Kazik Staszewski , lider Kultu, omawiając utwory z nowej płyty tego zespołu :
"' Mogę jeszcze dodać, że Podzielony dom 2 jest jedynym utworem na tej płycie,który muzycznie mi się z czymś kojarzy - a konkretnie z PET SHOP BOYS. Bardzo fajny zespół."

Moderatorzy: verybilingual, Dx2
tomo napisał(a):Taka oto niespodzianka spotkała mnie podczas lektury październikowego numeru Teraz Rock,
a konkretnie wywiadu z Grabażem!![]()
Grabaża cenię od lat, czułem, że mamy ze sobą coś wspólnego. Teraz już wiem co.
Tak czy siak, byłem w lekkim szoku, kiedy to przeczytałem.
P.S. Z najnowszej płyty Pidżamy polecam "Mokry od Twoich łez".
tomo napisał(a):Na potwierdzenie poprzedniego postu, nagłówek ostatniego wywiadu z Garabażem w Onecie:
Faktycznie, w niektórych utworach na nowej płycie Strachów czuć trochę ducha PSB (dla mnie takim utworem jest m.in. otwierający płytę "Powiedziałem jej o Tobie").
Link do całości: https://www.onet.pl/muzyka/onetmuzyka/k ... 9,681c1dfa
Andrzo napisał(a):David Tennant, właściwie David John McDonald (ur. 18 kwietnia 1971 w Bathgate w Szkocji) – brytyjski aktor teatralny, filmowy i telewizyjny. Po odkryciu, że jest inny David McDonald, który jest już reprezentowany przez związek aktorski Equity, przyjął pseudonim sceniczny od frontmana Pet Shop Boys, Neila Tennanta, po przeczytaniu egzemplarza magazynu „Smash Hits”.![]()
https://www.filmweb.pl/person/David+Tennant-49917
Jestem wielkim fanem Pet Shop Boys. Gdy ludzie się o tym dowiadują, często są zniesmaczeni. W zeszłym roku w Glastonbury, podczas gdy cały festiwal ruszył w jedną stronę, żeby zobaczyć Kendricka Lamara, ja poszedłem w drugą, żeby zobaczyć Pet Shop Boys. Wszyscy chcieli zobaczyć Kendricka, ale mnie on nie interesował, chciałem zobaczyć Pet Shop Boys. Zabrałem ze sobą kilka osób i powiedziałem im – będziecie zdumieni, ile hitów usłyszycie podczas ich koncertu. Wybieram ‘Love Comes Quickly’ - niesamowity kawałek! Melodia jest po prostu cudowna. Żałuję, że sam jej nie napisałem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości