Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys
28-05-2013, 21:14
Z twitera magazynu The Quietus:
If you're a fan of @petshopboys, make sure you check the Quietus at 11am tomorrow...
Chciałbym, aby to było coś ponad jakiś zwykły wywiad.
29-05-2013, 13:09
Genialnie pozytywna recenzja i fantastyczny zwiastun

Nic więcej nie mam do dodania.
29-05-2013, 14:04
zwiastun mnie powalił
Uwielbiam taki PSB gdzie dźwięki "atakują" mnie z każdej strony. Dlatego wszystkie kawałki wspierane orkiestrą są moimi faworytami.
Tutaj orkiestry nie ma ale jest full wypas. Jestem na TAK (YES

) a to tylko niespełna minuta.
Jeszcze tyle czekania

47 dni!!!
29-05-2013, 14:43
Strona The Quietus przestała odpowiadać. Szturm petheads?
29-05-2013, 15:39
Fluorescent
woooooooooow

coraz lepiej to wygląda

:):):):):)
i fajny pomysł na video
29-05-2013, 17:04
Mocny numer. Przypomina Integral, Transparent i Blue on Blue.
29-05-2013, 21:02
Sadzac po komentarzach to bedzie dobry album!;-) ja nie slucham juz zadnych teaserow, chce miec pelna uczte kiedy bede mogl wysluchac calego albumu.
30-05-2013, 2:20
Ciekawe brzmienie ma "Fluorescent", zwłaszcza bas wokół którego zdaje się być zbudowany cała piosenka. Ale w przypadku tego utworu nawet ta minuta to mało, żeby jakąś opinię sobie o nim wyrobić (przy teaserze do Axis te 30 sekund już dużo mówiło).
Recenzja moim zdaniem jest niemiarodajna, niemal nie pojawia się słowo krytyki.
Mam nadzieję, że "Vocal" i "Thursday" obronią się brzmieniowo na płycie. Po tych utworach, które znamy, można wysnuć wniosek, że całe Electric będzie nastawione właśnie na agresywne brzmienie, zdecydowanie mniej na melodyjność. Za to Axis złapało mnie za twarz i nadal trzyma. Fantastyczna energia. Perfekcyjny kawałek na intro na trasie.
Czy tylko ja mam wrażenie że "Thursday" będzie pretendowało do miana najgorszego tekstu w dorobku PSB?
"Thursday, then Friday
It's soon gonna be the weekend"
Co ty Neil nie powiesz...
Wiem, że wyrwane z kontekstu, ale takie rzeczy to może sobie Black Eyed Peas śpiewać.
"It's Thursday night
Let's get it right
I want to know you're going to stay for the weekend"
Ten kawałek nie ułatwi mi przekonywania postronnych, że Neil Tennant jest znakomitym tekściarzem.
30-05-2013, 10:30
Teaser "Fluoroscent" mnie po prostu powalił. Mocne jak diabli. Czekam z niecierpliwością na całość. Jeszcze 2 tygodnie.