Chris Lowe - image

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Chris Lowe - image

Postprzez odd » 26-10-2013, 11:46

A z tym stanie przy klawiszach różnie bywało np. 1984 przynajmniej na początku kariery- cos takiego znalazłem na youtube
i w dodatku inna od obecnej ścieżka dźwiękowa i tekst
Pierwsza wersja West end Girls
jeszcze przed albumem Please

http://www.youtube.com/watch?v=nyBJVXos9mg
odd
It's A Sin

Sex: Petshopboy

Postprzez synthesizin » 26-10-2013, 17:01

Moim zdaniem wyszło im na dobre, że zrezygnowali z "tańców" i innych, mało scenicznych ruchów. A Chris
nigdy nie stoi nieruchomo za klawiszami, często się rusza. Odnoszę wrażenie, że lekko nawet podskakuje (np. na Pandemonium Tour z 2009) ;)

A tu kilka słów Neila na temat zachowania się na scenie i wizerunku PSB podczas występów:
"I read a recent concert review that said Pet Shop Boys don’t do very much on stage – Chris just plays keyboards and I stand there and sing,’ exclaims Tennant, mock-outraged. ‘He’s the keyboard player, I’m the singer; what do they expect us to do? Take our clothes off? Roller skate?" - Neil Tennant
synthesizin
What Have I Done To Deserve This?

Sex: Petshopgirl

Postprzez Wiewiórka » 26-10-2013, 18:43

odd napisał(a):A z tym stanie przy klawiszach różnie bywało np. 1984 przynajmniej na początku kariery- cos takiego znalazłem na youtube

hejka :)
Tak to był ich jeden z wielu pierwszych występów i wtedy zapewne nie mieli sprecyzowanego wizualizacji ze tak to powiem. Moja teoria jest następująca ale nie jest poparta żadnymi faktami że pet shop boys inspirowało się grupą sparks.
Obrazek
Wiewiórka
Somewhere

Postprzez odd » 27-10-2013, 13:41

Mnie osobiście styl Chrisa przy klawiszach bardzo się podoba :D i dodaje ich muzyce swoistego smaczku
odd
It's A Sin

Postprzez balshoy » 27-10-2013, 19:49

odd napisał(a):A z tym stanie przy klawiszach różnie bywało np. 1984 przynajmniej na początku kariery- cos takiego znalazłem na youtube

To co znalazłeś na youtube ukazało się na dvd w dokumecie z 2006 roku : " PET SHOP BOYS A LIFE IN POP"
Pierwszy występ tv PSB z faktycznie 1984r. w programie "hits des clubs" w stacji RTL ( piszą, że w ... Belgii)
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
(Woody Allen)

kobiety nie zmienisz. możesz zmienić kobietę. ale to nic nie zmieni.
balshoy
Absolutely Fabulous

Postprzez dnc » 28-10-2013, 20:32

Widziałem już ten clip jakiś czas temu, ale musze przyznać, że obecny, że tak to nazwę, image jest zdecydowanie lepszy. te podskoki i koszule wyciągnięte ze spodni, jakby ktoś ich zerwał z wyra rankiem nie był najlepszy. Ale rozumiem, że wtedy jeszcze poszukiwali swojej własnej drogi. A jak znaleźli to trzymają się jej , z małymi modyfikacjami, do dziś.
Obrazek
dnc
Suburbia

Postprzez electric » 30-10-2013, 23:03

Styl Chrisa jak dla mnie jest znakiem rozpoznawczym Pet Shop Boys. Niewyobrażam sobie żeby Chris nagle zmienił styl na inny.
electric
West End Girls

Postprzez ida » 31-10-2013, 9:50

Te koszule i podskoki to był znak tamtych czasów (lat 80-tych), wiadomo wszystko się zmienia, moda również. Jak patrze na swoje zdjęcia sprzed 20 lat, to nie mogę wyjść z podziwu, jak można było się tak ubierać i czesać;)
ida
West End Girls

Sex: Petshopgirl

Poprzednia strona

Powrót do Pet Shop Boys