Electric - nowa płyta

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Electric - nowa płyta

Postprzez dafio-cat » 01-05-2013, 18:35

Axis świetnie promuje ELECTRIC, Axis nie ma się czego wstydzić, jako instrumental - ma powody do dumy. Jak następny singiel w okolicach 15 lipca będzie promował ELECTRIC jeszcze lepiej z wokalem, to będę już totalnie zafascynowany ELECTRIC. :idea:
A okładka na pewno nie jest najlepsza. Nie owijając w bawełnę zupełnie mi nie podchodzi. Jakieś niebieskie zygzaki. Rozumiem minimalizm ale Farrow przesadził.
dafio-cat

Postprzez yarek37 » 01-05-2013, 19:29

Peter napisał(a):Powiem tak: nie bardzo mi się podoba kierunek, w którym idzie zespół.... Muzycznie OK, ale nie taka wieśniacka okładka.....

sorry kolego, zawsze możesz przestać lubic PSB i opuścić to forum
ja uważam że okładka bardzo dobrze współgra z tytułem i pewnie (sądząc po Axis) z zawartością albumu :)
bardzo mi się podoba :)
yarek37
DJ Culture

Sex: Petshopboy

Postprzez dafio-cat » 01-05-2013, 19:33

Sorry, ale edytowałem swój post przed wysłaniem twojego @yarek37. Tak czasami bywa. :) Wiesz o co chodzi.
Uważam że okładka do Electric jest słaba. Niektórzy uważają że są to fale z okładki Elysium poddane elektryczności. Ale bez przesady - można było to ładniej graficznie wyrazić. Przepraszam, jeśli kogoś uraziłem tym wywodem. ;)
P.S. - nigdy nie napisałbym o PSB że są wieśniaccy w jakimkolwiek względzie.. Także przegięcia Peter Ciąg Dalszy Nastąpił.
Ostatnio edytowano 01-05-2013, 19:56 przez dafio-cat, łącznie edytowano 1 raz
dafio-cat

Postprzez eliks » 01-05-2013, 19:55

Dla mnie okładka może być. Nie jest taka jaką sobie wyobrażałem; sądziłem, że dostaniemy minimalizm, ale bardziej w stylu Ultimate, niż Format.....

PS. Axis rządzi! Nie mogę go przestać słuchać
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Peter » 01-05-2013, 20:28

Piosenka ani zespół nie są wieśniaccy, tylko ta okładka po prostu mi się wydaje strasznie słaba, bo minimalistyczna. Po prostu od zespołu oczekiwałbym naprawdę niezłej okładki, do pewnego momentu takie mieli. Nie sztuką jest zrobić kilka pasków w paincie, sztuką jest zrobić dzieło sztuki jak choćby okładka do "Yes". Co to wogóle ma być; gdzie muzycy, gdzie tytuł płyty, gdzie nazwa zespołu? Już na "Elysium" czegoś brakło na okładce. Ale za to piosenka się broni i jest naprawdę niezła. Choć wolałbym co innego na singla. Ale cieszy, że z zespołem muzycznie nie jest jeszcze źle.
PS. przepraszam jeśli kogoś tym uraziłem, chodziło mi tylko o okładkę.
Peter

Postprzez whitedot » 01-05-2013, 20:46

Okładka rzeczywiście dość minimalistyczna - w porównaniu z tymi pierwszymi odlotowymi okładkami, ale najważniejsza jest muzyka. A "Axis" wprost rewelacyjny - takie mocne techno. Mimo, że jestem zwolennikiem albumów mniej "dyskotekowych" ten mi się bardzo podoba.
Nie mogę się doczekać, by wysłuchać całości.
"You can only wait till your luck turns up.
Still you're spun around
until you're done."
whitedot
It's A Sin

Postprzez Peter » 01-05-2013, 21:00

Ja uważam, że każdy ma prawo do własnego zdania pod jednym warunkiem: jeśli nikogo nie obraża i tak było w moim przypadku. Piosenka to według mnie bardziej house niż techno.
Peter

Postprzez eliks » 01-05-2013, 22:46

Jak dla mnie to znakomita większość okładek PSB jest minimalistyczna. Farrow robi dobrą robotę.
eliks
Single / Discoteca

Postprzez ralph » 02-05-2013, 0:46

Zwlaszcza w prownaniu z A.Corbijnem ktorego dwie ostatnie okladki sa bardzo slabe. DM bylaby OK gdyby byla dopracowana. Co do Axis i brzmienia powiedziano juz sporo. A co sadzicie o video? Mnie sie bardzo podoba, podobnie jak okladka przykuwa uwage, choc zbyt oryginalne nie jest. To mogloby byc video zespolu The Knife np., wrzucone na stronie magazynu Vice.
ralph
Home And Dry

Postprzez eliks » 02-05-2013, 12:13

Zgadzam się. Video - skojarzenia z The Knife i Daft Punk.
eliks
Single / Discoteca

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys