Wywiad Piotra Stelmacha w Trójce już dziś 28 o 17

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Wywiad Piotra Stelmacha w Trójce już dziś 28 o 17

Postprzez verybilingual » 28-09-2013, 19:12

Całe życie myślałem, że zrobił 1 wersją. Kiedyś musiałem źle przeczytać i tak zostało. Czego to człowiek się dowiaduje :P
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Sex: Petshopboy

Postprzez dnc » 28-09-2013, 19:21

Osobiście miałem pewien niedosyt. Sądziłem, że o ostatnim albumie będzie więcej. Piotr mówił, że to długi wywiad, a tak w sumie tego było ze 20 minut (odliczając muzykę) Miałem też pewien niedosyt bo grali już ograne piosenki. Rozumiem, że to był wywiad dla tych co niekoniecznie znają zespół i jego historię. Z drugiej strony mówili o Vocal tymczasem go nie puszczono (?). Moim zdaniem był za krótki i za mało treściwy. Za mało o nowej płycie, i za długo grano (zwłaszcza, że to ograne numery). Wolałbym wstawki muzyczne góra minutę-dwie. Więcej samego materiału słownego. Ale i tak coś można się było dowiedzieć. I to dziwne tłumaczenie. Najpierw tłumaczył, a potem słychać Neila czy Chrisa po czym w połowie urwano rozmowę i tłumaczenie musiało być dokończone co powodowało pewien chaos. Dziwny montaż.
Obrazek
dnc
Suburbia

Postprzez Wiewiórka » 28-09-2013, 20:08

Tak samo myślę co ty .Podejrzewam że nagranego wywiadu miał więcej ale zachował go sobie na pamiątkę. Faktyczne utwory były za długie kilka sekund i następne pytanie.
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez mlesniew » 29-09-2013, 0:45

... ja też jestem zawiedziony wywiadem. A teraz, to już nawet mam wątpliwości czy byłem na tym samym koncercie co Stelmi...
Po mojemu, to w balecie była "parka", a On twierdzi, że dwie kobitki (tancerki). Ale co ja tam wiem, przecież byłem w GC, a wzrok w moim wieku już ma wiele do życzenia ;)
Dla mnie To było wydarzenie życia (a przeżyłem już sporo koncertów), a dla Niego (Stelki), to jak relacja z 3-go ligowego meczu.
Przyczepiał się, że Chris nie gra tylko symuluje. Niczego innego się nie spodziewałem. Trudno, żeby na koncercie odgrywał partie całej "symfonii". Natomiast jestem pełen podziwu dla Neila, który wokalnie dał czadu. W wywiadzie jego głos nie bardzo mnie zachwycał ale to co dał na scenie to mistrzostwo świata. Ktoś w wątku Electric Tour pisał, że zdażało się Neilowi nie "trafić w tonację". Natomiast to co ja słyszałem osobiscie było dziełem doskonalym.
mlesniew
Love Comes Quickly

Postprzez verybilingual » 29-09-2013, 11:54

Nagrał ktoś wersję beż żadnych błędów? Jakby co, to jest na stronie Myśliwieckiej 3-5-7 cały zapis i spokojnie można go zripować. Mi się popsuły jakieś sterowniki i mój program nie chce tego zrobić :/ Więc liczę na Was:

http://www.polskieradio.pl/9/359,Mysliwiecka-357

wystarczy kliknąć w ikonkę głośnika przy audycji z PSB.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez ralph » 29-09-2013, 12:37

Mnie najbardziej brakowalo jakiegos nowego kawalka. Wywiad przy okazji koncertu promującego najnowszą, swietna plyte(ktora P. Stelmach lubi), w kraju gdzie PSB sa zapomniani i istnieja glownie jako relikt lat '80, a najswiezszym kawalkiem jaki zostal puszczony byl utwor sprzed 23 lat. :?: :| Czyli co? Naprawde nie nagrali nic dobrego od 90 roku?

W momencie kiedy Neil mowil o rosyjskich oligarchach ktorzy zaczeli sie sprowadzac do Londynu az sie prosilo o puszczenie Fluorescent! Przeciez tu jest tekst:
I can't deny
you've made your mark
with the helicopters
and the occasional oligarch

Utwor ktory brzmi troche mrocznie, poczatek przypomina DM. Grali to na koncercie. ew. London - by przyblizyc rockowo-alternatywnie sprofilowanym sluchaczom 3ki jakies nowsze, niepopowe PSB.
Vocal, rozumiem, bylby zbyt dance'owy dla publicznosci takiej audycji jak Mysliwiecka 3/5/7 ale Fluorescent?

Poza tym wywiady z PSB najczesciej sa fascynujace i niesamowicie ciekawe. Ile sie z nich mozna dowiedziec, uslyszec o jakiejs ksiazce, artyscie, filmie, miejscu... Mozna poznac opinie chlopakow o stanie dzisiejszej muzyki, spoleczenstwa, polityki itd itd. Oni udzielaja najinteligentniejszych wywiadow w calym swiecie muzyki!
Tu nie bylo tego slychac, szkoda, zwlaszcza ze bylo 30 minut na rozmowe. :|
ralph
Home And Dry

Postprzez dnc » 29-09-2013, 13:01

Wiewiórka napisał(a):Tak samo myślę co ty .Podejrzewam że nagranego wywiadu miał więcej ale zachował go sobie na pamiątkę. Faktyczne utwory były za długie kilka sekund i następne pytanie.

Jako dziennikarz nie powinien chować sobie na pamiątkę tego wywiadu bo tak jakby Tony Halik (jak ktoś go jeszcze pamięta) rozmawiał z jakimś ludem ze środka Amazonki, a potem powiedział, że rozmawiał a taśmę z nagraniem gdzieś schował do szuflady. To po co ten wywiad robił? Trochę wkurzyłem się na Stelmacha. Taki farciarz. Może gadać z największymi w 4 oczy, a potem puści parę minut wywiadu, zawali to starymi ogranymi kawałkami i robota wykonana a program nagrany. Moim zdaniem szkoda.
Obrazek
dnc
Suburbia

Postprzez agakata » 29-09-2013, 15:24

Witam!
Mam pytanie natury technicznej :mrgreen: jak ściągnąć na kompa lub mp3 ten wywiad z Pet Shop Boys, bo nie mam kompletnie pojęcia, jak to zrobić :?: , a chciałabym go zachować na pamiątkę. Będę wdzięczna za pomoc. Wywiad super, zapewne wszyscy już go słyszeli, ale gdyby nie... to odsyłam do polskieradio.pl/9/359/artykul/943299,Pet-Shop-Boys-bylismy-zdumieni-ze-w-komunistycznej-Polsce-nasza-muzyka-sprzedaje-sie-tak-dobrze
Uff mam nadzieję,ze wszystko napisane poprawnie, pozdrawiam serdecznie i czekam na pomoc ze strony bardziej zaawansowanych forumowiczów. Mam tylko nadzieję, że nie będzie już za póżno :shock:
agakata
Love Comes Quickly

Sex: Petshopgirl

Poprzednia strona

Powrót do Pet Shop Boys