04.09.2013 Ergo Arena po koncercie, wrażenia opinie etc.

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: 04.09.2013 Ergo Arena po koncercie, wrażenia opinie etc.

Postprzez da house n-gineer » 05-09-2013, 21:34

Ja musze ochłonąć, by szerzej napisać. Koncert piękny, wiele wspaniałych momentów, brzmienie nowych piosenek jak Vocal czy Fluorescent NADZWYCZAJNE. Nie da się tego opisać.

Autografy od PSB w myśl przedwojennej myśli Stefanii Grodzieńskiej "Jak człowiek poczeka, to się człowiek doczeka" są dowodem na jej prawidłowość.

Piękne chwile, słuchanie The Way It Used To Be pod halą a potem wędrówka do SKM, trwająca 2 h zamiast 2 minut :D :shock:
Dziękuję Wam za spotkanie, oby wkrótce znowu. Ważne, ze książkę Eryka wrzuciłem Neilowi na kolana ! :ugeek:

ERGO okroiło moją wypowiedź, ale jednak dali ;) :

http://www.youtube.com/watch?v=C3Znd6CRgWg
da house n-gineer
Left To My Own Devices

Sex: Petshopboy

Postprzez Dx2 » 05-09-2013, 21:40

Wiewiórka napisał(a):Ja musiałem niestety słuchać radia złote przeboje ,gdzie mnie zaskoczył Piotr_1ofthecrowd
Dzwoniąc do nich i w czasie jazdy z Dx2 pozdrawiał wszystkich fanów .Zapewne DX2 powiedział do Piotr_1ofthecrowd że nic nie wspomniałeś o naszym forum nie zareklamowałeś go. Następnie zadzwonił Dx2 i oświadczył że jest administratorem itp. (to tylko moje przepuszczenia :oops: :roll: :idea: )

Wiewiórko ponosi Cię fantazja :D
Z Piotrem nic nie ustalaliśmy. Informacja o tym, że jestem administratorem wypłynęła, gdy reklamowałem Forum na antenie.
Należy tu dodać, że Nasze wypowiedzi (czytaj Piotra i moja) zostały ocenzurowane i nie mam tu na myśli - przekleństwa, ale moje narzekanie na:
-Somehere
- Integral o, którym powiedziałem, że ZP go nie grali a usłyszałem pierwszy raz dzisiaj
Koncert miał być super i nie mogli puścić narzekaczy na antenę ;)
Pozdrawiam
Dx2

PS. Swoją wypowiedź przesłuchałem jeszcze raz i trochę mi wstyd - emocje wzięły górę.
Dx2
Administrator

Postprzez piotr_1ofthecrowd » 05-09-2013, 21:41

Swój materiał dałem, kartę Tomkowi. Potem coś może pomontuje i wstawi na youtuba. Ciekaw jestem jak wyszło nasze wspolne zdjęcie przed koncertem.

Radio Złote Przeboje dało fajną audycje, mielismy sporo funu słuchając jak koło północy jeszcze ludzie wychodzili z Ergoareny :D
No cóż, taka moda, że z taśmy czy z twardego dysku wszystko leci;)
Nasze wypowiedzi dla radia zostały nie nadane na żywo oczywiście, zostały skrócone i ocenzurowane;). Ale dobrze że Darkowi nie wycieli o forum;)

Fajnie było Was spotkać, pogadać, obejrzeć. Niektórych miłośników Pet shop boys ciężko rozpoznać bez koszulki, np taką Lady in red która się niesamowicie elegancko prezentowała. Widziałem że sporo osób miało opaski na nadgarstkach - czyżby to efekt mojego apelu? W każdym razie pofilmowane.
Alleluja i do przodu!
piotr_1ofthecrowd
Rent

Postprzez mlesniew » 05-09-2013, 21:52

eliks napisał(a):
ralph napisał(a):Eliks nie mow ze bawiles lepiej przed telewizorem ogladajac DVD niz na koncercie? No bez jaj!:-)

Mówię zupełnie szczerze - gdy po raz pierwszy obejrzałem "Performance" w wersji DVD, w całości i na spokojnie, byłem w większych, lepszych emocjach niż wczoraj wychodząc z Ergo. Co do Służewca to rzecz jasna lepiej bawiłem się na koncercie niż oglądając "Cubism".

Powiem tak - koncert DM wywarł na mnie o wiele większe wrażenie niż PSB, mimo iż teoretycznie powinno być zupełnie odwrotnie.

Nie zrozumcie mnie źle - cieszę się, że tam byłem. Ale nie mogę nie dostrzegać dziur.

Trochę Cię rozumiem. To był mój pierwszy koncert na żywo. BARDZO mi się podobało ale jak oglądam po raz n-ty (nawet dziś) Pendemonium to mnie za każdym razem ciary przechodzą... Bardzo żałuję, że nie byłem na tamtym koncercie i bardzo się cieszę, że byłem na tym.
mlesniew
Love Comes Quickly

Postprzez psb92 » 05-09-2013, 22:43

A ja mega żałuję, że nie poczekałam po koncercie... W sumie rodzinka nagliła, żeby wracać (czekali w samochodzie cały koncert), ale mogłam trochę postać, miałam przy sobie płytę Electric, żeby było co podpisać, ale ostatecznie autografu nie mam... Stałam przy balustradzie na trybunie i widziałam jak tuż po odegraniu "Vocal" Neil i Chris wychodzili już z hali, więc nie sądziłam, ze potem jeszcze spotkają się z fanami... No cóż, jestem jeszcze młoda, więc mam nadzieję, że to nie mój ostatni koncert PSB i że następnym razem będzie lepiej ;)
A właśnie, powiedzcie przy którym wejściu można było złapać chłopaków i czy długo trzeba było na nich czekać?

