04.09.2013 Ergo Arena po koncercie, wrażenia opinie etc.

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: 04.09.2013 Ergo Arena po koncercie, wrażenia opinie etc.

Postprzez danielpoz » 06-09-2013, 7:33

Witam

Tak czytam i widze ze nie tylko ja za minus dostzreglem naglosnienie :(

Pieknie, bardzo pięknie, koncert naprawdę odlotowy. Swietnie te pomarańczowe kolory strasznie mocno kontrastowaly z otoczeniem!

Dzis Go West na Berlin a pogoda cudna jak na plenerowy wystep :D
danielpoz
Opportunities

Sex: Petshopboy

Postprzez Petek » 06-09-2013, 10:09

Witam!

Koncert Pet Shop Boys w 9 min., brak intro (filmik w jakości HD)...

Pet Shop Boys - "Prestiżowe Gwiazdy. Złote Przeboje" - "Electric Tour 2013", 04.09.13, Ergo Arena, Gdańsk

8-)

Petsi wrócą! Wystąpili w Gliwicach (15.07.2000), Warszawie (10.09.2006) i Gdańsku (04.09.2013). Następnym razem Polska zachodnia (Gorzów, Zielona Góra) lub ostatecznie Poznań! ;)

Pozdrawiam!
Petek
Yesterday, When I Was Mad

Postprzez acidpet » 06-09-2013, 11:44

witam, moje odczucia bardzo pozytywne, koncert bardzo energetyczny! Wielka przygoda to podróż! :D
Najpierw zerwanie się z pracy (kontrolowane - szef pozwolił) :D, później 7 godzin podroży PKS, obawy że nie dotrę na czas (roboty na drogach), z godzinnym opóźnieniem, wpadam do SKM, ale do której??? Jakiś policjant kieruje mnie na inny peron, źle, też się nie miałem kogo zapytać :D!!! Zapytana dziewczyna kieruję mnie z powrotem, SKM jest jeszcze, wsiadam. Jeszce 45 minut, trasa SKM około 16, z buta podobno do Ergo 10, dam radę. Jestem, w którą stronę, na mapie było po prawej, idę za tłumem, jest tabliczka, jest ulica, idę, widzę Ergo, blisko, spoko. Jestem w środku jeszcze 15 minut. Niedaleko fan w niebieskiej koszulce, jego syn (chyba?) w białej z "electric", przyznać się kto? Są ludzie, nawet nieźle, trochę pustawo na dole, trudno i ta barierka, jakoś nie ta wysokość.
Jeszcze się nie zaczyna, 20.10 YES YES YES, znaczy PSB!
Koncert dla mnie wspaniały. Rewelacyjnie Neil, wokal bardzo dobry, lepiej niż na Służewcu. Gra świateł, całą otoczka pasuje do trasy. Tancerze dla mnie zbędni, wolałbym wokalistów wspomagających. Cubism pod tym względem bardziej mi pasuje. Ludzi super się bawili, w rożnym wieku, to jest wspaniałe. Neil coraz lepiej sobie radzi z publiką. Setlista bardzo dobra, oczywiście każdy by chciał mieć coś swojego. Mnie brakowało między innymi Love is a bourgeois .... a gdy zobaczyłem scenę to byłem na 99%, że będzie.
Na minus. Do cholery kto przychodzi na koncert gdzie bilet kosztuje min. 100zł i łazi w kółko. Te tłumy co chwila przechodzące, czy oni dostali bilety za darmo? za karę ich spędzili? mieli zrobić ileś okrążeń? To był mój drugi koncert, inny niż ten w Wawie. Chyba lepszy, chociaż jak pisałem Cubism bardzie mi przypada do gustu.
Przed wyjściem, ktoś za mną powiedział " od dziś w samochodzie leci tylko PSB" :D
Powrót, SKM, Gdańsk Gł. - Włoclawek PKP, Włocławek - Płock PKS po 5.00 w domu. Śniadanie 6.30 do pracy! Miało być inaczej, pilne roboty, nie ma dnia wolnego. :(
Po południu, dzieciaki chcą, żeby im opowiedzieć i koniecznie zabrać na następny koncert. Jak to mówi córka bo ona lubi "Pe siop bojs" ale woli śpiewać nie sluchać :P , a syn słucha tylko Sadom and ... ;) I dlatego "chłopaki" musicie przyjechać do Polski 4 bilety już macie sprzedane!!! :D No bo i żonę zabiorę ktoś musi się dziećmi zająć. :D
acidpet
It's Alright

Postprzez synthesizin » 06-09-2013, 15:04

acidpet napisał(a):witam, moje odczucia bardzo pozytywne, koncert bardzo energetyczny! Wielka przygoda to podróż! :D
Najpierw zerwanie się z pracy (kontrolowane - szef pozwolił) :D, później 7 godzin podroży PKS, obawy że nie dotrę na czas (roboty na drogach), z godzinnym opóźnieniem, wpadam do SKM, ale do której??? Jakiś policjant kieruje mnie na inny peron, źle, też się nie miałem kogo zapytać :D!!! Zapytana dziewczyna kieruję mnie z powrotem, SKM jest jeszcze, wsiadam. Jeszce 45 minut, trasa SKM około 16, z buta podobno do Ergo 10, dam radę. Jestem, w którą stronę, na mapie było po prawej, idę za tłumem, jest tabliczka, jest ulica, idę, widzę Ergo, blisko, spoko. Jestem w środku jeszcze 15 minut. Niedaleko fan w niebieskiej koszulce, jego syn (chyba?) w białej z "electric", przyznać się kto? Są ludzie, nawet nieźle, trochę pustawo na dole, trudno i ta barierka, jakoś nie ta wysokość.
Jeszcze się nie zaczyna, 20.10 YES YES YES, znaczy PSB!
Koncert dla mnie wspaniały. Rewelacyjnie Neil, wokal bardzo dobry, lepiej niż na Służewcu. Gra świateł, całą otoczka pasuje do trasy. Tancerze dla mnie zbędni, wolałbym wokalistów wspomagających. Cubism pod tym względem bardziej mi pasuje. Ludzi super się bawili, w rożnym wieku, to jest wspaniałe. Neil coraz lepiej sobie radzi z publiką. Setlista bardzo dobra, oczywiście każdy by chciał mieć coś swojego. Mnie brakowało między innymi Love is a bourgeois .... a gdy zobaczyłem scenę to byłem na 99%, że będzie.

acidpet, czytając Twoje przeżycia związane z koncertem, od razu widzę swoją wyprawę ( bo tak natrafniej mogę okreslić mój wyjazd ) :D
Tyle zamieszania z SKM, przesiadki, błądzenie po Gdańsku, 10 h w podróży ( bite 1500 km w obie strony ) na koniec skręcenie kostki :) Muszę przyznac, że dzięki temu koncertowi pierwszy raz zobaczyłam Gdańsk i okolice i
byłam zaskoczona uprzejmością i życzliwością Trójmieszczan :))

No i gdyby nie było tancerzy też bym się nie pogniewała, z pewnością skupiłabym się bardziej na muzyce niż oprawie.
synthesizin
What Have I Done To Deserve This?

Sex: Petshopgirl

Postprzez piotr_1ofthecrowd » 06-09-2013, 15:24

See you soon chyba już mówili w Gliwicach :)
No to Gdańsk - Karlove Vary 1 : 0
Mam nadzieję że z Polskę mile wspomną, to wrócą!

acidpet napisał(a): Niedaleko fan w niebieskiej koszulce, jego syn (chyba?) w białej z "electric", przyznać się kto?

No był tylko jeden taki w niebieskiej electric ;) ale miło że to wspomniałeś. Ale zaczekamy aż się przyzna osobiście :)
Dla mnie wogóle to było niesamowite, ide se patrze se, a tu ten ma koszulke, tamten koszulke, ta ma na włosach wycieniowane PSB. Fajnie było tak se popatrzeć!
Nagle se widze, że są inni tacy i niemało:)
Ostatnio edytowano 06-09-2013, 17:18 przez Dx2, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączono posty. Dx2
piotr_1ofthecrowd
Rent

Postprzez Wiewiórka » 06-09-2013, 17:28

Fajne przeżycia. :) Widziałem w necie fotki Piotr_1ofthecrowd DX2iTomka.Inni tak samo są ale niestety ich nie znam . Kurka wiewiórka Acidpet nie zabrałeś swojej rodziny na koncert dlaczego :?
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez oiwona » 06-09-2013, 23:03

No cóż mnie jakby zapytać o wrażenia po koncercie to krótko powiem KRÓTKO. Nie mieliście wrażenia, że to trwało tak krótko. Może jestem monotematyczna, ale dwie piosenki na bis to stanowczo za mało. Wychodziłam z poczuciem niedosytu. I też mogę powiedzieć, ze dużo większe wrażenie zrobiło na mnie Performance na video niż Electric na żywo. Nie mówię oczywiście, że koncert mi się nie podobał ale niedosyt w sobie mam. I takie "a myśmy się spodziewali"...
I MADE MY EXCUSES AND LEFT
oiwona
Rent

Postprzez synthesizin » 06-09-2013, 23:06

oiwona napisał(a):No cóż mnie jakby zapytać o wrażenia po koncercie to krótko powiem KRÓTKO. Nie mieliście wrażenia, że to trwało tak krótko. Może jestem monotematyczna, ale dwie piosenki na bis to stanowczo za mało. Wychodziłam z poczuciem niedosytu. I też mogę powiedzieć, ze dużo większe wrażenie zrobiło na mnie Performance na video niż Electric na żywo. Nie mówię oczywiście, że koncert mi się nie podobał ale niedosyt w sobie mam. I takie "a myśmy się spodziewali"...

Ile by nie grali, zawsze pozostanie niedosyt ;)
synthesizin
What Have I Done To Deserve This?

Re: Wesołych Świąt :)

Postprzez balshoy » 07-09-2013, 0:01

acidpet to byłem ja z synem-trzeba było zagadać :) piszę z telefonu z DRZONKOWA;koncert wizualnie ok,niestety na trybunach nagłośnienie nie istniało,dlatego mam niedosyt ; do Służewca pod tym względem nie umywa się
Ostatnio edytowano 08-09-2013, 17:29 przez balshoy, łącznie edytowano 1 raz
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez tomo » 07-09-2013, 1:55

Bury the past, empty the shelf
Decide it's time to reinvent yourself
tomo
Where The Streets Have No Name

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys