Przesadzilem z Pet Shop Boys

Wszystko co dotyczy Pet Shop Boys

Moderatorzy: verybilingual, Dx2

Re: Przesadzilem z Pet Shop Boys

Postprzez dafio-cat » 05-02-2010, 16:45

Ja mam ostatnio TAKĄ fazę z PSB, że aż szok nastąpił... ;)
Każdego dnia od 2 tyg. słucham tylko PSB, tylko DM i R+, 4 razy przerwało fazę Petów. Nie wiem co się dzieje... :shock:
Przesadziłem z PSB, ale jednak wychodzi na to że jest O.K.
Chyba chodzi o to, że 2010 rok jest bardzo ubogi muzycznie do tej pory. Cały ten rok wręcz zapowiada się ubogo...
Nawet SADE za kilkadziesiąt godzin może być nieporozumieniem wg mnie... :)
Ale na razie nie słyszałem...
A teraz słucham Tennant/Lowe - B P . :)
dafio-cat

Postprzez ~Nemesis~ » 05-02-2010, 18:04

Jedyną artystką (oprócz PSB), ze słuchaniem której przesadziłam - jest i pewnie jeszcze nie raz będzie Mylene Farmer.
Mylene stworzyła, ku radości ogromnej ilości fanów, świat na który składają się marzenia senne, melancholia, tęsknota, erotyzm, paradoks i skrajności. Jej złożona osobowość, wstydliwa a zarazem śmiała i odważna przeciwstawia się konwenansom i łamie wszelkie tabu. Teksty jej piosenek opowiadają o przemijaniu, upływie czasu, śmierci i miłości. Wszystko to doskonale przygotowane, dopracowane w najdrobniejszych detalach, elegancko oprawione zostaje podane w nietuzinkowy sposób bardzo wymagającej publiczności, przyzwyczajonej od lat do wysokiego poziomu artyzmu gwiazdy. Mylene Farmer to artystka niespokojna i niepokojąca wciąż bawiąca się paradoksem i niejasnością - jest bez wątpienia jedną z najbardziej fascynujących i tajemniczych piosenkarek dwóch ostatnich dekad.

cytat z:
http://farmerium.prv.pl/
~Nemesis~
What Have I Done To Deserve This?

Sex: Petshopgirl

Postprzez oiwona » 05-02-2010, 19:46

Moja najdłuższa przerwa w Pet Shop Boys to siedem lat. Autentycznie. Do tego stopnia, że przeoczyłam wydanie Disco 3 i Fundamental. Disco 3 kupiłam bo się zdziwiłam, że coś takiego jest a Fundamental dostałam w prezencie od męża i też zrobiłam wielkie oczy. Jak przesadzę z PSB to słucham Dolores O'Riordan, Renaty Przemyk lub Anny Marii Jopek która jest moją guruą :D . (Gurua to rodzaj żeński od guru :) ) tym niemniej z PSB przesadzam najczęściej mam takie ciągi. Niekiedy przez miesiąc albo i dwa potrafię maltretowac jedną płytę :)
I MADE MY EXCUSES AND LEFT
oiwona
Rent

Sex: Petshopgirl

Postprzez Peter » 12-01-2011, 14:42

Nie da się przesadzić z PSB, to dobry pop, który albo ktoś lubi albo nie... ;)
Peter

Postprzez eliks » 18-01-2011, 13:25

Słuchałem dziś rano disco mixu It's a Sin - i przeszły mnie te ciarki dobrze znane wszystkim wrażliwym na muzykę. To dowód na to, że choćby nie wiem co - PSB zawsze będą na mnie działać. To mój matecznik, do którego zawsze mogę wrócić i zastać w nim znajome emocje. To się nie wyczerpie.
"The land of dreams is better far
Above the light of the morning star"
eliks
Single / Discoteca

Sex: Petshopboy

Postprzez Peter » 18-01-2011, 13:57

Skąd ja to znam? Słuchałem ostatnio "Ultimate" i jak bym długo tego nie słuchał zawsze będą na mnie te cudowne piosenki Chrisa działały.
Peter

Poprzednia strona

Powrót do Pet Shop Boys