i trybun, co po prostu wyszły uznając, że to już koniec

mój syn był już w Ergo na kilkunastu meczach siatkówki i potwierdza moje słowa,co do nagłośnienia...
zawsze są włączane głośniki, które są zainstalowane u góry, wokół całej hali; nadto nie włączono telebimów a są przecież tam na stałe, one chyba też mają jakieś głośniki ( być może to już jest kwestia techniczna, że nie mogło być to wszystko odpalone, nie wiem)- tego mi brakowało, bo jednak z trybuny nie widać twarzy chłopaków, ale to znowu pewnie jakoś nie mogło być zgrane z tymi wszystkim efektami wizualnymi;
Przyznam się, że podobnie odebrałem to co wyartykułował Stelmi...ale wziąłem to bardziej na śmiech - "samograj" - samo gra... Ich nie ma na scenie a wszystko leci..zresztą, jakby nie patrzeć, mogą pójść drogą Kraftwerku i w dwóch miejscach jednocześnie koncerty, Oni na scenie ( albo Ich manekiny) :)
Skoro mamy świadomość, że ta muza w większości jest odtwarzana, zaprogramowana...
Wstęp świetny, budowanie atmosfery, opada kurtyna, efekty, światła , wizualizacje..to plusy..jeszcze tylko, żeby byli na tej scenie do ostatniego akordu, nawet jeżeli został odtworzony z maszyny
howgh!
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez piotr_1ofthecrowd » 09-09-2013, 0:34

synthesizin napisał(a):czy to przypadkiem nie część naszej bandy z forum? :mrgreen:

Chyba Kaśkę rozpoznaję. Pozatym widzę Lady in Red- ale nie wiemy chyba kto to- za to postać przez nią wykreowana ciekawa jest. Po prawej stronie są 2 młode fanki z Rosji - rozmawiałem z nimi przed koncertem i zrobiły se z nami wspólne zdjęcie pod afiszem.

Resztę mojego materiału będzie wrzucał Tomek z kanału Petshopboys.pl jeszcze jest mp3 z dykty - to ma też nasz Ojciec Dyrektor forum, możeby to wrzucić do sćiągnięcia dla członków forum?
piotr_1ofthecrowd
Rent

Postprzez jack » 09-09-2013, 8:16

synthesizin napisał(a):czy to przypadkiem nie część naszej bandy z forum? :mrgreen:

Lol, moje zdjęcie. Dobrze wiedzieć, że sobie lata po serwisach społecznościowych : P
05.12.09, Pandemonium @ O2 World, Berlin
19.7.10, Pandemonium @ Brighton Centre, Brighton
18.6.13, Electric @ O2 Arena, London
04.9.13, Electric @ Ergo Arena, Gdańsk
06.9.13, Electric @ Tempelhof, Berlin Festival
13.8.14, Electric @ Forum Karlin, Praha
jack
Domino Dancing

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys