My Beautiful Laundrette (EP)

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

My Beautiful Laundrette (EP)

Postprzez Dx2 » 25-04-2020, 9:26

Dodatek do Annually 2020,

Tracklista:
01. Omar's Theme (03:09)
02. Angelic Thug (02:27)
03. Johnny's Dark Side (02:46)
04. Night Sings (Popa's Theme) (02:22)
05. Johnny's Theme (02:27)
06. Beautiful Laundrette (04:37)
07. No Boundaries (03:40)

Dla mnie trochę rozczarowanie.
A dla Was?
Dx2
Administrator

Sex: Petshopboy

Re: My Beautiful Laundrette (EP)

Postprzez balshoy » 25-04-2020, 14:04

Cudów nie oczekiwałem ;)
Ale nagranie Beautiful Laundrette to takie reminiscencje I get excited ( zresztą wprost te same sample użyte) plus świetne No Boundaries ( Omar's Theme to taki niby dub tegoż) to plusy; Angelic Thug...hmm,ma coś z reggae? trochę a'la se a vida e - przyjemna muzyczka ( Johnny's Theme z kolei jest jakby dubem Angelic Thug ) ; Czyli poniekąd w jakiś sposób wtórne, ale kilka dźwięków przykuwa uwagę.
howgh! ;)
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez Extended_nude_mix » 25-04-2020, 18:13

Cieszy fakt że dostajemy kolejną płytkę CD z premierowym materiałem do Annually (trzeci raz). £20 za 64-stronnicową książkę i CD to nie majątek, tak więc z punktu widzenia fanowsko-kolekcjonerskiego jestem szczęśliwy. Nie słuchałem jeszcze bo czekam na swój egzemplarz. Liczę że te bonusy do książki staną się tradycją na przyszłe lata.
Extended_nude_mix
Suburbia

Postprzez verybilingual » 27-04-2020, 9:50

26 funtów z wysyłką. To nie jest mało? To cholernie dużo! A zestaw nie jest wart tej ceny, oceniając post-factum jego jakość.
''You can hear it playing all over the world''
verybilingual
Administrator

Postprzez Extended_nude_mix » 27-04-2020, 16:28

OK przesłuchane... No z pewnością materiał nie jest na miarę poprzednich EPek Undertow czy Agendy ale wielki plus za to że im się chce. Mnie osobiście takie drobiazgi cieszą. Ostatni rok to dobry czas dla fanów PSB, nowy album, koncert na DVD/blu-ray, kila singli, EPki Agenda i "Pralka" i gdyby nie pandemia to byłaby jeszcze trasa. Wszystkie wydawnictwa trzymają poziom, co prawda Pralka d... nie urywa ale to jest produkt typowo dla fanów także nie należało się spodziewać rewelacji. £26 to cena 64-stronnicowej książki, płyty z premierowym materiałem i kosztów wysyłki. Czy to to jest cholernie dużo??? Nie ująłbym tego w ten sposób, natomiast nikt nikogo nie zmusza do zakupu. Sam na razie olałem wersje winylowe ostatnich singli (poza Burning the heather 7") bo zwyczajnie mam inne wydatki.
PS: Dodałem My Beautiful Laundrette do singlowej/EPkowej dyskografii jakby ktoś był w potrzebie
viewtopic.php?f=10&t=170&start=110
Extended_nude_mix
Suburbia

Powrót do Pet Shop Boys