B-side'y z "Love is a bourgeois..." - nasze opinie.

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: B-side'y z "Love is a bourgeois..." - nasze opinie.

Postprzez majtieng » 08-09-2013, 19:18

synthesizin napisał(a):Gdy po raz pierwszy uszłyszałam "Entschuldigung", wybuchłam śmiechem :lol:

Dlaczego?
majtieng
Opportunities

Sex: Petshopboy

Postprzez synthesizin » 08-09-2013, 22:00

majtieng napisał(a):Dlaczego?

Niesamowicie śmiesznie brzmi taki pokaleczony niemiecki :D
synthesizin
What Have I Done To Deserve This?

Sex: Petshopgirl

Postprzez piotr_1ofthecrowd » 09-09-2013, 0:46

Entschuldigung jest taki mocno Kraftwerkowy. Teraz pytanie, czy to nie jest jakaś aluzja? PSB robią coś w stylu Kraftwerk (wiadomo ci śpiewają zasadniczo po niemieckiemu) i dokładają do tego słowa po niemiecku kalecząc jeszcze wymowę "Ich nicht sprechen deutsch". Nie są poprawne. Pytanie dlaczego? Wiedzcie, że coś się dzieje! Przypadek, czy np. jakaś aluzja do twórczości Kraftwerk? Czy PSB śpiewali już jakiś utwór po niemiecku? ten jest chyba pierwszy? Wiedzcie że to coś znaczy!

A pozatym słucham se zapętlonego - kapitalnie go zrobili!
piotr_1ofthecrowd
Rent

Sex: Petshopboy

Postprzez synthesizin » 11-09-2013, 18:55

piotr_1ofthecrowd napisał(a):Entschuldigung jest taki mocno Kraftwerkowy. Teraz pytanie, czy to nie jest jakaś aluzja? PSB robią coś w stylu Kraftwerk (wiadomo ci śpiewają zasadniczo po niemieckiemu) i dokładają do tego słowa po niemiecku kalecząc jeszcze wymowę "Ich nicht sprechen deutsch". Nie są poprawne. Pytanie dlaczego? Wiedzcie, że coś się dzieje! Przypadek, czy np. jakaś aluzja do twórczości Kraftwerk? Czy PSB śpiewali już jakiś utwór po niemiecku? ten jest chyba pierwszy? Wiedzcie że to coś znaczy!

A pozatym słucham se zapętlonego - kapitalnie go zrobili!

W sumie wcześniej nie zwróciłabym na to uwagi i nie wpadłabym na pomysł, że to może brzmieć jak Kraftwerk.
Ale zasugerowałam się Twoją uwagą i "Fluorescent", "Axis" przypomina mi lekko kraftwerkowskie "Radioactivity/Radioaktivität" :)
synthesizin
What Have I Done To Deserve This?

Sex: Petshopgirl

Poprzednia strona

Powrót do Pet Shop Boys