Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys
Odpowiedz

Re: Chris Lowe - image

26-10-2013, 11:46

A z tym stanie przy klawiszach różnie bywało np. 1984 przynajmniej na początku kariery- cos takiego znalazłem na youtube
i w dodatku inna od obecnej ścieżka dźwiękowa i tekst
Pierwsza wersja West end Girls
jeszcze przed albumem Please

http://www.youtube.com/watch?v=nyBJVXos9mg

26-10-2013, 17:01

Moim zdaniem wyszło im na dobre, że zrezygnowali z "tańców" i innych, mało scenicznych ruchów. A Chris
nigdy nie stoi nieruchomo za klawiszami, często się rusza. Odnoszę wrażenie, że lekko nawet podskakuje (np. na Pandemonium Tour z 2009) ;)

A tu kilka słów Neila na temat zachowania się na scenie i wizerunku PSB podczas występów:
"I read a recent concert review that said Pet Shop Boys don’t do very much on stage – Chris just plays keyboards and I stand there and sing,’ exclaims Tennant, mock-outraged. ‘He’s the keyboard player, I’m the singer; what do they expect us to do? Take our clothes off? Roller skate?" - Neil Tennant

26-10-2013, 18:43

odd napisał(a):A z tym stanie przy klawiszach różnie bywało np. 1984 przynajmniej na początku kariery- cos takiego znalazłem na youtube

hejka :)
Tak to był ich jeden z wielu pierwszych występów i wtedy zapewne nie mieli sprecyzowanego wizualizacji ze tak to powiem. Moja teoria jest następująca ale nie jest poparta żadnymi faktami że pet shop boys inspirowało się grupą sparks.

27-10-2013, 13:41

Mnie osobiście styl Chrisa przy klawiszach bardzo się podoba :D i dodaje ich muzyce swoistego smaczku

27-10-2013, 19:49

odd napisał(a):A z tym stanie przy klawiszach różnie bywało np. 1984 przynajmniej na początku kariery- cos takiego znalazłem na youtube

To co znalazłeś na youtube ukazało się na dvd w dokumecie z 2006 roku : " PET SHOP BOYS A LIFE IN POP"
Pierwszy występ tv PSB z faktycznie 1984r. w programie "hits des clubs" w stacji RTL ( piszą, że w ... Belgii)

28-10-2013, 20:32

Widziałem już ten clip jakiś czas temu, ale musze przyznać, że obecny, że tak to nazwę, image jest zdecydowanie lepszy. te podskoki i koszule wyciągnięte ze spodni, jakby ktoś ich zerwał z wyra rankiem nie był najlepszy. Ale rozumiem, że wtedy jeszcze poszukiwali swojej własnej drogi. A jak znaleźli to trzymają się jej , z małymi modyfikacjami, do dziś.

30-10-2013, 23:03

Styl Chrisa jak dla mnie jest znakiem rozpoznawczym Pet Shop Boys. Niewyobrażam sobie żeby Chris nagle zmienił styl na inny.

31-10-2013, 9:50

Te koszule i podskoki to był znak tamtych czasów (lat 80-tych), wiadomo wszystko się zmienia, moda również. Jak patrze na swoje zdjęcia sprzed 20 lat, to nie mogę wyjść z podziwu, jak można było się tak ubierać i czesać;)
Odpowiedz