Gdzie ostatnio słyszeliście/widzieliście Pet Shop Boys?

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Gdzie ostatnio słyszeliście/widzieliście Pet Shop Boys?

Postprzez dafio-cat » 20-06-2009, 13:37

TA piosenka, to wielkie zaskoczenie, że usłyszałem ją w polskim radiu. Raczej nie puszczają jej żadne rozgłośnie... ;)
A DUSTY była na wokalu oczywiście :) .
Choć i Neila było slychać...
dafio-cat

Postprzez acidpet » 25-06-2009, 11:29

wczoraj 24.06.2009r. serial Przyjaciele w TVN. I Wouldn't Normally Do This Kind of Thing w odcinku gdzie Ros z Moniką tańczą w programie sylwestrowym.
Ktoś już o tym serialu pisał ale nie wiem czy to oto samo chodzi.
PS. Musiałem sobie ten utwór zaraz odtworzyć.
PZDR
acidpet
It's Alright

Sex: Petshopboy

Postprzez eliks » 25-06-2009, 12:12

acidpet napisał(a):wczoraj 24.06.2009r. serial Przyjaciele w TVN. I Wouldn't Normally Do This Kind of Thing w odcinku gdzie Ros z Moniką tańczą w programie sylwestrowym.
Ktoś już o tym serialu pisał ale nie wiem czy to oto samo chodzi.

tak, już to pisałem. IWND napewno tam leci, z tymże nie pamiętam czy oni akurat tańczą do tego, czy do czegoś innego.

a propos - widziałem na yt mix z Przyjaciół podłożony pod "I'm with stupid Maxi-mix" - kapitalne! ale niestety już zdjęte bo ktoś powiedział Moje!!
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Dx2 » 27-06-2009, 13:18

Na Złotych "It`s a sin" teraz.
Dx2
Administrator

wywiad w Gali

Postprzez balshoy » 27-06-2009, 20:20

dziś dostałem "cynk" ; ten numer chyba jeszcze w kioskach, ale w poniedziałek juz nowy wychodzi; nie wiem czy to całość, czy fragment, wklejam wszystko, bo jakiś problem ze stroną?

Duet Pet Shop Boys tworzą Brytyjczycy Chris Lowe i Neil Tennant. „Yes” to osiemnasta płyta w ich dyskografii.

GALA: Dla wielu fanów jesteście legendą muzyki rozrywkowej. To wasze brzemię?

CHRIS LOWE: Nie patrzymy na to w ten sposób. Skromni z nas muzycy (śmiech). Nie jesteśmy w końcu Tiną Turner!

GALA: Jak przetrwać na rynku muzycznym ćwierć wieku?

CHRIS LOWE: Po prostu uwielbiamy muzykę, występowanie przed ludźmi. Dopiero wtedy jesteśmy w swoim żywiole, tylko tak możemy się spełnić. To nas napędza.

GALA: Co przez 25 lat zmieniło się w show- biznesie?

CHRIS LOWE: Bardzo wiele! Zmienił się choćby sposób nabywania muzyki. Kiedyś ulubione piosenki były trudno dostępne, teraz ściąga się je z internetu. Technika poszła naprzód. Pamiętaj, że nasz pierwszy album wyszedł na kasecie!

GALA: Jak bardzo zmieniła się wasza muzyka przez ten czas?

CHRIS LOWE: Na początku nasz styl to było sklejanie prymitywnych sampli. Po prostu. To zmieniało się wraz z postępem technologicznym. Nasza muzyka jest w dużym stopniu elektroniczna, więc wiele od tego zależy.

GALA: Skąd tytuł waszego nowego albumu „Yes”?

CHRIS LOWE: Chcieliśmy, żeby tytuł zawierał się w jednym słowie, pozytywnym i dźwięcznym. Projektanci okładki wymyślili graficzny odpowiednik tytułu. Okładka jest kolorowa i jasna. Bardzo popowa. Tytuł i okładka miały korespondować z tym, co znajdziemy na krążku.

GALA: Czyli?

CHRIS LOWE: Jest tu mnóstwo soczystych, popowych brzmień. Wszystko jest bardzo plastyczne i dopracowane. Duży wpływ na styl płyty miała współpraca z teamem Xenomania, odpowiedzialnym za produkcję płyt tak wyśmienitych wykonawców jak Girls Aloud i Sugababes. Jesteśmy fanami popu zaangażowanego.

GALA: Niedawno głośno było o waszym występie podczas rozdania nagród Brit Awards w Londynie...

CHRIS LOWE: Tak, to była niezła zabawa. Wystąpiliśmy z Lady Gagą. Ona jest profesjonalistką. Ma wizję i talent. Podczas naszego występu przebrana była za... porcelanowy dzbanek. Ale dała czadu! To jakby nasza następczyni. Chętnie przekażemy jej pałeczkę.

Rozmawia: Olga Reterska
GALA 23-24/2009

ps. przepraszam, jakby co, proszę przenieść w podtemat "relacje prasy ze świata"
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez acidpet » 30-06-2009, 14:24

mam pytanie
Czy ktoś słyszal did you see me coming? w RMF, bo widziałem że na jakiejś skladance logowane przez RMF(summer hits czy coś takiego) właśnie ten song chlopaków się znalazł. Pytam się dlatego bo ja w żadnej rozgłośni tego utworu nie slyszałem a to by było dziwne że nie grają go a na płytkę wrzucą.
PZDR
acidpet
It's Alright

Postprzez eliks » 02-07-2009, 11:26

znowu PSB w centrum handlowym - tym razem "Love etc." w warszawskiej Reducie, ale na "korytarzu" tzn w całym centrum, nie konkretnym sklepie. i powiem Wam szczerze - gdybym nie znał to bym nie poznał że to PSB
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez dafio-cat » 02-07-2009, 15:40

Dziś ok godz 12.30 - Home& Dry ... Real( M1) Radom.
dafio-cat

Postprzez Dx2 » 02-07-2009, 21:36

Dzisiaj po 17tej w radiowej Jedynce Domino Dancing.
Idealne na te upały :D
Dx2
Administrator

Postprzez acidpet » 10-07-2009, 10:11

wczoraj w VH1 około 17, no kto zgadnie jaki utwór PSB?
no pan/pani wygrał/a, oczywiście Go West. Nieraz myśle że ludzie są przekonani że chłopaki poza Go west to nic nie nagrali.
Ale jast i pozytyw, mój mały brzdąc (2,5lat) przerwał zabawę i z otwartą buzią obejrzał teledysk a po nim wrócił do zabawy. No rosnie nowe pokolenie, albo wideo jest na jego poziomie. Aj mogłem sobie darować to ostatnie zdanie
PZDR
acidpet
It's Alright

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys