Piosenki z ELECTRIC - nowości na trasie. Opinie.

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Piosenki z ELECTRIC - nowości na trasie. Opinie.

Postprzez dafio-cat » 16-05-2013, 19:25

No dobrze. Więc niech nastąpi reset i odnośmy się merytorycznie do poniższego wpisu...

Posłuchałem wielokrotnie VOCAL, LIABC, THURSDAY i TLTD, co prawda w słabej jakości, ale jednak najlepsza jakość techniczna nie kompensuje słabej jakości kompozycji. I wyszło mi coś takiego:
VOCAL - klarowny, jasny przekaz bez rozbudowanych petshopboysowych klimatów. To ma się łatwo podobać, to ma bujać do rytmu. To ma być słoneczny ,wakacyjny hit. Może to jednak będzie dobry wybór na pełnoprawny 1 singiel np.w czerwcu lub na początku lipca?
THURSDAY, LIABC, TLTD(trochę w mniejszym stopniu) - prawdziwe killery z E L E C T R I C, które zaczną poruszać publikę od jesieni 2013 do wiosny 2014.
Pozdrawiam . :)
dafio-cat

Postprzez Peter » 16-05-2013, 19:33

W jakim kierunku poszli? Czy to jest podobne do "Fundamental'a" czy całkiem coś innego? Ciekawi mi do czego w ich twórczości jest im teraz najbliżej? Owszem oni się nie powtarzają,a le mieli swój styl i ciekawe czy coś w nim jest typowego, co już znamy?
Peter

Postprzez Dx2 » 16-05-2013, 19:57

Panowie.
Rozumiem emocje, ale odnośmy się do siebie z szacunkiem.
Pozdrawiam
Dx2
Dx2
Administrator

Sex: Petshopboy

Postprzez verybilingual » 17-05-2013, 14:23

"Thursday" byłoby bardzo fajne, gdyby nie ten paskudny bit od Example. To rap w swoim najbardziej miałkim wydaniu, niestety, słowotok. Te 10-15 sekund trzeba przetrwać jakoś :(
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez dafio-cat » 17-05-2013, 16:35

THURSDAY jest ogólnie bardzo fajne albo więcej niż bardzo fajne, a przez całkiem ciekawy jak na rapera bit od "Example"(rapuje i śpiewa) może być jeszcze rozwojowe na obecnych listach przebojów...
:roll:
Ostatnio edytowano 18-05-2013, 21:57 przez Dx2, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Edycja: Wycięto "osobistą wycieczkę" Dx2
dafio-cat

Postprzez Peter » 17-05-2013, 21:03

Trochę się rozczarowałem piosenką "vocal" ale może się to zmieni jak posłucham tego w HD.

Edit:
Nie wiem, jak dla mnie wokal i podkład jest bardzo słabo słyszalny. Ale tak z 10 sekund będzie. piosenka jest całkiem fajna, robi małe, pozytywne wrażenie, ale nie jest to też utwór który się pamięta na długie lata, Nie jest to song, który byłby skrojony na miarę tych co wymieniłem.
"The Last To Die" też raczej słabsze, spodziewałem się czegoś lepszego.
Ostatnio edytowano 18-05-2013, 21:58 przez Dx2, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Połączono posty. Dx2
Peter

Postprzez Rysiek » 18-05-2013, 1:45

Po zaznajomieniu się z 4 piosenkami z Electric (Axis, The Last to Die, Thursday, Vocal), zaczynam się trochę niepokoić o tę płytę. Oczywiście są to wnioski po złej jakości nagraniach + axis, więc nie są ostateczne, ale zastanawiam się czy to nie będzie zbiór łupanek podrasowanych agresywną linią synth. Na tę chwilę chyba najkorzystniej wypada Axis. Aczkolwiek wszystkie są dość chwytliwe i całkiem przyjemnie się ich słucha.

Zgadzam się z Pawłem, że rap Example w Thursday jest "ni w kij ni w oko". Po prostu wepchany na siłę jako most. Dla mnie to oczywisty zabieg, który miał na celu wywindowanie piosenki na szczyt list przebojów, bo PSB zdają sobie sprawę, że choćby nagrali najlepszy kawałek to sami nie mają szans na Top 10, więc doszli do wniosku, że może atrakcyjny feat. może to zmienić. To bardzo komercyjny utwór, główny kandydat na singla, ale czy im się uda? Mimo wszystko nie wydaje mi się.
Denerwuje mnie trochę ten pościg za pierwszym miejscem na listach przebojów, zwłaszcza jeśli spojrzeć co na ogół na nich króluje. Piszę to już któryś raz chyba, ale PSB mają taką pozycję na rynku muzycznym, że powinni trendy kreować, a nie gonić (a już tym bardziej po rozstaniu z Parlophone). Czy pokonanie Calvina Harrisa naprawdę da im taką satysfakcję?

Jak zwykle narzekam... :D
Rysiek
Left To My Own Devices

Postprzez Dx2 » 18-05-2013, 22:01

Trochę obok tematu, ale posprzątałem trochę.
Mam nadzieję, że dyskusja wróci na właściwe tory.
Pozdrawiam
Dx2
Dx2
Administrator

Postprzez eliks » 19-05-2013, 12:56

Czy mogę prosić o wklejenie linków do tych kawałków które da się usłyszeć w miarę jako-takiej jakości?
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Rysiek » 19-05-2013, 13:08

Jakość zaskakująco dobra. Tylko chyba trzeba się spieszyć z oglądaniem, bo mogą usunąć.
Rysiek
Left To My Own Devices

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys