koncert pet shop boys Berlin

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: koncert pet shop boys Berlin

Postprzez verybilingual » 05-09-2012, 21:14

Nic nie było.

Koncert bardzo ładnie się zaczynami.

Czyżby leciał Neil teraz z playbacku :O Szok!!!!!!!!!!!!!!!

EDIT: no tak, Neil się myli, raz jest full playback, raz playback, raz on sam. Nie podoba mi się coś takiego.

Na ''Winerze'' głos też jest nałożony! :?
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Sex: Petshopboy

Postprzez eliks » 05-09-2012, 21:33

Sztuczki na początku, ale teraz już normalnie. Jakość bardzo dobra.

Jest "Requiem" !
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez ralph » 05-09-2012, 21:53

Jesli playback sluzy zrobieniu echa a nie zastepowaniu wokalu - niech bedzie, w sumie czemu nie? Brzmialo OK.
Bardzo ciekawy Winner w wydaniu ambient.
Face Like That bardzo pasuje na poczatek.
Chris w tej czapie (z okladki Leaving) wyglada jak Lawrence z Arabii.
Fajne miny Neila na Ego.

Ogólnie rzecz biorąc akcja z koncertem to bardzo mily gest ze strony PSB. Moje uznanie! Trasa mam nadzieje, bedzie o wiele bardziej efektowna i bron Boze nie strzeli im do głow jakies UniTour z Release. Pandemonium bylo "imprezowa" trasa, teraz moze byc cos bardziej teatralnego. Marzy mi sie rozbudowana scenografia.
ralph
Home And Dry

Postprzez dafio-cat » 05-09-2012, 21:55

Po prostu jestem w szoku. Na 10 calowym laptopie NIC nie rwało, jakość przekazu znakomita. Najbardziej zabolał mnie tekst NT po A Face Like That - że w Niemczech i Europie Środkowej( Polska gdzie jest w Europie?) premiera Elysium w piątek 07.09.
Poza tym super strój Chrisa z okładki singla Leaving. I dziwne wrażenie moje, że czasami Neil śpiewał na żywo, a często był to playback...

P.S. Dało zauważyć się, że ludzie którzy byli na tym koncercie, w większości byli bardzo "sztywni". Wyglądało to co do publiki nie za specjalnie...
Ostatnio edytowano 05-09-2012, 22:05 przez dafio-cat, łącznie edytowano 1 raz
dafio-cat

Postprzez eliks » 05-09-2012, 21:56

Ja też uważam że występ był bardzo udany. I świetna jakość tego streamu, ani razu nie skoczyło u mnie.
Głos Neila w paru miejscach lekko w dół, ale kurde - on jest człowiekiem! - na tym polega bycie muzykiem, który występuje na scenie.
Fajnie ich zobaczyć!
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Postprzez Petek » 05-09-2012, 22:16

Witajcie!

Ledwo zdążyłem na transmisję koncertu... :D Przyjemny wieczór z Neil'em i Chris'em oraz berlińską Publicznością! :D :D :D
Oglądałem (od godziny 21:05) dzięki: http://www.electronicbeats.net/2012/08/ ... -in-berlin
Transmisja przez MUZU.TV/PetShopBoys dostępna w wybranych państwach. :(

Pet Shop Boys live Elysium album in Berlin (fotki):
http://www.facebook.com/#!/media/set/?s ... 670&type=1

Ps. Moja propozycja: "koncert pet shop boys Berlin" wrzućmy na: Pet Shop Boys Files > Pet Shop Boys live at/in...
Petek
Yesterday, When I Was Mad

Postprzez verybilingual » 05-09-2012, 23:50

eliks napisał(a):Sztuczki na początku, ale teraz już normalnie. Jakość bardzo dobra.

Uff. Faktycznie potem było już dobrze, chociaż w kilku momentach ''Winner'' czy ''Ego Music'' jednak leciała oddzielna ścieżka. Bardzo denerwujący zabieg. Rozumiem, że to nawet ciekawa idea śpiewać równolegle dwie ścieżki, ale ta z płyty za bardzo górowała nad wykonaniem na żywo. Oby ''Invisible'' zostało dopracowane. Poza tym bardzo udany występ. Neil w dobrej formie. Lepiej mu jakoś wychodziło to śpiewanie live niż w przypadku kawałków z ''Yes''.

ralph napisał(a):Jesli playback sluzy zrobieniu echa a nie zastepowaniu wokalu - niech bedzie, w sumie czemu nie? Brzmialo OK.

Echo wielokrotnie było użyte (dla mnie jasna sprawa), ja miałem na myśli bezczelne jechanie z płyty :D

ralph napisał(a):Pandemonium bylo "imprezowa" trasa, teraz moze byc cos bardziej teatralnego.

Ja lubię minimalizm, więc może być teatralnie-kameralnie.

dafio-cat napisał(a):P.S. Dało zauważyć się, że ludzie którzy byli na tym koncercie, w większości byli bardzo "sztywni". Wyglądało to co do publiki nie za specjalnie...

Takie są warunki teatru. Poza tym repertuar nie jest jakoś specjalnie skoczny. Ja nie machałbym tam bezwiednie kończynami :) Atmosfera była idealna. Publika zachowywała się bardzo dobrze.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez ralph » 06-09-2012, 0:49

Ogladam teraz zdjecia i jeszcze jedna refleksja: mogli naprawde skombinowac jakis statyw pod keyboard zamiast bialego stolika jak z Ikei :roll:

Neil rzeczywiscie w dobrej formie. Ich witalnosc i energia naprawde mi imponuja!
ralph
Home And Dry

Postprzez balshoy » 06-09-2012, 5:41

Było bardzo w porządku; gdybym śledził te wątek to postawiłbym, że zaczną Face Like That,że na pewno będzie Memory...
zaskoczenie na plus ilość piosenek w ogóle,inna wersja Winner i Ego (moja żona, nie rozumie co mi się w tym podoba- a choćby deklamowanie Neila i zmieność utworu); Requiem do mnie nie trafia, takie pykanie, jakby demo.
Co do publiki - mógłbym iść o zakład, że tak będzie :) "bezruchdance" jak napisał kiedyś Papcio Chmiel ;
ja i na Patiomkinie więcej podrygiwałem; ale inne reakcje publiczności już konkretniejsze i aplauz jak należy.
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez Behaviour » 06-09-2012, 19:51

"Ps. Moja propozycja: "koncert pet shop boys Berlin" wrzućmy na: Pet Shop Boys Files > Pet Shop Boys live at/in.."

dołączam się do propozycji kolegi Petka
czy komuś udało się ten występ w ogóle ściągnąć ? :)
Behaviour
Love Comes Quickly

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pet Shop Boys