Koncert ogólnie super, zaskoczeń raczej nie było, bo na YT jest tyle filmików z trasy Electric, że wiadomo było, czego się spodziewać. Choć nie ukrywam, że myślałam, że zagrają "The last to die", a oni wyjechali z "Fluorescent"! Na szczęście mogłam stać przy balustradzie, nie zasłaniajac ludziom więc się wyskakałam i wywrzeszczałam. Chociaż jak dla mnie było trochę za krótko - 2 h to minimum na taką ilość hitów jaką mają chłopcy! Mam nadzieję, że jeszcze wrócą do Polski :)
Pozdrawiam!
psb92
Love Comes Quickly

Sex: Petshopgirl

Postprzez ralph » 05-09-2013, 22:56

PSB wyjezdzali od tylu tam gdzie jest parking, gdzie staly tiry. Patrzac od frontu po prawej stronie. Juz ktorys raz tak zrobili ze po koncercie wyjezdzajac rozdawali autografy. Pamietajcie o tym na przyszlosc!;-)
ralph
Home And Dry

Postprzez jack » 05-09-2013, 23:20

Koncert doskonały. Nie przeszkadza mi to, że z trasy na trasę mają coraz mniej tancerzy i zabawek na scenie. Taki był akurat koncept tej trasy, ma ona swoje walory, których pozbawione były poprzednie tournee. Bo np. eksperymenty oświetleniowe są według mnie bardzo zjawiskowe na Electric, a takich rzeczy nie było ani na Pandemonium ani na niczym wcześniej. Podczas I'm Not Scared + Fluorescent + West End Girls dosłownie odlatywałem.

Jutro kieruję się do Berlina na powtórkę. Ktoś może jedzie?

Poniżej kilka zdjęć ode mnie. Pozdrowienia!

http://i.imgur.com/iFAnc4Y.jpg
http://i.imgur.com/EErNkx9.jpg
http://i.imgur.com/3K48D5D.jpg
05.12.09, Pandemonium @ O2 World, Berlin
19.7.10, Pandemonium @ Brighton Centre, Brighton
18.6.13, Electric @ O2 Arena, London
04.9.13, Electric @ Ergo Arena, Gdańsk
06.9.13, Electric @ Tempelhof, Berlin Festival
13.8.14, Electric @ Forum Karlin, Praha
jack
Domino Dancing

Postprzez dok7 » 05-09-2013, 23:49

Hehe
No jestem z żoną :)
Udało nam się po dwóch godzinach marznięcia na zewnątrz dostać autografy na plakacie :)
Hej!
"All the way back home at midnight
You were sleeping on my shoulder..."
dok7
Left To My Own Devices

Postprzez ajmwdt » 06-09-2013, 0:29

Moje spostrzeżenia? (byłem w Karlovych więc wiedziałem czego się spdziewać), ale:
1. w porównaniu z Karlowymi - w Polsce było naprawdę super - u nas publika śpiewała Domino, Go west a Neil oddawał to publice
2. w sumie bylo sporo ludzi, Ergo jest spora hala jak na polskie warunki - gdyby na plycie bylo wiecej ludzi mieliby zla widocznosc...
3. wiekszosc gornych sektorow byla zajeta (w Karlovych byly pustki na gorze)
4. mialem (niestety) bilety vip i oczywiscie gorsze niz na plycie :oops: ale zaskoczony bylem jak nasz balkon przy barze odlecial i to bardzo szybko zaczeli wszyscy tanczyc, skakac, bawic sie
5. efekty super - 10/10
6. moim zdaniem zle przesuniecie West end girls do srodka setlisty. Wczesniej byly dwie przerwy do bisow i set z hiciorami rozgrzal publike do bialosci - a tutaj troche hicior sie rozmyl w srodku.
7. Vocal na koncu - genialne - osoby, ktore wczesniej mowily ze to lupanina juz tak nie mowia ;)
8. malo tancerzy - no ale coz...
9. glos Neila 9,5/1
10. Sadzac po ilosci pozdrowien Polska, Gdansk, Sopot podobalo im sie (w Karlovych bodajze raz tak uczynili)
11. najlepiej publika przyjela It's a sin. Dla mnie I am not scared niesamowite.
12 jazda do Wawy z Radiem Zlote Przeboje to byl miodzik. (szkoda =, ze na autostradzie zasieg sie urywal).
13 - Nie rozczarujmy sie - ale zapowiedz See you soon - powtarzaja na kazdym koncercie - co nie oznacza ze tym razem bylo ok i rzeczywiscie wroca :)
Ogolnie 9/10
ajmwdt
Love Comes Quickly

Postprzez synthesizin » 06-09-2013, 1:04

ajmwdt napisał(a):13 - Nie rozczarujmy sie - ale zapowiedz See you soon - powtarzaja na kazdym koncercie - co nie oznacza ze tym razem bylo ok i rzeczywiscie wroca :)

muszą wrrrócić! :D
synthesizin
What Have I Done To Deserve This?

Sex: Petshopgirl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys