Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys
Odpowiedz

Re: Chris Lowe - SUBCULTURE

12-05-2011, 22:31

No nie wiem co o tym sądzić :) Po pierwszym przesłuchaniu zupełnie do mnie nie trafiła ta wersja, ale pewnie dlatego, że zbyt dobrze znam oryginał.
Jednak przy każdym kolejnym razie coraz bardziej zacząłem się do niej przekonywać. Wyszła z tego ballada bardzo w stylu G.M. Może nie powala na kolana, ale przyjemnie się tego słucha. Szacunek dla George'a za pomysł na aranżację - z energetycznego kawałka electro zrobił przyjemną balladę. Właśnie o czymś takim myślałem w przypadku coveru "Subculture". Może niekoniecznie chciałbym, żeby zrobił to George, ale chciałbym żeby cover był zupełnie inny niż oryginał. Wersja Chrisa właściwie niewiele rożni się od pierwowzoru, przynajmniej jeżeli chodzi o tempo.
A, i fajny pomysł na klip - wykorzystane ludziki z oryginalnej wersji w jakichś niebiańskich klimatach :) Fajnie to współgra z piosenką.
No dobra, jestem na tak.

16-05-2011, 11:06

jakoś tak spokojnie, bez euforii..no, ale tak mało dzieje się w temacie PSB,więc i taka oznaka działania cieszy; tym bardziej, że to piosenka NO;
(jak wspomniał Darek singlówka NO bardziej w klimacie PSB) ;
czy to był jednorazowy wyskok, czy coś więcej szykuje się w tym projekcie?
czy będą inne piosenki NO?
w czym widzielibyście tj słyszelibyście Chrisa? ;)
tak naprawdę ciężko chyba coś wymyśleć, ale zaproponuję np . inna mniej znana piosenka NO a równie dobra Your Silent Face
Ostatnio edytowano 19-05-2011, 22:32 przez balshoy, łącznie edytowano 1 raz

16-05-2011, 23:09

Adam, to dobre pytanie. Może "Love vigilantes" albo "Ruined in a day" ? Ale czy jest sens je poprawiać?

18-05-2011, 19:43

Ja proponuję "Love will tear us apart" ;)

19-05-2011, 10:06

tomo napisał(a):Ja proponuję "Love will tear us apart" ;)

hmmm... zbyt duża świętość. Myślę że nawet gdyby PSB zrobili ten cover na piątkę z plusem, to i tak byłoby to za mało, bo to jest TA piosenka.

19-05-2011, 22:08

Tak, zgadzam się, dlatego napisałem tę propozycję z przymrużeniem oka.
Pewnych rzeczy nie powinno się dotykać, żeby nie zepsuć, nie sprofanować. Przykład: album Kasi Kowalskiej z piosenkami Republiki. Może w tym przypadku profanacja to za mocne słowo, ale moim zdaniem nie powinna była tego robić.
Jednak, mimo wszystko uważam, że wokal Chrisa sprawdziłby się w "Love will tear us apart". Ale oczywiście nie chciałbym, żeby PSB wydali cover tego utworu. Za duże ryzyko, za duża odpowiedzialność.

19-05-2011, 23:16

Jedno jest pewne - NO i PSB powinni więcej ze sobą współpracować. Wystarczy wspomnieć genialny album jakim jest "Electronic", plus oczywiście single "Disappointed", który jest lepszy niż wiele kawałków PSB :)
Odpowiedz